Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Pratite radnim danima prve i poslednje polaske na 47. Jutros nisu bili iz Birčaninove 4:40 i 5:15 dok je iz Resnika napravljen rekord, nisu izašli u 4:15 i 4:30, tako da ko je okasnio na onaj u 4:00 išao je sa sledećim koji je bio tek u 4:45.

izvor: gspbeograd.net
 

Информација о промени режима рада трамвајских линија на Савском тргу


Током извођења радова на пословима фуговања трамвајске баштице на Савском тргу, на делу између болнице Свети Сава и зграде Поште, дана 05.06.2022. године у периоду од 06.00 до 20.00 часова доћи ће до промена у раду трамвајских линија.

Током извођења радова доћи ће до заузећа предметне деонице, па ће трамваји саобраћати на следећи начин:

- линија бр. 11(оба смера) – Карађорђева, Стари савски мост, Земунски пут, Милентија Поповића, Булевар Милутина Миланковића, Антифашистичке борбе и даље редовном трасом;

- линија бр. 12(оба смера) – Немањина, Карађорђева, Стари савски мост, Земунски пут, Милентија Поповића, Булевар Милутина Миланковића, Ђорђа Станојевића, Булевар хероја са Кошара, Мост на Ади, Саобраћајница поред Хиподрома и даље редовном трасом. Ред вожње који ће важити за линију 12 можете видети овде.

Возила ће на измењеним деловима траса користити постојећа стајалишта.

 

Информација о промени режима рада линија јавног превоза током извођења радова у улици Цветанова Ћуприја на Звездари


Током извођења радова на реконструкције улице Цветанова Ћуприја, на делу од зоне раскрснице са улицом Миомира Денића до зоне раскрснице са улицом Слободана Витановића у дужини од 350 метара, у периоду од 06.06. до 15.06.2022. године у временским интервалима од 07.00 до 17.00 часова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Током извођења радова доћи ће до затварања предметне деонице, па ће возила са линија јавног превоза у временским интервалима од 07.00 до 17.00 часова саобраћати на следећи начин:
- возила са линије бр. 20 ће саобраћати на релацији Миријево 3 - Медаковић 3;
- возила са линије бр. 312 ће саобраћати на релацији МЗ Велики мокри луг – Кумодраж – МЗ Велики мокри луг, на траси: МЗ ВЕЛИКИ МОКРИ ЛУГ, Николе Груловића, Византијска, Владимира Ћоровића, Стражарска коса, Војводе Степе, КУМОДРАЖ, Војводе Степе, Стражарска коса, Липовачка, Забранска, Николе Груловића, МЗ ВЕЛИКИ МОКРИ ЛУГ.

Возила са линије бр. 312 ће на измењеном делу трасе користити привремена стајалишта преко пута постојећих у улицама Стражарска коса, Липовачка, Забранска и Николе Груловића.

Ван дефинисаних временских интервала, возила са линија бр. 20 и 312 ће саобраћати на својим редовним трасама.

 

Информација о промени режима рада линија бр. 25, 25П и 26


Током извођења радова на монтажи крана за потребе градилишта у улици Голсвордијева (Врачар) доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Радови се изводе на коловозу у улици Голсвордијева, на делу од улице Булевар краља Александра до улице Хаџи Ђерина, дана 05.06.2022.године.
Током извођења радова доћи ће до потпуног затварања предметне деонице, па ће возила са линија јавног превоза саобраћати на следећи начин:​
  • Возила са линије бр. 25 и 25П ће у смеру ка периферији саобраћати улицама Рузвелтова, Булевар краља Александра, Београдска, Крунска и даље редовном трасом, док у супртном смеру ће саобраћати редовно;
  • Возила са линије бр 26 ће у смеру ка периферији саобраћати улицама Булевар краља Александра, Београдска, Крунска и даље редовном трасом, док ће у супртном смеру ће саобраћати редовно.
 

