Šta je novo?

"Zelena avenija" stambeno-poslovni kompleks u Zemunu, Petra Kočića.

Hvala :)

Pa u prethodnim mojim postovima sam pisao o detaljima vezanim za cenu i uslove, pa reko' da se ne ponavljam.

Lamela 2 krece uskoro i temelji se grade zajedno sa lamelom 3. Nakon toga, lamela 3 staje i jos nije definisano kad krece.
Dvojka krece sa prodajom od ponedeljka, cim stigne dokumentacija i predugovori. Cena kvadrata je 1690 -1750, u zavisnosti da li su manji ili veci stanovi (ovo mi nije bilo bas najjasnije, al' mene zanimaju manji gde je 1690).
3. i 4. sprat su skoro skroz rezervisani (garant prijatelji i saradnici unapred rezervisali).
Useljenje je planirano za kraj 2017.

Jos bih dodao da stan ima 46.56 kvadrata. Cena kvadrata 1690.
Potpisao sam predugovor a do marta treba i ugovor da se potpise.
Konsultovao sam se sa advokatom i neke stavke predugovora mi se nisu dopadale. Predlozio sam da se izmene sto je advokat Montexa uglavnom i uradio, sto je pohvalno. Ocekivao sam ,,Uzmi ili ostavi" pristup, kao i u mnogo drugih slucajeva.

Tu sam za sva pitanja :)
 
Nile loš stan, dobar raspored za 2.0.
Imaćeš direktan pogled sa/na susednu lamelu! Lift i stepenište su pored spavaće sobe!

osnova-stan1-3.png

l2png-6.png
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418817#p418817:2cyv2am2 je napisao(la):
Tara206 » Čet Nov 24, 2016 8:08 pm[/url]":2cyv2am2]A koje stvari ti se nisu svidele ?

Ima vise stvari, al' da ne iznosim bas detalje predugovora ovde. Uglavnom je vazno da se moze dogovoriti. Advokat je bas ljubazan covek.

A stan jeste fin bas i nadam se da ce biti sve ok (kvalitet - zvucna izolacija i slicno).
 
Vanste, kupi to otvoreno parking mesto. Ovo iz iskustva života u zemunu, a verujem uskoro i bilo kom delu grada. Neće se isplatiti imati automobil, bez da imaš obezbeđeno gde da ga parkiraš.
 
Zanimalo bi me da pročitam vaša mišljenja o tome šta se ovde dobija za traženi novac, odnosno koliko mislite da je cena od 1690 EUR/m2 zapravo opravdana? Znam da je to subjektivno pitanje i da svaka roba ima svog kupca, ali opet može se diskutovati o tome, forum u ostalom i služi za takve stvari. Predpostavljam da ste vi koji ste već kaparisali stanove detaljno analizirali svoju odluku, a da ostali koji prate ovu temu sigurno imaju neke stavove.

Naime, već neko vreme planiram da kupim stan i nagledao sam se svega i svačega, od ćumeza u stanju rasula do kvalitetne novogranje poput ove (po mom mišljenju ovo je gradnja solidnog kvaliteta, bar na osnovu oglednog stana). Sada se nalazim pred dilemom kupovine stare gradnje kod Fontane i kupovine stana ovde. Cena stana kod Fontane po kvadratu, uz kompletno renoviranje, bi i dalje bila niža od cene u Zelenoj aveniji nakon povraćaja PDV-a. Upoređujući te 2 opcije, ovo uzimam kao prednosti jedne i druge lokacije:

Zelena avenija:
-Kvalitetno
-Novo
-Zatvoren kompleks koji će dugo, dugo biti sređen održavan i funkcionalan
-Relativna blizina reke (mada ni od Fontane nije nešto daleko)
-Povraćaj PDV-a, sa kojim se može opremiti maltene opremiti stan
-Sigurnost kupovine (papiri, uknjižba itd.)

Fontana
-Novi Beograd (nisam neki ljubitelj Zemuna, volim ponekad da odem do Gardoša i još par lokacija, ali praktičnost mi je na prvom mestu, pa mi je taj Zemunski šarm zanimljiv samo turistički, ne toliko da živim tamo - prilazi koji su svi redom uska grla, lošija infrastruktura itd.)
-Bolja lokacija i povezanost (iz moje perspektive - prilazi Zelenoj aveniji sa obe strane su mi baš loši)
-Bolje okruženje (razni sadržaji svuda naokolo naspram kuća, Paviljona i Tošinog bunara)
-Ne moram da čekam još godinu dana na useljenje

Unapred hvala svima na savetima.
 
