Šta je novo?

Zlatibor

Zakup ide oko 30.000€ za godinu. Kome je skupo ima maxi, idea, aroma, pljeske kod autobuske.
A ima i pristupacnijih kafića.

Ako ljudi placaju te cene i prodavac je zadovoljan prometom onda je to jedina ispravna cena.

Gde je problem?

Медији блиски владајућој гарнитури плански и координисано годинама перфидно таргетирају Златибор и доводе га у везу са негативним асоцијацијама по разним основама. :notok:

Читав наратив (или већи део) би спласнуо када би се променила власт у Златибору, из тренутне у напредну.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809895#p809895:1fwiwgez je napisao(la):
Pendolino » Pon Jan 04, 2021 9:14 am[/url]":1fwiwgez]Zakup ide oko 30.000€ za godinu. Kome je skupo ima maxi, idea, aroma, pljeske kod autobuske.
A ima i pristupacnijih kafića.

Slažem se, isto kao i u NS, neki restorani i kafići imaju odličnu lokaciju, ponudu i uslugu i zato imaju i nadprosečne cene ali to ne znači da su prazni, naprotiv.

Ako je neko digao kredit ili prodao nešto da bi kupio lokal od 200-250k € kako da ga on iznajmljuje za 300€/mesec?!

Skupljajte pare i kada prođe restitucija do kraja kupite neko parče građevinske parcele na ZL, mnogo će da vredi za 10-15god. Ne bacajte pare na stanove na ZL, samo građevinska parcela. Ne u centru, mudro se odmaknite na 600-1200m od centra, to će da bude bomba jednog dana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809982#p809982:2iyeyvl7 je napisao(la):
Садко » Pon Jan 04, 2021 2:00 pm[/url]":2iyeyvl7]Медији блиски владајућој гарнитури плански и координисано годинама перфидно таргетирају Златибор и доводе га у везу са негативним асоцијацијама по разним основама. :notok:

Читав наратив (или већи део) би спласнуо када би се променила власт у Златибору, из тренутне у напредну.
Očito nisi u toku.
U čemu je razlik između, kako kažeš, trenutne i napredne. To je bućka pre nekoliko godina. To što se kao drugačije nazivaju, ne znači i da su suštinski drugačiji. Upravo se to približavanje poklapa sa eksplozijom gradnje.

Da li je racun original ili ne ne znam, ali znam da su cene nenormalne bas zato sto ljudi vole da sednu i popiju kafu ili sok i sloze se da plate ovoliko.

Ja smatram da bi trebalo sve da bude umerenije,a ne da letovanje kosta 3x skuplje nego odmor u Cg na primer. Nego im je dupe zinulo za pare pa bi nekako da sok kosta i 1000din sto da ne. Nemaju mere bre.

Znam da ima posetilaca kojima je to nije nista skupo, ali razmislite koliko kosta kesica kafe u prodavnici i koliko soljica na Zlatiboru. To sto imam ne znaci da treba da pustim da me sisaju kao ovcu, bolje pokloniti nekome. To je moj stav.

Ja sam iz ovih krajeva, qli nezajazljivost prelazi sve granice. Znate kada bi im ja popila tu kafu?, da je poslednja ne bi kupila, ne zato sto nemam nego zato sto su bezobrazni.

Trebalo bi da budu malo umereniji jer ce preci granicu i tada ce masa ljudi reci " to je preskupo" pa ce otkriti i druge lepote nase zemlje, birwti druge destinacije i rasterati goste koji se nece vratitit bas zbog tih cena.
Dino park 1200-1600din
Neko piće za nekoliko osoba preko 1000din
Hoces nesto da pojedes opet toliko...
Treba ti 5hilj dnevno samo za trosak.

Ima i onih koji ne pristaju na ove namete uzivaju u setnji, sami spremaju obroke i super, ja samo branim one koji zele da popiju kafu i sok a plate kao da su bančili celu noc jer se nekome može...
Meni to nije normalno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=810066#p810066:27mh3xyf je napisao(la):
branik » Пон Јан 04, 2021 4:02 pm[/url]":27mh3xyf]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=809982#p809982:27mh3xyf je napisao(la):
Садко » Pon Jan 04, 2021 2:00 pm[/url]":27mh3xyf]Медији блиски владајућој гарнитури плански и координисано годинама перфидно таргетирају Златибор и доводе га у везу са негативним асоцијацијама по разним основама. :notok:

Očito nisi u toku.
U čemu je razlik između, kako kažeš, trenutne i napredne. To je bućka pre nekoliko godina. To što se kao drugačije nazivaju, ne znači i da su suštinski drugačiji. Upravo se to približavanje poklapa sa eksplozijom gradnje.
Делимично тачно, међутим, проблем је у размишљању огледном у сви су исти, што је жеља сваке власти и мираз за останак.

