mekbejn » Sub Apr 08, 2017 9:34 pm[/url]":hhf9ixl4]@Benettonz
Hvala još jednom, upravo tvoj savet nam je pomogao.
@ostali
Slikao sam 2 papira koja sam dobio od PU Zemun, šta je potrebno od dokumentacije:
Pogledajte prilog 1
Evo i par saveta:
- Obrasce iz tačke 1 i 2 možete naći na netu.
- Najpre u opštini overite obrazac
IKPS-PDV (ja sam prijavljen na opštini NBG pa sam tu radio, mada mislim da može i u drugim opštinama, svakako ne mora da to bude Zemun).
Taj obrazac je zapravo izjava kojom vi tvrdite da kupujete prvi stan. Najpre ovaj obrazac overite, jer na osnovu njega bićete oslobođeni plaćanja nekih taksi (npr za overu kopije kupoprodajnog ugovora, iz tačke 6.
- Da, u 2017. godini je i dalje potreban izvod iz matične knjige rođenih, državljanstvo (a i venčanih, ako uzimate povraćaj i na konto supružnika, u tom slučaju i izvod i matične knjige rođenih i državljanstvo za ostale članove porodice na čije ime vraćate PDV).
- Za tačku 5 (uverenje o kretanju prebivališta) ćete morati u Ljermontovu. Mi smo otišli radnog dana oko 7 uveče i nije bila gužva.
- Tačke 7 i 8: mi smo od prodavca dobili avansne račune prilikom plaćanja prvih 10% kapare, zatim drugih 10% kapare i na kraju prilikom uplate ostatka cene stana (iz kredita). Takođe su nam dali i još jednu potvrdu, gde se sve to sumira. Fiskalnog računa nema, jer nije urađen tehnički prijem, ali u ovom slučaju nije neophodan.
- Tačka 9: Iz SVAKOG MESTA gde ste bili prijavljeni potrebna je potvrda nadležne uprave javnih prihoda da niste obveznik poreza na imovinu (takoreći da niste imali u vlasništvu nekretninu). Ja sam uzimao iz 3 različita grada, supruga takođe. Dakle ovo važi za svakog člana porodice na čije ime se oslobađate PDV.
- Tačka 10: odneli smo potvrdu iz banke da je sa mog računa (na koji je legao kredit) na račun prodavca prebačeno toliko i toliko para (kolika je vrednost 80% stana) + 2 * po 10%.
- Što se tiče dokumentacije prodavca, to su nam sve dostavili mejlom, tražite od Z.A.
Toliko za sada, nadam se da sam pomogao. Ako ima još nekih pitanja, tu sam ,)