Šta je novo?

Zlatibor

A kakav je vazduh sada u centru Zlatibora s obzirom na broj zgrada, kada krene grejna sezona? Ima li negde da se meri PM2.5?

Stare vikendice i manje kuće imaju loženje. Ali dosta vikendaša koristi kvalitetno drvo za ogrev.
I još nešto što je bitno - stare vikendice su poprilično udaljenje jedna od druge kao što je normlano (rastojanje između njih je bukvalno da se smesti jedna ova velika nova zgrada).
Samim tim dim od sagorevanja se brže rasprši i nema njegove velike koncetracije koja je veoma opasna.
Ja više leti osetim izduvne gasove na potezu od Univera / Tri O - bivša autobuska, nego loženje zimi.
Da me neko ne shvati pogrešno, svako loženje je štetno. Ali pravi planovi urbanizacije uzimaju gomilu parametara za razvoj nekog naselja i postavljanju takve uslove da objekti budu udaljeni jedni od drugih. Tako je bilo nekada kada se formiralo vikend naselje.
Zgrade nikako ne bi smele da imaju loženje. Em veliko zagađenje skocentrisano na jedno mesto, em to niko ne bi održavao kako treba pa psotoji veća mogućnost od požara. Vlasnici invidualnih kuća više moraju da brinu o svojim kućama pa znaju odakle dolaze problemi i opsnosti i bolje se brinu.

Baš sad gledam i nije mi jasno, kad naprave pistu 2500m onda može da izgleda kao što sam nacrtao ili više gore, uglavnom ono što me zanima kad se napravi kako će ljudi da dođu do novog groblja? Kobilja glava? Reciklaznog dvorista, itd?
IMG_4332.jpeg

Zanimljivo je što sa južne strane te potencijalne piste prolazi Gold Gondola... Pitanje je kako bi to uticalo na potencijalno letenje...

Zanimljivo je što sa južne strane te potencijalne piste prolazi Gold Gondola... Pitanje je kako bi to uticalo na potencijalno letenje...

Ma nema problema, kontrolor leta će reći pilotima da prilaze na sajle da nebi prizemljili i ove u avionu a i ove u gondoli :ROFLMAO:

Šalim se malo, mene više koliko će to biti buke i da li će i noću sletati, što nije baš idealno jer ljudi traže mir...

Novinari nisu saznali ali iza sece stoji naravno bahati Galens!

1000082541.jpg

Pripremaju teren za novi projekat. Toliko je Galens bahat da se nije potrudio makar da ispostuje planinski stil gradnje.

1000082542.jpg

Zbog ovakvih stvari jedva cekam novu vlast!

Vrh