Šta je novo?

Zlatibor

"Zlatiborac" svake godine, u proteklih 15-20 godina dobija nagrade na međunarodnom uglednom takmičenju „Ham and Sausage Quality Competition” koje se održava u Nemačkoj, a za njih bar znamo da su specijalisti i najveći stručnjaci za meso i kobasice (razume se pored nas lala haha)! "Zlatiborac" je u najjačoj svetskoj konkurenciji do sada dobio 19 zlatnih medalja i po jednu srebrnu i bronzanu. Toliko o tome!

Što se tiče zaprljanog platoa, ovi na lokalu to rade van sezona jer se radi posebnim hemijskim abrazivnim sredstvima (a tu ima puno dece!), inače bi morali da zatvaraju delove platoa za šetnju pa bi pravilo haos.
Nisu razmišljali, tu je trebalo izabrati neki kamen tamnije boje, kao u Knez Mihajlovoj, jer je turistički promet i broj turista najveći u zemlji (čitaj ogroman!) 🚀🚀 i brzo se zaprlja.
"Zlatiborac" svake godine, u proteklih 15-20 godina dobija nagrade na međunarodnom uglednom takmičenju „Ham and Sausage Quality Competition” koje se održava u Nemačkoj, a za njih bar znamo da su specijalisti i najveći stručnjaci za meso i kobasice (razume se pored nas lala haha)! "Zlatiborac" je u najjačoj svetskoj konkurenciji do sada dobio 19 zlatnih medalja i po jednu srebrnu i bronzanu. Toliko o tome!

Što se tiče zaprljanog platoa, ovi na lokalu to rade van sezona jer se radi posebnim hemijskim abrazivnim sredstvima (a tu ima puno dece!), inače bi morali da zatvaraju delove platoa za šetnju pa bi pravilo haos.
Nisu razmišljali, tu je trebalo izabrati neki kamen tamnije boje, kao u Knez Mihajlovoj, jer je turistički promet i broj turista najveći u zemlji (čitaj ogroman!) 🚀🚀 i brzo se zaprlja.
Ja bih voleo da mi kažeš, gde se nalazi klanica firme Zlatiborac. Svo meso koje se prerađuje, kao i većina u mom kraju su, na žalost iz uvoza.
Par ovdašnjih firmi ima meso iz sopstvene klanice. Da ne bude zabune. Ja ne kažem da proizodi iz Zlatiborca nisu ok, već da je meso iz uvoza.

Dešavanja i informacije...

IMG_1854.jpeg

Poznata glumica srpskog porekla (inače moja sremica!) i njen još poznatiji muž reditelj i scenarista, sa Zlatiborskog festivala obišli manastir Mileševu u poklonili se Belom Anđelu i poljubili ruku Sv.Save. Holivudska glumica posluživala gostima rakiju u manastiru :)

Vezano za pitanje zdrave i dobre hrane evo šta kažu iz čuvenog francuskog gastro vodiča "Gault&Millau":
„Biće mi drago da još bolje ovo područje predstavimo svetu, jer zlatiborski kraj sadrži odlične sirovine, dobru domaću hranu i maestralnu rakiju“, poručila je direktorka prestižnog francuskog gastro vodiča,
ili
„Zlatiborska kuhinja je svetska kuhinja. Svet se ovde kreirao danas – ovde se spojilo sve što je lepo, domaće i korisno, u lepom svetlu i lepom ruhu“, zaključio je čuveni kuvar i gastro ekspert Hadži Saša Mišić

Kineski tur operateri zainteresovani za saradnju

Мени није јасно зашто јавна расвета на главном путу око кружног тока код новог Максија углавном не ради тј ради свака 4-а сијалица .То је страшно ,улазиш у центар и мркли мрак. Такође откуд у центру чопори са по 20-30 напуштених паса,до пре годину -две ниједног није било. Има ли ико надлежан за то у општини Чајетина?

U današnjem modernom vremenu, gde vas avion preveze za 2h do mora, skijališta, omiljene planine...sve više, naročito je to primetno kod zimskih centara, gradnja ide u visinu. Drugačije je nemoguće sve te ljude željne putovanja i zdravog života smestiti i naći im dovoljno kapaciteta. Nije to kod nas problem već fasadna estetika! Evo kako su to rešili u nekim čuvenim planinskim centrima...

001.jpg
002.jpg
Japan Naeba ski resort.jpg

ali ljude svakako ne možeš zaustaviti da putuju...ne govori se bezveze "Ako nisi bio na Zlatiboru ove godine, nisi išao nigde na odmor!", a sad to sam narod proširio na dva puta godišnje, pa kažu "i leti i zimi" :) 🥂

Лепе су ове слике,али не видим на њима чопоре напуштених паса како лутају ,не видим чак ни јадне коње за јахање за којима нико не чисти....