Pa ccc sve si rekao. sada proceniš šta ti je bitnije u životu, okolina zgrade ili sam kvalitet objekta, pošto će retko se dalje negde pogoditi da okolina zgrade bude humana kao u starijim NBG blokovima. Sa druge strane svakako nijedna stara zgrada neće biit ni blizu novogradnje po kvalitetu (barem ove bolje novogradnje zadnjih par godina).

Zelena Avenija nikada neće biti na prometnoj lokaciji, što je sa jedne strane dobro, ali je sa druge strane prilaz i meni vrlo loš.

Ono što je nažalost najlošije, a ja sam primetio samo iz prolaza tošinim bunarom zimskim mesecima, je kada je nizak pritisak spusti se takav smog od očiglednog grejanja na ugalj u tom delu Tošinog bunara, da odmah gasim ventilaciju u kolima kada naiđem.

Prošetaj neki dan kada budu odgovarajuće vremenske prilike oko zgrade, pa vidi da li dobacuje i dotle, pošto je zgrada malo izmeštena ipak.
 
@DusanBg
Slazem se sa tobom u potpunosti.
11000 za garazu ispod zgrade nije malo, pa je mozda mesto ispred i najbolje resenje.

@ccc

U slicnoj sam i ja bio dilemi, pa evo da napisem nesto iz svog ugla.

Trenutno zivim na Nbgd, blok 23 i podstanar sam. Lokacija ovog bloka je sjajna, sve je blizu i blok je poprilicno ziv. Moj soliter se redovno odrzava i cist je i sredjen. Ali u ovom bloku nema ,,normalnih" stanova na prodaju. Svi su ogromni i cene su im jako visoke za to sto nude.
Liftovi su stari svuda i retko koja zgrada nema problema sa njima. Npr moja gazdarica placa 3000 mesecno vec godinama za renoviranje jednog lifta, a sad ce renovirati jos jedan, pa se to placanje nastavlja i tako u nedogled.

Cena kvadrata stana koji je zreo za renoviranje nije uopste niska, kad uzmemo u obzir da su stanovi veliki.
Osim toga, svi ti stanovi su u prizemlju ili u potkrovlju, pa mi se cini da je nemoguca misija naci stan na normalnom spratu.

Pitanje je da li je potrebno vise vremena da sagrade Zelenu aveniju ili da pronadjes adekvatan stan i renoviras ga.

Zato sam resio da trazim novi stan i to direktno od investitora (zbog PDV-a).

Gledao sam Blok A i Savadu, ali su cene 1900+ i oni tvrde da su prodali sve 1.5 i 2.0 stanove. Kazu, ide kao alva, ljudi placaju kesom, investiraju, ne zale pare pa koliko god da kosta.
Samo sam se osmehnuo i zakljucio da nam bas dobro ide... Ili nas lazu da bi sacuvali stanove za posle. Ko zna.

Mane koje vidim kod Zelene avenije su bas te koje Ste naveli - prilazi bloku, parking i okruzenje.
Ali ubedjen sam da ce taj deo biti gradiliste jos dugo i da ce tu nicati sve vise zgrada, mada, voleo bih da ostane ovako. Mnogo zgrada ce napraviti haos sto se parkinga i guzve tice.
Ogledni stan je lep, banka vrsi nadzor sto se materijala i izgradnje tice i to mi uliva vise poverenje nego da kupujem na rec od XY investitora.
Godinu dana nije previse, i koliko vidim sa lamelom 1, poprilicno idu ispred roka, tako da ce biti gotovo i ranije.
 
Hvala obojici na odgovorima. Sačekaću još neko vreme sa konačnom odlukom (dok ne padne sneg recimo), pa ću videti kako onaj sklop udžerica izgleda i tada, kako se čisti, kakvi su problemi sa dimom od grejanja i sl. U principu to mi i jeste najveći problem, prilaz i sama mikrolokacija, makrolokacija je zapravo odlična.
 
Lamela 2 je fino ususkana, zasticena sa bocnih strana i to bi trebalo da bude odlicno. Pogotovo stanovi poput mog koji gledaju na dvoriste, ka severo-istoku.
 
Šta znam, ja sam gledao onu suprotnu, spoljnu stranu (jug-zapad), jer znatno favorizujem sunčan stan u odnosu na lepši pogled i/ili ušuškanost.
 
