Šta je novo?

Zelenilo ulica i bulevara Beograda - Drvoredi, travnjaci, baštice

Popunjava se i drvored u Jurija Gagarina...

Zelenilo se baš razletelo ovog meseca.

Poceli su da sredjuju i tazdjelna ostrva na bulevarima na nbg bilo na studiju v

relja":gxmugazt je napisao(la):

Nije mi jasno zasto ne sade drvece na potezu od buvljaka do blokova? Mnogo bi lepse izgledalo , a i biciklisti bi uzivali..

relja":35jamu44 je napisao(la):

Zelenilo konačno radi ono za šta postoji. Videćemo da li je to privremenog karaktera ili njihova nova poslovna politika.

Uređene trake između saobraćajnica u ulici Goce Delčeva

M.N. | 17. 03. 2015. - 18:51h | Komentara: 3
Radnici JKP „Zelenilo-Beograd“ završili su uređenje i ozelenjavanje prve saobraćajne razdelne trake u ulici Goce Delčeva kod broja 30.

586620_uredjenje-ulica-fotke-dobijene-iz-gradskog-zelenila-2_f.jpg

Cilj ovakvog uređenja je bezbednost građana zbog nepropisnog prelaženja ulice i nepropisnog parkiranja na razdelnim trakama, zaštita zelenih površina, smanjenje aerozagađenja i buke i unapređenje vizuelnih aspekata saobraćajnica u gradu.

586619_uredjenje-ulica-fotke-dobijene-iz-gradskog-zelenila-1_ff.jpg

Danas su radnici radili na uređenju saobraćajne razdelne trake u ulici Goce Delčeva u blizini Pošte i u Bulevaru Mihajla Pupina u visini starog „Merkatora“.

Naredna lokacija je saobraćajna razdelna traka u Cvijićevoj ulici.

Ovim rešenjem uređenja i ozelenjavanja saobraćajnih razdelnih traka na više lokacija u Beogradu, predviđeno je postavljanje metalnih konstrukcija do visine 160 cm, sadnja perena, puzavica, ukrasnih trava i sezonskog cveća.

586621_uredjenje-ulica-fotke-dobijene-iz-gradskog-zelenila-3_f.jpg

Radnici su danas postavljali metalnu konstrukciju, a sutra će saditi cveće
Drugi tip uređenja površina, podrazumeva isključivo sadnju niske vegetacije – perena, sezonskog cveća, ukrasne trave i niskog zimzelenog šiblja, koja bi se kombinovala sa dekorativnim kamenom.

Maksimalna dužina ovih kompozicija je 14 m, maksimalna širina 1,5 m, a visina predviđene vegetacije biće do 70 cm.

Ovo je prvi put u Beogradu da se na ovaj način uređuju zelene površine između saobraćajnica.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/543102/Uredjene-trake-izmedju-saobracajnica-u-ulici-Goce-Delceva

u džona kenedija sigurno neće uspeti da reše problem prelaska ulice na sredini.

umesto da se bore protiv toga potrebno je na određenim mestima postaviti kamnee ploče da ljudi prelaze da ne gaze.

MilisaV":3cj1dz8m je napisao(la):

umesto da se bore protiv toga potrebno je na određenim mestima postaviti kamnee ploče da ljudi prelaze da ne gaze.
Upravo tako.
Silovanje naroda, gde nije nephodno. Svakako je iluzorno ocekivati da ljudi na mnogim mestima prave 'krug' od 200-300m da bi dosli sa jedne na drugu stranu ulice.
Na kraju krajeva, sami propisi o prelasku ulice ih u tome ne sputavaju.

Nije mi jasno sto su ih sadili uz sam trotoar da kasnije korjen rozri isti i da dobiju razlog za sjecu

MilisaV":1m71wbrr je napisao(la):

Milisave pretpostavljam da si mislio na Goce Delčevu, jer je u Džona Kenedija to rešeno pre par godina na po meni veoma ružan način. Ko nije video na razdelnom ostrvu su postavljeni visoki ivičnjaci, preko kojih se ni sa džipom ne bih usudio da pređem. Nažalost ispade da je kod nas samo to rešenje, pored metalnih stubića, ogromnih žardinjera itd...

direktor":x4ttuweu je napisao(la):
Nije mi jasno sto su ih sadili uz sam trotoar da kasnije korjen rozri isti i da dobiju razlog za sjecu
Zbog "pravca":
fotografija4084.jpg

Postoji konom pantljika i jos mnogo nacina izvlacenja pravca

Данас радови у Цвијићевој..нисам видео шта саде на разделним острвима...

Ovo se može sprečiti samo pozornicima koji noću šetaju.
Ne bih zabranjivao pijenje (ne znam da li je to uopšte zabranjeno), ali da je legitimisao jednu osobu iz društva i rekao "ako sutra zateknem đubre, ti ćeš biti odgovoran" nema šanse da bi đubre ostalo.

A kakve si ti ocekivao to im je naj jeftinije. Mozda plasticne .Mogli su podignuti ivicnjak tj one ploce bjele da su uspravili valjda ce na red doci i dimitrijala

direktor":24f2u5dc je napisao(la):
A kakve si ti ocekivao to im je naj jeftinije. Mozda plasticne .....

Zex se lepo setio onih rešetaka sa lažnih Terazija.
Obzirom da se različite ograde redovno prave i postavljaju širom grada, ovde nisu morali sa najbednijom varijantom, pa još i u sivom antikorozivnom osnovnom premazu... zbog ovakvih stvari je Kriger i rekao ono čuveno: "Haj'te molim Vas, kakav velegrad..."

Meni je i ovo bolje i napredak, neko je pokusao da napravi iskorak od onih najobicnijih gadnih dvometarskih ograda koje stoje u Mihajla Pupina i delu J Gagarina. Armaturne sipke, odlicno, neko je pokusao da uy melo kreativnosti neuobicajeno resi stanje i postigne istu funkciju - ogradu. Plus se usput oplemeni zelenilom. Da li je moralo sivo, ajde bolje bi bilo zeleno. U svakom slucaju ja pozdravljam posto je u bulevaru sa po tri trake (dakle ljudi voze i brze od 5 na sat* prosto ludilo kada ljudi ispred automobila pretrcavaju ulicu. Na raskrsnici G Delceva i bulevara se ne radi o 300 metara koje ljudi pokusavaju da skrate, nego 50, tolika je razdaljina do prvog prelaza.

Situacija u G Delceva gde su svi kiosci sa hranom je malo specificnija, obzirom da je ulica ocigledno dobila ovu fju, bolje da su udarili ogranicenje na 30 na sat i poplocali zeleni pojas ili bar napravili staze celom duzinom.

Drige stvari cine Beograd selom, ova najmanje... Da se isto uradilo u Berlinu, imali bismo gomilu komentara i hipstra koji bi izbalavili koji je to nivo kreativnosti bla, bla... kod nas u selu to nema itd...

Smem u opkladu da će masa armaturnih šipki nestati od strane revnosne ekipe sakupljača sekundarnih sirovina.

Vrh