ozu
Intermediate
ne znam šta će biti tu, ali znam da je taj prostor, potpuno neuslovan (eufemizam) za životinje, te ako je namera da se premesti na Adu, svesrdno podržavam
на жалост, цивилизација је дошла до тог стадијума да само зоо вртови могу да сачувају угрожене и ретке врсте
ВРО је прихватљиво решење. укупно има 211 хектара, тако да може да се на једном делу направи зоо врт. ево, нпр. овај простор ка Лиду:
Pogledajte prilog 89329
има укупно 43 хектара. сасвим довољно за зоо врт са свим пратећим садржајима. једна обала може да се искористи као бродска станица, а друга за утовар/истовар робе
међутим, ВРО је плавно подручје, тако да не знам како би то могло да се реши
постојећи зоо врт има 7 хектара. локација на Ади би имала најмање 14 хектара (има места до 25 хектара да иде), и то само ако буде у овоме што сам уоквирио:
Pogledajte prilog 1
а код Великог блата може и до 36 хектара, опет према овоме што сам уокврио:
Pogledajte prilog 89126
у оба случаја и више него довољно. поређења ради, бечки има 17 хектара, Салцбург 14, Лондон 15, Загреб 7, Будимпешта 18, Праг енормних 58, Атина исто великих 49 и Софија чак 36. ми треба да будемо нека средина, дакле око 14 до 20 хектара. сумануто је градити у Сурчину, једнако колико је сумануто градити и Наци стадион
ево станице Зоо врт:
нема шта претерано објашњавати, жуто је окретница и, наравно, у склопу врта би се налазила сервисна станица у који би долазили возови који довозе храну и нове животиње. дужина перона је 150 м, коју ћу да поставим на сва стајалишта када будем узео да их средим