Suncan jeste, al' preko leta kad je 40 stepeni, terasa je neupotrebljiva. A i u stanu ce da gori :D
 
Obišao sam večeras ceo sklop ulica oko Zelene avenije i malo se i zadržao da ocenim vazduh. Epilog je da sam dobrim delom odustao od kupovine stana ovde, jer je ceo potez potpuno neočišćen od snega (za razliku od maltene celog Novog Beograda), neosvetljen, dok dim nije toliko strašan, ali se ipak oseća. Sve bi to bilo podnošljivo da je cena kvadrata nekih 1400-1500 evra, ali ovako jednostavno smatram da previše plaćam za neki 'luksuz' u okviru jednog zatvorenog kompleksa, dok je cela okolina na nivou Kaluđerice. Moguće je da će se sve to u budućnosti popraviti i doći na svoje, ali nemam živaca da čekam tako nešto.

Naravno, ovo su moji samo moji utisci, odluka još uvek nije finalna, jer sam u poslednjoj prepisci sa njima video da ima još dovoljno dvosobnih stanova u lameli 2, pa se možda i predomislim, ali malo verovatno. Ipak, ljudima koji su kaparisali stanove želim da se moje procene ne ostvare i da se cela okolina upristoji u što skorije vreme :)
 
Pozdrav,

Skoro sam kaparisao dvoiposoban stan u L1 i tražio da pogledam stan uživo pošto je već skoro gotov (oko 70% završena zgrada). Međutim oni su mi rekli da stan ne mogu pogledati zato što je gradilište i što bi svakoga trenutka inspekcija mogla doći, te da su kazne za to drakonske.
Ja sam obilazio gomilu stanova u izgradnji i ulazio u njih bez problema i bojazni od inspekcije, pa me zanima da li je moja zabrinutost da je sve onako kako su mi rekli realna?
Da li je neko ko je kupio stan u Zelenoj aveniji imao sličnog iskustva i trebam li da se tripujem?

Hvala,
 
Kada si kaparisao stan u L1, bas me zanima, posto je njihova prica bila da su stanovi iz prve lamele rasprodati jos pre nekoliko meseci, narocito dvosobni? A sto se tice tvoje bojazni, mislim da nema razloga za brigu i da oni zapravo rade sve po pravilniku ovde. Zamisli da se bilo kako povredis prilikom obilaska gradilista, koliki bi to problem bio za njih...
 
Meni je notar rekao da iman pravo da angazujem svoj nadzorni organ i da je obaveza izvodjaca da to omoguci. Probaj tako.
 
Svratio sam do gradilista juce uvece, moram priznati da sam bio razocaran. Prilaz kompleksu je mnogo los, jedva sam nasao kompleks. U nekim delovima se malo oseca dim koji dolazi od okolnih kuca. Svakako, ja sam odustao zbog cene koja je po mom misljenju preterana imajuci na umu lokaciju i manjak prilaza kompleksu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=427832#p427832:pvmnwvzz je napisao(la):
lordmittra » 13 Jan 2017 12:18 pm[/url]":pvmnwvzz]Pozdrav,

Skoro sam kaparisao dvoiposoban stan u L1 i tražio da pogledam stan uživo pošto je već skoro gotov (oko 70% završena zgrada). Međutim oni su mi rekli da stan ne mogu pogledati zato što je gradilište i što bi svakoga trenutka inspekcija mogla doći, te da su kazne za to drakonske.
Ja sam obilazio gomilu stanova u izgradnji i ulazio u njih bez problema i bojazni od inspekcije, pa me zanima da li je moja zabrinutost da je sve onako kako su mi rekli realna?
Da li je neko ko je kupio stan u Zelenoj aveniji imao sličnog iskustva i trebam li da se tripujem?

Hvala,

Piše da je projektno finansiranje u saradnji sa Uni Credit bankom, trebalo bi onda da imaju superviziju od banke svaki mesec pa ne verujem da mogu nešto da rade van projekta.
Inspekcija bi ih kaznila ako bi na gradilištu zatekla lica koja nisu zaposlena, nemaju zaštitnu opremu, ali to da će svakog trenutka da dođe to "ne pije vodu", ako si kaparisao stan sigurno mogu da ti obezbede šlem kad dođeš na gradilište, ako se baš toliko boje, i da te odvedu do stana.
 
