Šta je novo?

Zlatibor

Čitava besmislenost se vidi u tome što ne prepoznajemo lepote naše zemlje, i posebno Zlatibora! Kako jedan francuski političar može prvo pogledati rendere i slike Razvojnog programa i onda ovako komentarisati, a na tom Ženevskom jezeru je rođen! Strašno je koliko omalovažavamo sami sebe...lepo je rečeno "Ribničko jezero i Zlatibor imaju čak i veći potencijal od nekih poznatih evropskih destinacija, uključujući i Ženevsko jezero!"
Kad tamo udarate pločice?

Za naredni vikend, na Zlatiboru je slobodno 1441 smeštaja, od cega je u ceni do 50e/noć 1109 smestaja, a u ceni do 40e/noć 726 smestaja.

I to u samom špicu sezone.

Po ovim cenama i ovoj popunjenosti, da mi neko besplatno ustupi prazan apartman na Zl na 5 godina, upitno je da li bi imao ikakvu zaradu od izdavanja.

Uh ovo su baš baš loše vesti za sitne BG/NS rentijere, hoće da ograniče i mesečno izdavanje na kiriju na neki socijalni nivo!! Sistem izdavanja "stan na dan" prolazi kroz veliku krizu da ne kažem propao, prodaja stala, skupi kvadrati, nema likvidnosti...biće im bolje da se što pre prebace na Zlatibor, tamo se tek očekuje veliki bum.

Ipak, i u vreme krize Zlatibor i stranci hvale na sva zvona

Za naredni vikend, na Zlatiboru je slobodno 1441 smeštaja, od cega je u ceni do 50e/noć 1109 smestaja, a u ceni do 40e/noć 726 smestaja.

I to u samom špicu sezone.

Po ovim cenama i ovoj popunjenosti, da mi neko besplatno ustupi prazan apartman na Zl na 5 godina, upitno je da li bi imao ikakvu zaradu od izdavanja.
Za te do 40-50eur mislim da stvarno ne bi imao. Jedino da sam čistiš i menjaš posteljinu za gostima. Usluge toga su baš skočile u turističkim mestima Zlatibor, Kopaonik, pa i gradovima.
Meni vlasnica agencije koja izdaje stanove na dan je rekla još pre nekih 5god ,,dodje mi da uvezem Tajladjanke,Filipinke itd... i otvorim agenciju za čišćenje umesto ovoga,,.

Nema potrebe za Tajlandjankama, sad kad budu rente BG/NS otišle nizbrdo, dolaziće sitni rentijeri i investitori da čiste apartmane po Zlatiboru :cool:

Ko će tada biti gosti na Zlatiboru, šeici koji dolaze avionima u lux hotele?🤭 Treba i ti Labude da potvrdiš da su ti jeftini apartmani loši za sve i da se ne nagovaru ljudi na njih.
A za ove skuplje čekam i dalje neku cenu ROI i biznis plan. Meni je isto draže da tu ulože u nešto super naši ljudi a ne u inostranstvo.

Poslednja izmena:
Ma nek ulaže ko gde hoće, neko će baciti pare u Grčku, neko u Trst, Dubai, neko će kupujući u CG misliti da je kupio na francuskoj rivijeri...a neko će se debelo zahebati pa sve stući u BG i NS. Samo više otvorite oči i prihvatite realne i zvanične podatke RSZ-a, da je turizam na Zlatiboru u svim vremenima i krizama u porastu. Nema tu emocija...čisti i jasni zvanični podaci! ROI je naravno najveći u turističkim centrima uvek bio, to znaju i oni najzeleniji investitori...ali oprez, pazite da ne kupujete jeftino, jer će te se tu isto zahebati

Ovo je naravno sjajno što su stranci na visokim položajima i to iz najveće turističke sile - Francuske, počeli da porede Zlatibor sa najboljim evropskim turističkim centrima, i čak da govore da ima i veći potencijal od mnogih tamo. Da se mnogi preispitaju i stave prst na čelo pre nego napišu bilo šta ružno!

Vrh