Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

U Nemanjinoj kod bolnice Sveti Sava

nemanjina-smee.jpg

nemanjina-smee1.jpg

nemanjina-smee2.jpg

I ovo nam je centar grada :kafa:

Svest gradjana je nula.
Mozemo imati duplo vecu gradsku cistocu, ali nedostatak svesti je nemoguce nadomestiti.
Najbolji primer su dvorista osnovnih i srednjih skola, prepuna smeca, otpada, ruiniranih sportskih rekvizita...
Nekada kada sam bio osnovac, normalno je bilo da nas makar jednom mesecno izvedu da u skolskom dvoristu pokupimo smece, okopamo poneku biljku, popravimo zicu oko sportskih terena, ofarbamo golove...
Stvarala se svest da je to nase, pa smo se nakon takvih radova sa vise paznje ophodili ka tom prostoru i rekvizitima.
U to vreme nije bila retkost da stanari zgrada ulazu i novcana sredstva za uredjenje povrsina oko svojih zgrada, a radno angazovanje se podrazumevalo.

Znam da vecini mladjih zvuci neverovatno, ali u ta (davnasnja ;) ) vremena, vlasnik ove picerije (i drugih okolnih lokala) bi se angazovao da ocisti ovaj prostor, bilo bi ga sramota da mu ovakvo ruglo bude tu neposredno pored.

laki72":11xnqfcq je napisao(la):
Nekada kada sam bio osnovac, normalno je bilo da nas makar jednom mesecno izvedu da u skolskom dvoristu pokupimo smece, okopamo poneku biljku, popravimo zicu oko sportskih terena, ofarbamo golove...
Stvarala se svest da je to nase, pa smo se nakon takvih radova sa vise paznje ophodili ka tom prostoru i rekvizitima.

Ми смо чак и цвеће окопавали ... и шта нам фали? Ником ништа.

Али ето, ми тежимо европским стандардима а по њима се такво ангажовање ђака сматра "експлоатисањем деце" и то је строго забрањено.

Bio je to vreme indoktrinacije, ali u mnogo čemu - pozitivne indoktrinacije.
A onda sve otišlo u tri lepe...

Реља, нисам ја толико матор, то је било не тако давне 2000. године.

Марка Челебоновића, Б коса, у правцу гробља, одмах након семафора код ТЦ. Попуњавају недостајућа стабла дрвореда.
27022015432.jpg

Нису само у улици Марка Челебоновића постављали-садили нова стабла дрвећа. И у Николе Добровића, са обе стране улице, онај део од Тошиног бунара до раскрснице са Генерала Михајла Недељковића и Стојана Аралице. Практично садили су нова стабла на траси УМП-а који пролази Бежанијском косом, од "лакат кривине" тј. саобраћајнице Т6 до Тошиног бунара су засаћена нова стабла.
Стабла су засађена по пропису, заштићена од механичких оштећења, металном оградом + заштита самог стабла са трском висине 2 метра за задржавање влаге. Свако засађено дрво има и црево за заливање.

milos.tro":1y9it4lr je napisao(la):
Dejan011":1y9it4lr je napisao(la):
nemanjina-smee1.jpg

Haos bez pizze :mrgreen: :bash:

Генератор ове депоније је чувени клуб Стефан Браун у истој згради који обрће силне паре свако вече. Треба их мало ударити по џепу због загађења које проузрокују.

Дошљак":hildowtb je napisao(la):
milos.tro":hildowtb je napisao(la):
Dejan011":hildowtb je napisao(la):
nemanjina-smee1.jpg

Haos bez pizze :mrgreen: :bash:

Генератор ове депоније је чувени клуб Стефан Браун у истој згради који обрће силне паре свако вече. Треба их мало ударити по џепу због загађења које проузрокују.

Ма ту је хаос због пицерије ХАОС :D. Људи буквално схватили име пицерије, па бацају све и свашта :p У десном горњем углу (жута слова) се види реклама те пицерије :notok:

А 80% муштерија те пицерије који бацају смеће по зеленој површини и жбуњу долази из Стефан Брауна. Па неће пацијенти из специјалне болнице Свети Сава да једу пицу у 3 после поноћи.

Није битно да ли је крив Стефан Браун или Пицерија, чистоћа им је раме уз раме због допуштања тога.

Није битно да ли је крив Стефан Браун или Пицерија, чистоћа им је раме уз раме због допуштања тога.

Neko je bio vredan ovih dana. Sve je počišćeno, podkresana živa ograda, uklonjeno suvišno žbunje i trulo granje.

p1090075.jpg

p1090077.jpg

Sve se može kad se hoće.

Шоми је управу, најбитније је да ЈКП Зеленило ради свој посао, и драго ми је да је очистио смеће :)

Iz Zelenila su mi odgovorili da površina nije obuhvaćena njihovim programom održavanja i da nisu nadležni. Mada, moguće da neko iz Gradske uprave tražio da to srede. Ja sam poslao slike na dosta adresa, pa je sigurno neko intervenisao.

p1090075.jpg

Не бих да будем песимиста...али већ је неко бацио празну флашу кока-коле...
док се не промени свест грађана...све је краткох даха... :?

Ako neka stvar "dolazi iz kuće", to je onda bacanje đubreta.

Jedna od retkih stvari koje se sećam iz predškolskog uzrasta je kada sam bacio omot od sladoleda. Majka mi je samo rekla da ga pokupim i bacim u đubre i to nikad više nisam ponovio (čak ni pijan).

Prolećna sadnja javora u uličnom drvoredu na Terazijama
N.K. | 03. 03. 2015. - 11:45h | Foto: Z. Ilić | Komentara: 0

Kod hotela "Moskva, radnici "Zelenila Beograd" u sredu će zasaditi sadnice javora u uličnom drvoredu i to na mestima na kojima stabla nedostaju.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/539207 ... Terazijama

Vrh