One tri što su mu ostalePa, vreme je da malo protegne nogice
Једино што с тим простором може и треба да се уради - претворити га у парк.A ako ga presele na Adu, šta će uraditi sa prostorom koji ostaje na Kalemegdanu?
Онда само да сачекамо да угину све животињске врсте пошто од враћања у природу изузев птица нема могућности.Mislim da bi najhumanije bilo osmisliti neku strategiju postepenog zatvaranja postojećeg vrta bez namere otvaranja istog na bilo kom mestu.
2-3 godine hahahahahahahahahahahahahahahahaha X 999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999„Ne bih licitirao sa terminima. Ne znamo koliko ce trajati pregovori, ša samo izmeštanje životinja. Nemamo to iskustvo. Najvažnije je da je doneta politicka odluka da se to reši i da smo našli odgovarajuću lokaciju. Očekujem u 2 do 3 godine da možemo da vidimo kraj ovoga svega „, kaže Šapić.
A ja sam šokiran,kada vidim,kako podržavaju,onakvo sramotno držanje životinja u totalno neadekvatnm uslovima.
ZOO Vrt je u stvari zatvor za nedužne životinje.jos se zatvorski čuvari hvale,kao im onaj nesrećni krokodil čami 100 godina u zatvoru.
Sadašnja lokacija, apsolutno nije uslovna za životinje,suviše mali i neadekvatni prostor.
Njima je osnovni motiv,kako da naprave profit,životinje su im u na poslednjem mestu.
Morali bi smo kao na Šordošu 24 / 7 / 365 i tako X puta.Ово већ сад мирише на тешку катастрофу у најави. Прва ствар, добробит животиња мора бити императив у причи о локацији Зоолошког врта. Друга ствар, ново решење не сме да буде ни на штету ни грађана овог града, јер његово набијање на Аду може проузроковати огромне саобраћајне и еколошке проблеме. Трећа ствар, језа ме хвата на саму помисао шта би урадили са Калимегданом у случају да успеју да преселе врт. Ми не поштујемо ништа, ни струку ни историју ни здраву логику, ”развој” града се руководи искључиво личним интересима и профитом ужег круга људи.
Као што је неко већ написао, добра идеја би била задржавање мањег броја ситнијих животиња на постојећој локацији и преурећење Зоо врта у парк, уз пресељење осталих животиња негде у природу на ободу града. Наравно, ни једног тренутка не сумњам да ће ако ишта ураде по овом питању то бити тотални фијаско.