Šta je novo?

Zlatibor

Postojeći objekat "Satelita" ima kule i vrv je dizajnerska intencija održavanje tog kontinuiteta.
Mnoga arhitektonska rešenja su upitna tamo, a posebno spratnost i procenat pokrivenosti placeva, kao i sama gustina objekata. Verovatno i sami investitori ne po završetku objekata čupaju kosu nedugo po završetku objekta kad im se koncepcija sruši i celokupno orijentisana zgrada ka pogledu, počne da gleda u zid novonikle susedne, još više.
 
Kakvo je stanje sa obelezenim stazama za planinarenje i biciklizam na Zlatiboru?

Ja nisam bio odavno, ali sam skoro gledao na jednoj poznatoj aplikaciji za aktivnosti u prirodi i našao svega 3-4 rute za šetnju. To je stvarno jako malo.

Aktivni odmori i planinski turizam kod nas su tek u povoju, mada prilično zagušeni malogradjanštinom.
Ma slabo, nema nista. I ovo sto ima sad moras da prodjes kroz par ozbiljnih, blatnjavih gradilista. Ali dobro, posle toga je lepo i divlje, ko to voli.

Jednom sam video trag gume od bajsa u blatu, jednom sreo klinca koji je slomio tocak, a i ideju za rutu dobio od nekog Slovenca koji je okacio na internet pa ne mogu da kazem da sam jedini.
Mozes da setas na Cigotu, u zaseban deo sela Semegnjeva pored aerodroma, na Tornik, na Gradinu, na Oko, fine setnje za svaciji ukus i kondiciju. Jedino sto ima dosta kvadova, ali mogu se i oni izbeci kad se namenski ide daljim rutama. Bajs po asfaltu ka Rozanstvu i tim selima tamo, krug ka Cajetini, selo Semegnjevo, Tornik i okolna sela, a ako ukljucis teren moze i do Mokre Gore, Tare, i slicno. U sustini ti nisam nista rekao, ovo su bukvalno svi smerovi i donekle bi dosao.
 
Postojeći objekat "Satelita" ima kule i vrv je dizajnerska intencija održavanje tog kontinuiteta.
Mnoga arhitektonska rešenja su upitna tamo, a posebno spratnost i procenat pokrivenosti placeva, kao i sama gustina objekata. Verovatno i sami investitori ne po završetku objekata čupaju kosu nedugo po završetku objekta kad im se koncepcija sruši i celokupno orijentisana zgrada ka pogledu, počne da gleda u zid novonikle susedne, još više.
Investitore boli uvce, cupaju kupci.

Skorasnji primer je ekipa stanara koja je trazila da se ne pravi zgrada ispred njihove zgrade jer im je bilo obecano da ce to ostati dvoriste. Pa cekaj ti si se nekome naguzio ispred porodicne kuce sa odvratnom zgradetinom, finansirao tu abominaciju i inspirisao druge da cine isto svojom kupovinom, i sad ti bukvalno isti taj koji ti je napravio stan radi isto, i sad se setis da to nije u redu? A bilo ti je super da ti nekome to uradis.
 
Ne brinite ljudi, sa' će Gremlin iz šahta da reši i Zlatibor i Kopaonik:
Gremlin iz sahta resava Zlatibor.jpg
 
Добро се сетио Весара да ускрати Стаматовића за профит и напуни своју касу. Две муве једним ударцем.
 
Live camera odnedavno u funkciji, dosta bolja od one stare...

Ma, prhnulo, odoh da deca vide , kad vec nemm para za Finsku i Auroru Borealis, kkhhmmm, doktori imaju , sunce ti budzetsko kalaisano, izem ti lekove i strane firme, trpaju im samo tako, al ajde, nek se najede sirotinja, lagan moral.... ae ciao, srednja klaso, odlican je i Tornik, jok na Kop ću...garmishpaterrrkircheennnshebn hitlersennn, poyy
 
Сад је био прилог на неким вестима на Пинку, на Златибору се баш озбиљно гради и инфраструктура, обилазница, кружни ток, 20 фудбалских и осталих терена и пратећа инфраструктура за припреме фудбалских екипа,
каже онај Стаматовић у плану је проширење спортског комплекса дуж трасе гондоле до Рибничког језера и изградња 2 голф терена следеће године и других спортских објеката…
 
Za one koji nisu čuli do sada, objava od KJP-a:

"
КЈП "Златибор" нову пословну годину започело је у новоопремљеном пословном објекту на Златибору, чија изградња је обележила годину за нама. Модерна и функционална управна зграда, радионице, магацински простор и гараже за возни парк, сконцентрисани су на једном месту, стварајући идеалне услове рада за око 180 запослених. То ће знатно олакшати организовање и што ефикаснију реализацију поверених активности, јер је Предузеће ранијих година пословало на три локације.
Општина Чајетина је препознала неопходност постојања оваквог пословног објекта, те је за његову изградњу и опремање из буџета издвојила око 250 милиона динара. Уложени новац вишеструко ће се исплатити, а за наредну годину је у плану постављање соларних панела, јер ће кроз коришћење обновљивих извора енергије трошкови грејања бити знатно умањени."
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
 
Zlatibor kao Švajcarska (nastavak)
2022 11 22 Zlatibor sneg c01.jpg
2022 11 10 Zlatibor 44 c05 - final.jpg
2022 11 10 Zlatibor 41 c02 - final.jpg

2022 11 22 Zlatibor terasa penthaus.jpg

2022 11 10 Zlatibor 39 Terasa - final.jpg


Mislim da zlatiborsko dedinje postaje stvarno nešto svetski sa ovim projektom Zlatiborski car...i ja sam se zahvaljujući našem članu Nikiju prijavio na Listu čekanja
 

Prilozi

  • 2022 11 22 Zlatibor terasa penthaus.jpg
    2022 11 22 Zlatibor terasa penthaus.jpg
    229,3 KB · Pregleda: 116
Ma di znam ja vozim golfa pa nisam ni pitao, znam samo da će imati malu solarnu elektranu na krovu
 
Zna li neko koja je cena kvadrata za Eko naselje 360 na Zlatiboru?
 
Vrh