Информација о промени режима рада линија ЈЛПП, током извођења радова у висини окретници "Београд на води"


Током извођења радова на санацији квара на магистралном цевоводу унутара окретнице "Београд на води" у периоду од 03.06. до 09.06.2022. године, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.
Линије ЈЛПП које користе терминус “Београд на води” неће моћи да излазе са истог, тако да возила током ових 7 дана (од 03.06. до 09.06.2022. године) неће ни улазити у терминус, већ ће пролазити спољном саобраћајницом (поред излаза из гараже ТЦ “Галерија”), иза носећег стуба моста “Газела” и даље се враћати према Булевару Вудроа Вилсона.
1. Успоставља се привремено полазно стајалиште за линије бр. 91, 92, 551 и 553 у улици Булевар Вудроа Вилсона на позицији око 50,0 метара после зоне раскрснице улице на излазу из окретнице према Булевару Вудроа Вилсона са улицом Булевар Вудроа Вилсона (позиција где је некада било стајалиште за ове линије);
2. Возила са линија бр. 3А, 46, 51, 511, 601 и ЕКО 2 ће као полазно стајалиште користити стајалиште “ТЦ Галерија”.
3. Због немогућности прилаза окретници, возила са линије ЕКО 2 ће се пунити искључиво на терминусу СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”.​

 

Malecko „čukanje“ na Zelenom vencu izazvalo opšti kolaps od NBG do centra​


Manji sudar dva automobila na Zelenom vencu potpuno je paralisao saobraćaj na Novom Beogradu. Formirala se dugačka kolona automobila na Bulevaru Mihajla Pupina u smeru ka gradu. Saobraćaj se otežano odvija i preko Brankovog mosta.

U ovom trenutku u Beogradu počinje uobičajeni popodnevni špic, a sudar je samo doprineo gužvi.

1654613556-VLD_2884-copy-900x600.jpg


1654613548-VLD_2879-copy-2048x1365.jpg


 
Eh verujem ti....zao mi je ljudi koji bi samo da se vrate kucama posle radnog dana.

Danas nestvarna scena na terminusu Ustanicka.
Parkirala se neka osoba na samom izlazu iz terminusa i ukljucila sva 4, busevi su se nacickali na sam ulaz i iza tog vozila i formirali cep....to je uzrokovalo da 25 min ne moze nista da se pomeri, ni u jednom smeru.
A tada je spic (bilo je oko 17h).

Oni koji su dolazili na Ustanicku (300 linije), su se okretali na Konjarniku i polazno stajaliste koristili stanicu "Bulevar kralja Aleksandra".

Mozete misliti koliko je problema izazvala ta jedna nemarna osoba....koliko neslaganja u redu voznje, posebno linije 50, koja i inace ima problema sa poluobrtom, jer su se nacickale bar 10-tak i nisu mogli da krenu dalje.

302. je dosla prva i unutra je bilo jedno 100 ljudi, virile noge i ruke. Nesrecan narod, 40 celzijusai a ti se klackas do Begaljice sat vremena.
 
Čudi me da se nije našao neko da... interveniše... nad tim nepropisno i bahato ostavljenim automobilom. :D

Pogotovu što stanovnici tih linija sa tog terminusa već iovako dosta trpe, više nego većina drugih putnika sa drugih linija.
Doduše kapiram, kad ima mnogo ljudi, posmatrača, kamera... nije baš svejedno... Čak i ako proces traje svega par sekundi. Ali ipak, nadam se da je ljuta masa makar iznapušavala dotičnog.
 
Jutros (četvrtak, 9. jun 2022.) ogromna gužva od sredine Brankovog mosta, duž Bulevara Mihajla Pupina negde do SIV-a, zbog kvara A-884 na mostu, koji je zauzeo srednju i žutu traku.

Sada se gužva smanjuje, ali je A-3194 sa 10/65 imao sudar na kontra strani Brankovog mosta, neporedno iza stajališta, u smeru ka Novom Beogradu. Kretao se srednjoj trakom i imao je sudar sa Smartom, koji je u krajnoj levoj traci. Ne znam šta se tačno desilo, ali sada je samo žuta traka u smeru ka Novom Beogradu prohodna.

izvor: gspbeograd.net
 

Ja ne znam jel bilo jedno leto, da su autobusi na Karaburmi vozili normalno. Svake godine ista priča.

Da ne govorimo o tome da je Marijane Gregorana sređena pre dve godine i da će je sad unakaziti.
 