Ovde uopšte nije u pitanju ta fraza da su svi isti, već da je MS jedan od njih. Čitav sukob, na kome je iizgrađen njegov imidž, fingiran je od početka.
Iza svega krije se mnogo hektara zemlje koja će postati građevinska, mnogo dozvola za kvadrate apartmana i hotela... Jednom rečju, mnogo miliona koji se okreću i delu između njih, dok se narod zamlaćuje fingiranom činjenicom da je kao Čajetina jedina opština u kojoj ne vlada SNS. Samo, to ovde ne prolazi.

Dobro, u svakom slučaju radi se o nekim političkim go***rijama. Stanje redovno u Nacionalnom parku Srbija punom krokodila i poglavica.

"Najduža žičara na svetu kreće s radom u ponedeljak: "Gondola će u zimskom periodu raditi svakodnevno od 8.30 do 15.00. Mlađima od šest godina neće se naplaćivati karta, cena za decu je 550, a za odrasle 1.000 dinara", kaže Tucović."
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1792435
Vesele cene, ja ne bi platio vise od 500.

Vau cena! Mašala!
Mada, mislim da je na žičari na skijalištu 600 dinara iz Ribnice do na Tornik. Bob na šinama je 700 dinara.
Sve to je u skladu sa vicem koji kruži neko vreme: Skuopština Čajetine odlučila je da zlatiborski seljaci prestanu da šišaju ovce i da šišaju samo Novosađane i Beograđane. Vuna gušća, a sezona preko cele godine.

http://cajetina.org.rs/sr/vest/veliki_d ... e_sa_radom

"Златиборска гондола биће пуштена у рад у понедељак 11. јануара, док је свечано отварање у четвртак 14. јануара 2021. године у 11 часова. Прва два дана рада гондоле, становници Чајетине, уз личну карту, као и сви доносиоци захвалнице за учешће у ''Златиборској моби'' имаће право на бесплатну вожњу.
...

Посебно се водило рачуна о свим становницима општине Чајетина за које су предвиђени посебни попусти, па ће одрасли плаћати карту по цени од 500, а деца 350 динара. "

Očekivano visoka cena, mislim da je ova od 500din za stanovnike opštine korektna cena i da bi to trebala biti najviša cena za sve posetioce, a građani opštine da plaćaju recimo 400din. Možda bi bila jeftinija karta da je država malo pomogla i dala deo od onih 13 miliona evra. Realno za jednu malu opštinu to je ogromna investicija i vidi se da je kočila neke druge investicije (moglo se npr.više uložiti u čistoću opštine jer smeća je često oko kontejnera, u infrastrkturu da se poprave ceste koje su razvalili kamioni i dr.).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LIepQnDmdGQ[/youtube]

Sta mislite o kupovini apartmana da li ce cena padati ili rasti, tj kako ce se ovo odraziti ako ce uopste? :)

Sigurno se ne može odraziti negativno :)

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Kolebam se vec neko vreme da li da kupim ili ne, cene su u medjuvremenu otisle bas dosta, a meni Zlatobor zbog silne urbanizacije postaje sve manje privlacan pravim ljubiteljima prirode. Jos sad kad dovrse AP bice BGu iza coska pa ce se pretvoriti u sve sem onoga sto ocekujem. Prosle godine vazduh katastrofa, kao tu u Subotici da sam. Zagadjen od lozista uzas.

Pa ako voliš solitere i pretrpane zgradurine, kupi. Ali verujem da rakvog krša imaš mnogo bliže i jeftinije nego se cimaš do tamo.

Te zgradurine se nalaze u centru koji je 1.5km u precniku a Zlatibor je OGROMAN! Nije covek napisao da hoce da kupi apartman u centru zar ne? Svake godine 2-3x odem sa porodicom na Zlatibor ali u centar ne zalazim.... Iznajmis periferno i uzivas u pogledu na pasnjake i sumice, setas i udises cist i svez vazduh. I da me pogresno ne razumete, sto se tice centra slazem se sa vama, unisten je od gradjevinske mafije i nema mu popravke!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811609#p811609:2iwe7wyi je napisao(la):
Dalmatinac » Fri Jan 08, 2021 10:45 pm[/url]":2iwe7wyi]Kolebam se vec neko vreme da li da kupim ili ne, cene su u medjuvremenu otisle bas dosta, a meni Zlatobor zbog silne urbanizacije postaje sve manje privlacan pravim ljubiteljima prirode. Jos sad kad dovrse AP bice BGu iza coska pa ce se pretvoriti u sve sem onoga sto ocekujem. Prosle godine vazduh katastrofa, kao tu u Subotici da sam. Zagadjen od lozista uzas.

