Ulica Nikolaja Gogolja nije previše dugačka i odgovara najelitnijem trgovackom delu Pozeske
zato je i adekvatna za pešaćku zonu
a bogata je obostranim starim drvoredom, sa puno mikro parkova uz trotoare, koji su zapravo zelene površine izmedju zgrada.
Znam jer davno prodao sam stan u Lješkoj siporeks-tegola kreacija ludo-gramzivog kvazi-prof. Slavka koj je izmislio nadogradnju na 5 i 6 sprat bez lifta :lol:
-Trotoar u Požeškoj nije dovoljan prilazem i sličicu koja to potvrdjuje (dok su deca bila u kolicima Tantalove muke proci Pozeskim)
a i ćelava je bez drvoreda, totalno nehumana za pešake i od sunca i od saobracaja.....
-Ne brini se za osvetljenjem saobracajnice i pešacke zone se razlikuju, te pešaćka Gogoljeva bi dobila prigodno drugačije osvetljenje (a tu je i sedušte firme koja daje novogodišnje osvetljenje celog Bgda) :lol:
-Pešacka zona nema nigde namenu po uzrastu, pa nece imati ni u Gogoljevoj ako ozivi kao zelena trgovačka pešačka zona
-Gomila ,,lokala,, u Pozeskoj ne liči na sklepanu šarenu kutiju , nego i jeste sklepano (siporeks majstorija)-
-Izmeštanje privatnog vlasništva moguce je posebnom uredbom finanski olakšati radi opšteg prosperiteta B.brda
vlasnici ako hoce da rade u Gogoljevoj pešackoj zoni - neka plate selibu i to samo novi materijal za nove,, šarene kutije,, i zidara
a grad da plati pratecu infrastrukturu za te nove lokale u Gogoljevoj kako bi se oslobodila vrlo jaka saobracajnica- Pozeska
Na dobitku je i Bgd i Čukarica i brdjani
što u poboljšanju i olakšanju saobracajnice, što u poboljšanju i olakšanju kvaliteta života samih stanovnka
Ja sam sa brda i utekao, a ko je ostao eto ima opciju zašta da se bori i iskoristi predivan stari drvored u Gogoljevoj
ako nece i ne moraju ....
evo sličice Pozeske kakvu pamtim a i tvoje slicice
gde se vidi širina preostalog trotoara