Poštovani,
Saznao sam da treba vama da se obratim u vezi pešačkih staza.
Naime, svedoci smo da ljudi umesto trotoara koriste zelene površine kao prečice. To su uglavnom neki mali puteljci, međutim, negde su u pitanju i široke staze, toliko široke da prete da "pojedu" zelenu površinu. Takav primer imamo iza zgrade gde se nalazi Infostan u Narodnih heroja 30 (ulaz iz Bulevara Zorana Đinđića). Otkad znam za sebe ta staza se tu nalazi. Naime, ta staza vodi do ulaza u poslovni objekat gde se nalai Infostan, restoran, kladionice, prodavnice, igraonica, pekara, a doskora i banke.
Na slikama možete videti kako to izgleda
Prva slika je iz perioda od pre 10-ak godina (novi parking još nije izgrađen), a druga slika je od pre godinu dana.
Ne treba da napominjem da ceo taj prostor postaje blatnjav posle svake kiše.
Mislim da bi bilo najlepše kad bi se tu napravila jedna staza širine 2m, a ostatak travnate površine vratio u prvobitno stanje, tj zasadila trava.
Bio bih slobodan da predložim (ili je to u nadležnosti Zelenila kojima treba da odobrite sredstva) da ne koristite asfalt, već neki prirodnijji materijal, npr kao putići do Maksija koji se nalazi u istom objektu (ulaz iz Narodnih heroja)
Unapred zahvalan na odgovoru,
Dušan Popović
Narodnih heroja XY, 11070 Beograd