Hvala svima,

Uspeo sam nekako da pogledam stan i sve je onako kako su mi objasnili i pokazali u prospektima, ali opet dok se nisam uverio svojim očima naravno da nisam mogao biti miran, posebno zbog toga što su kada sam ih prvi put, pre par meseci posetio rekli da nema više stanova u L1. A onda u drugom pokušaju su mi ponudili baš onaj koji mi najviše odgovara.
Sličnog iskustva su imali još neki poznanici koji su takođe prvi put dobili odgovor da nema stanova pa iz drugog puta kupili tačno ono što su jurili.
Ne znam koja im je taktika ili selekcija kupaca ali je jedno sigurno da uvek ima stanova na "stanju" samo treba biti uporan. ;-)
 
@lordmittra
Da li ste obratili paznju na zvucnu i termo izolaciju?
Svi novi stanovi kubure sa zvucnom izolacijom, pa me bas zanima kako ce se Montex pokazati.
 
Pozdrav svima,

Meni stanovi u Zelenoj aveniji deluju privlacno (uz ograde koje ste svi vec navodili), ali mi dve stvari u njihovom poslovanju dosta smetaju i izazivaju nepoverenje:

1. Predlog predugovora prema kome se trazi da:
- do momenta zavrsetka zgrade platimo 2 rate, a da investitor nema obavezu da taj novac u potpunosti vrati u slucaju da mnogo kasni sa izgradnjom (vise od dozvoljenog roka) ili da zgradu na kraju ni ne izgradi. Obavezuje se da placa neke smesne penale po danu kasnjenja, ali tako da to ukupno ne predje sumu koja opet nije velika (i dosta je manja od iznosa dve rate koje mi uplatimo);
- prihvatis da ces na skupstini stanara glasati za predlog investitora da uradi sta god hoce sa zajednickim prostorijama, a da si, ako to ne uradis, duzan da im nadonadis stetu: ovaj clan deluje bas nekako nasilnicki, koliko god to glupo zvucalo :)
- ima tu jos stvari koje deluju lose definisane ili propustene (u odnosu na ugovore drugih investitora za slicne stambene komplekse koje sam pogledala), ali ove prve dve mi bas bodu oci.

Mi cemo angazovati advokata da ugovor detaljno pregleda i predlozi izmene koje nam garantuju kakvu-takvu pravnu sigurnost, pa cemo da vidimo sta kazu. Nadam se da ce taj ljubazni advokat (negde gore pomenut) biti otvoren za razgovor :) Ako ne, onda imam sumnju u njihovu ozbiljnost kao investitora. Bez obzira sto velika banka stoji iza njih.

2. Stav ljudi iz Zelene avenije koji se mrste kada im trazite dodatne informacije, pre svega napismeno. Kao da ih vredja sto im ne verujete na rec ili ih smara sto ne kupite odmah stan nakon njihove lepe prezentacije.
Da li je to izazvano velikom potraznjom, pa to sebi mogu da dozvole, ili prosto losom poslovnom kulturom, ne znam... Videcemo.
 
To za odricanje od zajednickih prostorija bi zabranio cuj nsmosite im stetu lopine
 
2. Stav ljudi iz Zelene avenije koji se mrste kada im trazite dodatne informacije, pre svega napismeno. Kao da ih vredja sto im ne verujete na rec ili ih smara sto ne kupite odmah stan nakon njihove lepe prezentacije.
Da li je to izazvano velikom potraznjom, pa to sebi mogu da dozvole, ili prosto losom poslovnom kulturom, ne znam... Videcemo.

To je i meni upadalo u oči i načelno me jako nervira takva netransparentna poslovna politika, gde pokušavaju da zamute vodu što je više moguće i da predstave da je situacija takva kao da nemamo mi šta da razmilšljamo i pitamo tu mnogo, jer u suprotnom odoše svi stanovi dok trepneš. To se iznova ispostavlja kao netačna informacija, jer kao što možemo videti iz predhodnih postova, stanova svakako ima dovoljno. Kada sam ih u telefonskom razgovoru pitao za neke detalje, uporno su odbijali da odgovore direktno, već su me upućivali u njihov izložbeni prostor, gde možemo "na miru da porazgovaramo", a o email komunikaciji da ne govorimo.

Videćemo da li će i koliko dugo moći da nastave tako da se ponašaju, jer kako sam od upućenih čuo, tako se u početku ponašao i Alpha City na Zvezdari, pa se sada priča znatno promenila :)
 
Vrh