Evo scena od pre koji sat... Pretposlednji polazak sa Ustaničke (linija 305), vozilo Higer #3521, dolazi blizu stajališta "Prvi Maj" i tu kreće da štuca I gasi se... Pita vozača Bokija jedan čovek koliko je ozbiljno? A on kaže veoma... Nema više goriva, sipali mu navodno 12L,i uvek izgura i bude ok 🤣

Ovo je stvarno neozbiljno, ja shvatam da smo takva država ali brate... ljudski faktor je uzrok sigurno, znam da je gorivo opet poskupelo ali to nije razlog.
Još je to PRETPOSLEDNJI polazak koji bi trebao da bude sigurica.
Poslednji inače obavlja Conecto #194, koji nastavlja posle okreta na zadnjoj i do Ritopeka.
 
Desilo se i meni jednom prilikom da je Conecto na 408-ici ostao bez goriva malo pre skretanja za Zuce. Bilo je mislim oko jedanaest sati uveče. Inače su to vozila sa nešto manjim rezervorarima. Možda mu pokazivač nivoa goriva u rezervoaru nije bio ispravan. Kod Higera valjda još rade. U svakom slučaju jako neozbiljno.
 
Haos u Kneza Miloša. Trolejbusi još uvek stoje tamo, jer nije došla struja. Ne rade ni radnje, jer takođe nemaju struje. Kod mene je malopre stigla. Dva i po sata sam bio bez iste.
 
Kakve debilne izmene na 307, ovo sve govori koliko su iz sekretarijata nesposobno, busevi sa 307 ima 4 dana da se vrte bezveze od stanice "Put za institut" do Leštana i okretnice 306, umesto da su sva vozila sa 307 prebačena na 306 i da se vrte smederevcem
 
Kod mene voda desetak cm. Trole mile, kao i vozila. Na sve to ni ulična rasveta ne radi.
 
 
I evo šta su mogli bez problema da urade, a to je da 307R ide od osnovne škole u Vinči, do okretnice 307 u Vinči i odatle institutskim putem do stanice "Put za institut" i da odatle putnici ulaze u 307 koja bi išla odatle, pa do ustaničke i niko ne može da mi kaže da ne može minibus tu da ide, kad je upravo minibus stigao iz garaže odatle u Vinču, a i tu sad prolaze i kamioni, kad je Vinča zatvorena i ovo je jedini put gde veća vozila mogu da izađu iz Vinče.
 
Plus što je ranije minibus išao upravo tim putem, prilikom neke prethodne izmene, ako me sećanje dobro služi.
 
Radio 2019 tokom izmene zbog radova u Profesora Vasića, to je sredila opština sa jednim privatnikom da ubace minibus i bilo bi odlično da tu ide umesto što se ovako vrti od okretnice u Vinči, do škole i onda bi svako imao opciju da ide ili do grada institskim putem, ili dole do mlina i smanjila bi se gužva, ovako kad svi idu do mlina, pravi se ogromna gužva u minibusu koji je premali. A velika je sramota što nigde nema table o izmeni, nigde nema reda vožnje, ni na jednom sajtu, nema linije na displejima nego piše 64
IMG-20220706-WA0006.jpg
 
Тај минибус је општина договорила са приватником и општина је платила. Функционисао је ван система Секретаријата за ЈП јер они нису дозволили ту трасу због ширине Београдске улице. То је могло да се уради јер су тадашњи радови били плански унаред договорени и затварање је било дуже. Сада је у питању хитна интервенција без најаве и таква комбинација није могла да се направи.
 
Nisu dozvolili, smejurija, a garantujem da ima brdo gorih trasa gde idu lastini minibusevi, pa i onaj put gde ide 313 je kriminal, sad ne znam kakav će biti posle radova, ali pre je bio užas, uske ulice, rupe na sve strane, a ovde institutom idu lagano kamioni, danas kamion sa duplom prikolicom ide tu i sva druga široka vozila, jer jedino tu mogu da izađu iz Vinče i ja sam lično tu vozio traktorom sa velikom prikolicom i mimoilazio se sa drugim vozilima bez problema
 
Vrh