Šta je novo?

Autoput Miloš Veliki / A2: Beograd-Požega-Boljare (Koridor 11)

Nema veze sa temom ali ima sa zdravim razumom.
Ја с камионом и комбијем избегавам ако могу да станем пешацима овако па да заклоним поглед слепцима који наилазе иза мене у споредној траци. Ако станем, онда обавезно сам спреман да машем руком да упозорим ове слепце иза мене, а и свирам пешацима ако неко неууспорава, а они кренули да прелазе
 
Ne znam samo, ovako kad slikaju tablice, gleda li to ko od nadleznih?
Imam jednu informaciju od pre mozda i 10g i vise g.
Nasi gastajbajteri zive u Svici, a iz Rep.Srpske dosli na odmor i sin snimao kako brzo vozi kola ( brzinometar) i okacio na youtube.
Ej, godinu dana je skupljao smece kao drustveno korisni rad, ma briga ih sto je druga zemlja gde je kazna nastala, sto su zo drustvene mreze, oni su nekako njega uvezali u sistem, prepoznali, pa divljaj

E, kada mi tako budemo radili, bice bolje. A ne, danas svaka šuša drzi telefon u rukama i snima, a mislim da ne smes ni da zapalis cigaretu. Snimaju se, nevezuju se, deca bez sedista....i nikom nista, to je neka "moda".

Ovu decu je Bog spasio, a u pravu ste i za kazne i psihijatrijsku proveru.... onaj prvi nije ni usporio nego gas preko pesackog, strasno
 
Zato Gasprom u Preljini napreduje, mada i oni dugo ostadoše. Počelo je krajem aprila.
 
Privatni snimci se kod nas ne uvažavaju kao dokaz za pokretanje postupka. Možete ga dostaviti policiji, ali od toga ništa neće biti. Još se snimljeni može pobuniti za neovlašćeno snimanje.
Jedino, mogu biti iskorišćeni pri veštačenju nezgoda, ali i to zavisi od veštine advokata i veštaka (da li ima gps koordinate, tačno vreme...)
 
Пао договор између народа у Пожеги, тачније Прилипац и Горобиље око радова, радови се настављају уз услов да се исплати све до 1.10. текуће године.
Нису сви били за то али је ваљда већина одлучила да прихвати предлог уз посредовање адвоката.

Послато са SM-A920F помоћу Тапатока
 
Како ова земља све виши личи на Колумбију, Молдавију и сличне земље такви се догађаји виде и у градњи инфраструктурних објеката. Од Норвешшких цена за градњу по км до сјајне експропријације типа Молдавије! Негде на пола пута су Колумбијски догађаји! Због сјајних потеза власти деоница до Пожеге када год буде завршена а то не може бити скоро ће коштати ко зна колико, али председника Хила то не занима као ни извршитеља великог респиратора. Једино што се у овој земљи ради је инфраструктура али не за потребе домицилног становништва ( које ће свакако имати користи од тога иако ће све платити вишеструко скупље ) него за потребе истог тог председника Хила и његове земље....Будалаштина са излазом у Лучанима је само још једна несретна епизода пута који је отворен за Св. Николу 2021 али се ето још увек ради. Када ће Муњино брдо бити завршено је тек наградно питање као наставак радова ка Бољарима ( који је започет 2021-е). Све у свему сами смо криви за своје изборе ( не сви ) али очигледно довољна већина и кад стигне рачун, а стиће ће - биће бежаније.....
 
I opet, kao i svakog vikenda dok čekamo da taj put nekad bude otvoren, katastrofa na postojećem. Oko 16 je nastao zbog udesa potpuni kolaps ionako zbog gužve usporenog saobraćaja. U jednom trenutku kolona, koja se ili tek kretala koji km na sat ili potpuno stajala, bila je od Sušice do Pakovraća.
A ljudi kao da po svaku cenu moraju na autoput, kao da su zaboravili da od Požege mogu i preko Valjeva i preko Divčibara i da će u ovakvim uslovima mnogo pre stići tuda, pa makar to podrazumevalo i zaobilazni put.
IMG-3d6d7f0caec93c0aa9c2c1cdb75a110c-V.jpg
 
Управо, ретко ко се сети Дивчибара и буквално пречице ка Београду, нама из Пожеге и околине је док није стигао аутопут то било и више него корисно, пут добар, нема гужве, избија се у Ћелије и после правац Београд.

