Ja zivim u Aveniji vec 4 godine i mogu reci sledece, najiskrenije:
- Lokacija je dobra, sve je blizu. Peske se moze do centra Zemuna, keja, Prvomajske, park je blizu, osnovne i srednje skole
- Kada dodje zima, vazduh je jako los zbog kuca koje loze svasta (cuo sam da neki loze i plastiku u kraju, sto je neverovatno ali eto)
- Stalno se gradi, ima buke i prasine dosta. Od redovnog ciscenja terase sam odustao, jer se mora cistiti svaki dan. Nocni stocici posle 1-2 dana izgledaju prasnjavo kao da nisu cisceni mesec dana (ali ovo ce proci nekad...)
- Okolne ulice su KATASTROFA. Radoja Dakica nema trotoar vise, Petra Kocica takodje. Ne razumem zasto se gradske sluzbe ne ukljuce u resavanje ovog problema. Ko se parkira na trotoar - odnese ga pauk. Ko postavi stolice, flase i balone vode, daske, granje i slicno i sebi "bukira" mesto - kazna 50 000 dinara.
Preko puta ulazne rampe covek stavlja ogromno kamenje i kocice da mu ne gazimo 30cm kvadratnih trave. Svaki put pazim da ne izgrebem branik. Cim se izadje iz kompleksa, tu su 3-4 auta koja su parkirana uz prodajni salon i jako je tesko skrenuti desno (zahvaljujuci i komsi koji postavlja "zamke"). Dodje mi da kupim 3-4 stubica, izadjem u ponoc i sam ih ubusim u asfalt.
- Tosin bunar je katastrofa - guzva i sve su automobili po trotoarima. Da "pohvalim" ekipu iz firme koja pruza pomoc na putu. Ljudi su toliki majstori za parkiranje da primaknu kamion na 10cm od kuce, blokiraju trotoar i onda se bukvalno mora ici sredinom puta. Par puta sam im skrenuo paznju, al' sta njih briga. Izgleda samo radikalnije metode pomazu.
Ono sto je dobro i sto moze poboljsati zivot u bloku:
- Prosirice se Trogirska (deo jednosmerna u kombinaciji sa novim ulicama izmedju zgrada, deo dvosmerna kako sam cuo),
- Prosirice se Skadarska (ovo sam prvi put cuo ovde)
- Tosin bunar treba da postane bulevar (verovatno ne uskoro). Cuo sam od ljudi koji drze lokale u Prvomajskoj da ce da se ruse kuce sa desne strane i da se prosiruje od 2025, pa ce se siriti i ostale ulice koje "feed"-uju Prvomajsku.
- Petra Kocica treba da se spoji sa Vrtlarskom
Eto ukratko