Takodje, i mene zanima ova tematika.Pozdrav,
trenutno sam u procesu pronalaska manjeg apartmana na Zlatiboru (30-35m2), kao investicija, koji bi se veciski izdavao kasnije.
Zanima me vase misljenje vezano za ova dva projekta i njihove investitore, da li neko ima iskustva sa njima?
Kako vam se cini lokacija, cena i generalno ako je neko takodje u procesu pronalaska stana tamo, moze da mi se javi
Generalno gledam da izbegnem sam centar, zbog onog haosa tamo, ali opet zbog izdavanja treba da lokacija bude pristojna, i ovaj deo je jos koliko toliko u sumi, sto mi se svidja.
1. MD Inzenjering (Subotica)
- zgrada je skoto gotova i useljiva (ceka se upotrebna dozvola)
- 2000e/m2 bez PDV-a
2. Stan Projekt DOO (Beograd)
- Royal Gardens
- zgrada ce biti gotova krajem 2022
- 1900-2000e/m2 bez PDV-a u trenutnoj fazi
- isti investitor je radio kompleks Titova Vila
Lokacija obe zgrade:
Sa tom cenom jedva da moze pokriti troskove struje (sad zimi ako je grejanje na struju) plus ostali troskovi .....Ponuda je mnogo veca od potraznje i to diktira cenu
Kada god sam isao nalazio sam danas za sutra nove apartmane (Kalman ili oko crkve) za 30-40e po nocenju, ljudi su verovatno racunali bolje da taj vikend uzmu ista nego nista jer se radnim danima van raspusta svakako nema kome izdati
Ukucao sam u Booking ovaj vikend na Zlatiboru i daje 1100 slobodnih smestaja. Cene su sarolike, ali ima i novih apartmana u centru za oko 5000 noc.
Sta vi mislite o ovim podacima, da li je previse apartmana u ponudi i da li se isplati izdavati po ovim cenama.
Dosadili ste više, ko papagaji ponavljate jedno te isto. Isto tako je najbogatija opština u Srbiji i ima ubedljivo najveći budžet po glavi stanovnika. Kamo sreće da su sve opštine u Srbiji kao Cajetinska a ne kao što su Babušnica ili Lebane
Kakvo je stanje sa obelezenim stazama za planinarenje i biciklizam na Zlatiboru?Svi to pricaju a opet se sve rasproda. Nijedan ruzni stan na petom spratu bez prilaza, parkinga i stila nije ostao neprodat. U doba koje mnogi ovde smatraju "zlatnim"- ne znam po cemu je zlatno, to je samo jedna tacka u progresiji od siromasnog, pustog mesta do ovoga danas, vecito gradiliste u svakom slucaju i tad i sad, nisi mogao zivu dusu da nadjes od septembra do januara, mozda malo Uzicana ako je lepa subota u oktobru. Sad pocetkom decembra, 2 stepena i kisa u vazduhu, sastavi se nebo i zemlja, hodas kroz oblak i opet prepuno. Tako da, neko laze. Svi se busaju i u prirodu, prirode koliko hoces. Ja odem da vozim bajs, sretnem jednog istog cikicu. Nema nigde ovih sto bi u prirodu. Opet neko laze. Svi se gnusaju kafica i beogradizacije Zlatibora, odes do Tornika, pakao za parking, nigde mesta, kad rade barem crvena i plava na stazi nema guzve. Svi u kaficima. I opet-neko laze.
Hteli bi jadni nesto da naprave, ali ne znaju kako.