Dva interesantna komentara:
"Gondola je izgrađena i to pozdravljam, ali se stiče utisak da ti što vode Zlatibor nemaju pojma o planiranju, estetici... Ako već ne znaju, mogli su da plate nekog vrhunskog prostornog/pejzažnog/bilo kog arhitektu da im napravi plan uređenja, sadržaja, tip i izgled zgrada i da se to zabetonira. Ne ovako, soliter pa kuća, drvo pa beton pa staklo, crno pa braon pa zeleno pa zlatno. Veze s vezom nema. Pa ona fontana sa kineskim RGB diodama...bruka. Stamatović kaže kome se ne sviđa nek ne dolazi. Pa nije to tvoje lično, druže, iako ti to misliš."
"Ja sam iz Prijedora i na ZL radi pola moje familije (otac keramičar/vodinstalater, brat kuvar,neki od rođaka moleri, zidari, knauf majstori).
Hvala Bogu da ima posla na ZL inače bi svi mi doselili u BG (ili pokušali emigrirati u EU ali to nije lako) i tamo srušili cenu rada a povećali cenu nekretnina, kirija, gužvu u saobraćaju u BG...
Mi Srbi kroz istoriju nismo umeli napraviti lep grad, naši najlepši gradovi (Sremski Karlovci, Petrovaradin, Sombor, Novi Sad) su dela Austrougara koji su gradili sve ono što valja u Srbiji. Južno od Dunava gotovo sve kasabe građene bez plana, npr. Užice jedan od najružnijih i najzagađenijih gradova Srbije.
Dolaskom komunizma/socijalizma gradili smo odvratne zgrade i mislili da je to lepo. Nemamo kulturno nasleđe graditeljstva kao npr.Francuzi, Italijani, Austrijanci, Mađari i mi smo po tom pitanju ostali u srednjem veku dok su još naši manastiri i dvorci bili među najlepšim u Evropi.
Uz to, mi smo jedna od najkoruptivnijih država i s parama se može zaobići svaki zakon i graditi ko šta i gde želi. Zakazlo je pravosuđe i uređena država i zato sada imamo mnogo divlje gradnje po Kaluđerici, Batajnici, Kopaoniku,Zlataru, Novom Sadu ali se ništa od tog nikada ne spominje, samo Zlatibor.
Dvadeset godina bezakonja je uzelo svoj danak, nemojmo žmiriti na sve ostalo i upirati prst u Zlatibor koji hrani lebom pola zapadne Srbije."