Na Alpima (Austrija, Švajcarska, Francuska), USA i Kanada, Skandinavija i Novi Zeland su već uveli koncept ekološke, održive filozofije i pristupa, gde se namerno ne uklanjaja iza životinja, van asfaltiranih ulica, zbog pomenutog eko pristupa.
Inače na Zlatiboru se ulice i pešačke zone redovno čiste i peru sa specijalnim vozilima JKP-a, i zbog blata sa gradilišta

Što se tiče napuštenih pasa, podeli slike slobodno, ja ih nisam video...ako ih je i bilo verovatno su zalutali iz Užica u potrazi za hranom

Брате, ја много волим Златибор ,не провоцирам те ( немој то схватати лично ) ,само се наглас жалим за оно што ме горе највише иритира.
Не знам да ли се перу ,али видех свуда на тротоару око Хотела Торник па доле до Обудојевице и даље...
Што је најгоре Комуналци не перу ни шеталише( погледај само испред киоска хране како изгледа ,нпр Кокице код Шућа на тргу или како се већ зове ) ,онај јадни бехатон није више жуто-плави него је сав црн ,невероватно ми је да није предвидели да перу шеталиште од хране, уља из кокица и др...Имају ли уопште идеју да једном то оперу ?
Ниси видео напуштене псе ??? Невероватно.за викенд их је било бар 20-30 свуда по тргу,око језера ,шетају по оној посластичарници преко пута МТС-а и даље...

Lako je tebi, ti si u onim apartmanima iznad crkve, tamo su i najobičnije stambene zgrade dohvatile magičnih 3000 eur/m2, vi ste sada premijum turisti/rentijeri, pa vam svaka sitnica smeta :cool:
Jbg, nekome smetaju i golubi kad ga useru u sred Venecije. Probaj otići do TOZ-a i prijavi sve što ti smeta, to ti je odmah tu na 100m. Verovatno ima turista koji hrane lutalice i onda ih navade da dolaze iz Užica!

Naravno da nisam to pomislio za tebe i malo kroz šalu provlačim neke stvari, ali znaš i sam da su ovde za najnoviji i najbolji projekat reciklažnog dvorišta, gde se vrši separacija otpada (i nisam siguran možda je i prvi takav u celoj Srbiji), rekli onako gadljivo kako je napravljeno ruglo i ko zna šta grade...zamisli, i još okače slike koje treba da navedu nekoga da isto to pomisli. Mislim klasična propaganda propalih Bgd agenata nekretnina!
Ali evo par lepih ekoloških vesti:

Све је то лепо,али питање на које нисам добио одговор гласи : Шта општинске службе раде на решавању тог проблема ?
Такође када спомену рециклажна дворишта ; Шта комуналне службе из Чајетине раде на чишћењу шеталишта ето баш испред тих рециклажних своришта ? На самом почетку шеталишта бехатон је црн од смећа ,такоће и на крају ( препопута Дунава ) . Ето,постављам конкретна 2 питања .

Zlatibor je najjače turističko mesto u Srbiji! Najbolji ROI - povrat investicionog ulaganja, ako pametno uložiš naravno. Ali normalno da treba raditi bolje i jače, neke stvari menjati, neke unapređivati...konstantno.
Kao što su i konstantna sama dešavanja, kongresi, seminari, forumi, tim bildinzi...

Zlatibor je najjače turističko mesto u Srbiji! Najbolji ROI - povrat investicionog ulaganja, ako pametno uložiš naravno. Ali normalno da treba raditi bolje i jače, neke stvari menjati, neke unapređivati...konstantno.
Kao što su i konstantna sama dešavanja, kongresi, seminari, forumi, tim bildinzi...

Ooo labude otvori oči i daj dokaze barem neke za taj najbolji ROI.
Nemoj da pomisle ljudi da ce za 50k eur uzeti standard apartmancić i da ih preveslaju sa tim ROI i povratom. Zato smo i dobili toliko običnih tamo zgrada, a ti ljudi imaju jedva za troškove održavanja te zgrade i apartmana, a ne da zarade.
Realno nije ni da ih sažaljevam, jer tu ja pričam prijateljima da za takve apartmane vredi uložiti/kupiti ako ćeš i sam koristiti ili davati prijateljim da ga koriste.
Zbog takvih kupovina na knap, bude i slabije održavanje zgrade itd...
E sada ovu neku ozbiljniju priču ne znam niti znam ROI, a ti nekad ubaciš 8-10god na osnovu ne znam čega, verovatno proizvoljno.
Ja bih voleo jedan konkretan primer da daš sa tim boljim investicionim ulaganjima u komplekse, ako hoćeš o tome.
Što se mene tiče imaju računicu Investitori čim prave luksuzne hotele sa odličnim programom i SPA centrima i svima nama to na neki način ide u korist, meni prvom itekako volim da odem u takav kompleks na uživanje i to na naš Zlatibor. Ali kada već kao papagaj ponavljaš najbolji ROI daj dokaze našim ljudima, kako ne bi iznosili pare u inostranstvo nego ovde kupovali na našem Zlatiboru.
Evo daj meni pravu primer i ako moze analizu za ulaganje do 200k eur sa tim čuvenim ROI.
Hvala

Komsija moj kad je kupovao apartman 55m2 izdavalo se za 50 e dan obican apartman bez nekih sadržaja gradnja mu je kasnila skoro godinu dana i opremanje posto zgrada ima još sadržaja računao da će izdavati bar za 70 međutim teška priča naravno zgrada ima i recepciju nude oni da ti izdaju ali popunjenost daleko slabija od očekivanog.Narod se zasitio zlatibora

Vrh