Šta je novo?

Zlatibor

Е нисам баш изнад ,може се рећи поред , знаш која је зграда са 36 спољних паркинг места,ограђеним својим двориштем и око 200 туја засађених:):)
Е Кажанегре нису Црногорци већ Српско племе из Паштровића:):)(y)
Него лако је нама да се шалимо, реци ми ,обрадуј ме да није тачно оно што сам чуо да ће да се руши и сече онај паркић између шеталишта и Палисада ,то је битно ?
Obrisali pa ponavljam post. Ti si u onom delu gde su nekad parcele bile 15.000 do 20.000 eur/ar, i kako sam samo pogrešio što tad nisam kupio bar 1-2 ara jer sada dobijaju 150.000 eura po aru kad se preračuna u gotovim kvadratima, odnosno čak do 250.000 eura po aru ako se gradi hotel, pošto su koeficijenti značajno veći.
Takve zarade od 10-15 puta nema ni na Njujorškoj berzi!

Izdaju normalno i u proseku su godišnje na oko 500 eura mesečno.
Obrazloži, 30eur noćenje kada se oduzmu svi troskovi i porezi i amortizacija i vodjenje agencije sve i da imas 80% popunjenost u aaprtmanu ostane ti 300-350eur.
Slobodno mozemo da racunamo i za skuplje i tamo gde si stavio ROI od 10god.
Ovi što grade tržne centre gledaju otplatu za 8god i to im je super čak i kada su monopolisti.
Ko garantuje, još niko nije smeo da garantuje os tih silnih Investitora u celoj Srbiji.
ROI 10god preterao si ga i ne znam što.
Ma i da je 20god bilo bi odlicno, ne znam jel se tebi sve svodi da se samo ulaze to jest kupuje na Zlatibor.
Drago mi je za turizam i jeste on odličan, ali upravo je loše da se grade najobičnije zgrade i da su kupci ti koji misle da će zaraditi ne znam koje novce u tim običnim apartmanima. U minusu su ako se ne bave turizmom i ne borave tamo.
Ok svakako je to dovelo do priuštivog smeštaja, što je super za ljude.
Isto kao i u BG i NS-u koji stalno spominješ, što veće ponude to cu kirije i boravak za stan na dan jeftinije.
Dodje mi da odem sada na Zlatibor malo da iskuliram 😉

Obrazloži, 30eur noćenje kada se oduzmu svi troskovi i porezi i amortizacija i vodjenje agencije sve i da imas 80% popunjenost u aaprtmanu ostane ti 300-350eur.
Slobodno mozemo da racunamo i za skuplje i tamo gde si stavio ROI od 10god.
Ovi što grade tržne centre gledaju otplatu za 8god i to im je super čak i kada su monopolisti.
Ko garantuje, još niko nije smeo da garantuje os tih silnih Investitora u celoj Srbiji.
ROI 10god preterao si ga i ne znam što.
Ma i da je 20god bilo bi odlicno, ne znam jel se tebi sve svodi da se samo ulaze to jest kupuje na Zlatibor.
Drago mi je za turizam i jeste on odličan, ali upravo je loše da se grade najobičnije zgrade i da su kupci ti koji misle da će zaraditi ne znam koje novce u tim običnim apartmanima. U minusu su ako se ne bave turizmom i ne borave tamo.
Ok svakako je to dovelo do priuštivog smeštaja, što je super za ljude.
Isto kao i u BG i NS-u koji stalno spominješ, što veće ponude to cu kirije i boravak za stan na dan jeftinije.
Dodje mi da odem sada na Zlatibor malo da iskuliram 😉

Moraš da odvojiš obične apartmane od onih u hotelima/rizortima. Pa onda one nove i bolje obične od onih nerenoviranih, pa onda one sa nacrtanom recepcijom/spa centrom (od 50/100m2)...itd itd
U hotelima je ROI 10-ak godina, čak i manje.

Novi ali obični apartmani su oko 45-70 eura u sezoni i po 100 eura u pikovima. 30-35 eura je cena moguća samo van sezone, ma da znam dosta tih koji izdaju i prosto kažu "ma ne idem ispod 50 eura", ne želeći da se cimaju, osim ako je na više dana pa spuste neki evro. Znam za apartmane u novoj zgradi od nekoliko godina, sve super, minijaturni spa 50-60m2, imaju 6.000 eura godišnje čisto, ali puno rade i 24/7 su na usluzi. To im je glavni posao u neku ruku. Naravno to ne može nikako ako si na digitronu u kafiću u BG, pa posle kmečiš po forumima kako je Zlatibor puko...nije brale Zlatibor, nego si ti puko i tvoj takav stav prema poslu i radu!

Ovo ja pričam već godinama da ne treba graditi obične zgrade po turističkim centrima, i tu se slažemo 110%, takođe to "sms" izdavanje bez neke ozbiljnije organizacije, ali eto ljudi valjda misle smanjiće troškove i neće biti zavisni od nekog ko to sve radi umesto njih. E sad, ruku na srce ima toga i u Švajcarskoj, Austriji, Italiji, mislim to da su zgrade najobičnije i da se osećaš kao da si u novogradnji negde u Kaluđerici. Ali je brale organizacija sasvim drugačija, pravila...i konačno cene koje su 2-3 puta veće, 100-150 eur!

Svi pravac Zlatibor, da se nadišemo čistog vazduha, skinemo koje kilo,...i da odmorimo duše malo :cool:

Vrh