Savetujem ti da kupis na Tari.
Tamo je zabranjeno sve sto je dozvoljeno na Zlatiboru :wink:

Ej, pa da, sad smo unistili Zlatibor, aj predjemo na Taru. Samo pazite tamo ima medveda, mora prvo ih istrebimo nam ne kvare biznis. Da bude ono: ja i draga sa planine dvije voleli se ko sto niko nije, voleli se ko sunce i zora ona s Tare ja sa Zlatibora.
Ja cu gadjam iznad Stubo-Rovna negde ka Povlenu, valjda me tamo investitori nece naci, nek skrenu ranije ka Divcibarama.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yufGC6SmhX4[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=811744#p811744:3uo1f1z1 je napisao(la):
Earthmoving » Sub Jan 09, 2021 2:53 pm[/url]":3uo1f1z1]Ej, pa da, sad smo unistili Zlatibor, aj predjemo na Taru. Samo pazite tamo ima medveda, mora prvo ih istrebimo nam ne kvare biznis. Da bude ono: ja i draga sa planine dvije voleli se ko sto niko nije, voleli se ko sunce i zora ona s Tare ja sa Zlatibora.
Ja cu gadjam iznad Stubo-Rovna negde ka Povlenu, valjda me tamo investitori nece naci, nek skrenu ranije ka Divcibarama.

Citam ovaj forum duze, malo kad pisem. Gde god se pojavis, sve popljujes. Mogao bi malo da radis na sebi.

Meni je lepsi Zlatibor od Tare tj od velike vecine planina u Srbiji. Zlatibor ima specificnu lepotu, zute pasnjake dok je prednost Tare atrakcije poput vidikovca, velikog jezera i sl.

Ako ti smeta Centar na Zl, onda kupi nesto na Divcibarama... tamo je kao Zlatibor pre 30-40 godina.... bukvalno isti. Rasute vikendice po planini sa malim planinskim centrom

Pa dobro Mixer, ti mozes da citas sta neko pise, ja dosta dugo i detaljno pratim Zlatibor, jos su mi baba i deda odlazili u Palisad pre 50 godina kad je centar Zl bio skoro neizgradjen, znam dobar deo lokalnih investitora i vlasnika zemlje gore, ljude iz Opstine koji su me upoznali sa daljim planovima oko Zlatnog grada (ili kako se vec zove) na Ribnickom jezeru, ja ga vec dugo posecujem od 90ih, kad je Vasa iz Puteva Uzice kupio i renovirao Palisad dao nam je besplatno apartman za docek Nove 2006-u, 00ih sam bio redovan gost odsedao u desetak privatnih aranzmana, krajem 00ih smo kupili apartman u ulici iznad Mone, prosle godine ga prodali i dobili 2 stana u novoj zgradi preko puta Mone, dakle samom centru ali ja nit sam bio u njima nit imam zelje da idem, poznam ljude koji na ulici iznajmljuju apartmane, puno puta pricali o tome, masa mojih Starohercegovaca je davno i naselila te krajeve, zato ih i zovu Ere dakle nemam nikakvih subjektivnih razloga za kritiku, sem estetike itd itd...
Ukratko, moje "pljuvanje" je zasnovano na poznavanju dosta informacija. I na osnovu svega toga, ja licno ne verujem u prosperitet centra Zlatibora. Ja sam prestao ici, ali dobro, mozda ima novih gostiju koji vole taj novi soliterizovan Zlatibor, pa ce mozda oni zameniti nas koji smo imali generacijsku tradiciju gostovanja 50 godina.
Sto se tice Divcibara, ono mislim da postaje konkurencija Zlatiboru, pisao sam na drugoj temi, pre 2 godine sam u kompenzaciji dobio 40tak ari plac za po 850 evra/ar od prijatelja iz Kosjerica, verovao sam da ce pustanje autoputa podici cenu na Divcibarama, da je slican Zlatiboru, a duplo blizi za Bg i Vojvodinu, koji su zapravo i najbrojniji gosti na Zlatiboru, a sada se to ispostalja kao tacno od kad je autoput pusten taj prijatelj mi kaze da su cene u zadnjih 1,5 godinu duplirane. Ja to nemam nameru prodavati ali sam zaradio na investiciji skoro 100% za kratak period, tj na 35.000 evra jos 25.000 evra (ajd da uzmem manju pesimisticniju cifru), a ocekuje se i dalji rast cene zemljista, dakle povracaj na investiciju koju Zlatibor ne moze vise doneti investitoru, zatim naruzen je estetski plus ima hiperprodukciju apartmana i time i ponude sto preti da unisti prihode mnogim stanovnicima tamo. U ovom slucaju moja pricena, kao i slucaju kupovine zlata pre 3 godine po ceni 32 evra/gram a sada se cena krece oko 50 evra za gram, obe su se pokazale kao dobro predvidjanje. Negativna okolnost za Zl je i to sto jacaju drugi turisticki centri planina, sto put ka CG koji ga je i napravio kao odmoristem na pola puta do mora, centrom kakav je danas, ce prestati kada autoput ka CG skrene iza Pozege ka Ivanjici i Pesteru. Planiran je i krak ka Sarajevu preko Mackata, dakle nedaleko, ali Zl time gubi monopol tranzita ka CG, plus prolaskom puta pored Golije koja ima mnogo vise snega, kao i rastucih Divcibara i Tare (Majstor mi rece da u Sekulicima iznad Zaovinskog jezera prodaju ar 2.000 evra) oni mu postaju konkurencija u tom kraju. Ne znam, mozda me ovoga puta procena koju sam naveo za centar Zlatibora omane, videcemo trend nocenja gostiju narednih godina...

Vrh