Послато са SM-A920F помоћу Тапатока
 
Dok ima likova koji u toj gužvi pretiču biće tako.
Tako je bilo poslenjih godina kroz Grdeličku klisuru na starom, dok nisu pustili nov. Po nekoliko sudara dnevno, da bi na kraju stavili čunjeve čitavom trasom.
Sada je tako kroz Bugarsku kad ideš od Banskog na jug.

Naravno, ništa ne opravdava nadležne što tu nema više policije petkom i nedeljom popodne.
A to što autoput nije završen do Požege je...
 
Odakle da krenem...?
U Petak krenem da odbacim zenu na aerodrom I da vozim kcerku na Pivijadu u Zrenjanin za sta je jos u Aprilu rezervisala hotel kad je videla da Riblja Corby gostuje. Prikaci se I druga kcerka I drugarica, a I tatu je bilo vrlo tesko naterati kao zabu u vodu. Elem hoce oni prvo da usput obidju I drustvo u NS, pa ja to zloupotrebim I obidjem gradiliste na izgradnji mosta preko Dunava. O detaljima cu sutra u reportazi na Fruskogorskoj temi.
Juce kad smo se naspavali I sumirali utiske krenemo nazad I ja u Lajkovcu skoknem I obidjem Pivica parcelu I odusevim se da je definitivno odblokirano do sada naj problematicnija parcela na putevima Srbije.
Po nesreci omladini padne idea da svrate I na Gucu. I sad dolazim do ovog posta od @branik. Uletim u kolonu u Medjuvrsju I naravno automatski ukapiram I napravim U turn. Nazad u Pakovrace. I tako nastane I ova reportaza apsolutno ne planirana. Natera me sila prilika da okrenem pored trase. I ovih prvih pet slika su gore iznad u Pakovrace gde se preseca lokalni put transom do I ka tunelu. Jos uvek ne mogu da prespoje jer se ispod nadvoznjaka od ap mora provesti izmestanje sadasnjeg lokalnog puta, a na nadvoznjaku su pri kraju sa betonom, pa jos treba hidroizolacija, ograde I asfalt, e onda ova devijacija pod most I onda prespajanje trase preko lokalnog puta. Sipovi koji odvajaju levu I desnu na razlicitim visinskim kotama su kao sto vidite na prilozenim ftkama, vec zavrseni, a I nasipanje trase je odmaklo. Naravno eksproprijacija zute kuce muku stvara...
20230814_010501.jpg
20230814_010522.jpg
20230814_010549.jpg
20230814_010628.jpg
20230814_010634.jpg
 
Dalje u Markovici je bila ogromna prasina jer jako veliki broj malih auta je kao I ja koristio ovu alternativnu rutu. Mislim da sam video zice na novom dalekovodu. Dali je u funkciji ili se koristi jos stari ne bih vam mogao reci. U Negrisore sam se na brzaka osvrnuo na onaj naj veci iskop I definitivno ga provide kraju, mislim da ce za nedelju dana krenuti sa nasipanjem kamena za trasu. Na fotkama su pozicije od pravca Cacka ka Lucanima malo detaljnije da se bolje vidi pa nije na jednoj.
Posle sam se spustio kod petlje u Lucanima I tu ima par novih raspona na vijaduktu ka tunelu su polozili grede. Mislim I da su svi noseci stubovi izasli iz zemlje. Betonirana su I dva raspona na nadvoznjaku u sklopu petlje, a trasiran je I izlaz sa petlje na lokalni put.
Gore uz trasu se vrse iskopi, ali ja sam bio oko 6pm I masine I kamioni su bili parkirani. Snimio sam sa dronom, ali dok ja to sve prebacim...
I dalje tvrdim da je bukvalno ne pojmljivo okrenuti saobracaj ka Kratovskoj steni I to bi bila katastrofa. Mozda neka varijanta sa petlje Lucani da se saobracaj okrene preko Pilatovica I Prilipaca izadje na magistralu, ali je I to limitirano.
Na kraju samo da kazem da je Beer festu Zrenjaninu bio iznad svih ocekivanja, Guca na zalost ispod svih.
20230814_012534.jpg
20230814_012539.jpg
20230814_012542.jpg
20230814_012549.jpg
20230814_012604.jpg
20230814_014724.jpg
20230814_015153.jpg
20230814_015156.jpg
20230814_015203.jpg
 
Svaka ti cast dragi moj prijatelju @KrCan . Ti nam do tancina objasnis sve.
 
Poslednja izmena:
Može li objašnjenje nekoga iz struke za ova segmentna asfaltiranja? Laički deluje neekonomski?
 
Vrh