Pre nekoliko godina sam se obratio Sekretarijtu za saobraćaj sa zahtevom da se izvrši tehničko regulisanje navedene raskrsnice i dobio sam odgovor da je "Sekretarijat za saobraćaj nenadležan jer je uvidom u katastar konstatovano da pomenuta saobraćajnica nije kategorisana kao javni put i da je za tehničko regulisanje saobraćaja (postavljanje signalizacije i dr.) ulica te vrste nadležna opština na kojoj se ulica nalazi".
Potom sam se obratio opštini Zemun i od njih sam dobio odgovor da "prema saznanjima koja nama stoje na raspolaganju regulisanje saobraćaja na navedenoj raskrsnici (postavljanjem odgovarajućih saobraćajnih znakova) u nadležnosti je organa grada Beograda. To sledi iz Statuta grada Beograda („Službeni list grada Beograda” broj 39/08) u kojem je članom 77. stav 11. određeno da se gradska opština, pored ostalog, stara o izgradnji, održavanju, upravljanju i korišćenju seoskih, poljskih i drugih nekategorisanih puteva. Prema našem viđenju (i dosadašnjem iskustvu) u svim ostalim slučajevima (kakav je i ovaj) nadležan je grad."
Tu sam shvatio da sam loptica.
Ponovo sam se obratio Sekretarijatu na šta su mi odgovorili da je "Законом о безбедности саобраћаја на путевима (''Сл. гласник РС'', бр. 41/09, 53/10,101/11, 32/13- Одлука УС и 55/14) /чл. 157./ је дефинисано да техничко регулисање саобраћаја на општинским путевима и улицама у насељима врши орган јединице локалне самоуправе надлежан за послове саобраћаја, у Београду Секретаријат за саобраћај.
На основу члана 63. Одлуке о градској управи града Београда (''Службени лист града Београда'', бр. 8/13 - пречишћен текст, 9/13-исправка, 61/13, 15/14, 34/14 37/14, 44/14, 75/14, 89/14, 11/15, 43/15, 74/15 ,37/16 и 73/16) Секретаријат за саобраћај врши послове који се односе на, између осталог, техничко регулисање саобраћаја на општинским путевима и улицама у насељима."
To je bilo to.