Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Информација о промени режима рада линија јавног превоза током извођења радова у улици Цара Николаја II​


Током извођења радова на изградњи топловодног прикључка у улици Цара Николаја II у висини кућног броја 1 у периоду од 16.04. до 18.04.2022. године доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Радови ће се изводити по фазама и то:
Фаза 1 – Радови подразумевају заузеће десне и средње саобраћајне траке улице Цара Николаја II у дужини од око 50 метара, непосредно после зоне раскрснице са улицом Чубурска гледано у смеру ка Црвеном крсту;
Фаза 2 – Радови подразумевају заузеће леве и средње саобраћајне траке улице Цара Николаја II у дужини од око 50 метара, непосредно после зоне раскрснице са улицом Чубурска гледано у смеру ка Црвеном крсту.
Током извођења обе фазе радова, улица Цара Николаја II ће бити претворена у једносмерну на делу од зоне раскрснице са улицом Чубурска до зоне раскрснице са улицом Максима Горког, па ће возила са линија јавног превоза саобраћати на следећи начин:

  • тролејбуске линије бр. 19, 22 и 29, ће бити привремено укинуте;
  • привремено ће бити успостављене локалне аутобуске линије бр. 22А и 29А које ће саобраћати од Трга Славија до периферених терминуса;
  • привремено ће бити успостављена тролејбуска линија бр.22Л која ће саобраћати на релацији Студентски трг – Трг Славија.
  • возила са линија бр. 83, Е1 и 29Н и привремених локалних линија бр. 21А, 22А и 29А ће уместо Улицама Макензијева и Цара Николаја II саобраћати у смеру ка Тргу Славија улицама: Цара Николаја II, Максима Горког, Крунска, Баба Вишњина, Његошева, Курсулина, Макензијева и Трг Славија, док ће у супротном смеру саобраћати редовно.
Возила ће на измењеном делу трасе лористити постојећа, као и привремено стајалиште у улици Цара Николаја II код броја 31 у смеру ка Тргу Славија.

 

Измене у линијама јавног превоза поводом ускршњих и првомајских празника


На свим градским, приградским и локалним линијама, на којима возила саобраћају у оквиру интегрисаног тарифног система, за време ускршњих празника бити примењен следећи ред вожње:

– у петак, суботу и понедељак, 22, 23. и 25. априла, важиће ред вожње који се примењује суботом;
– за Ускрс, 24. априла важиће ред вожње који се примењује недељом.

За време првомајских празника на градским, приградским и локалним линијама ће у понедељак и уторак, 2. и 3. маја, бити примењен ред вожње за суботу, док ће 1. маја бити примењен ред вожње за недељу.

Током предстојећих празника, од Великог петка, 22. априла, закључно са понедељком, 25. априла, те од 1. до 3. маја, минибус експрес линије ће саобраћати по реду вожње за недељу.

 
71 u oba smera ne ide preko Treceg Bulevara koliko vidim...
 
Poslednji polazak na 16 stavili Higer.

Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
Исцртавају траке на Трошарини, огроман застој, све успорено.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Pusten je 71 da ide Trecim Bulevarom u oba smera... Doduse uz zastoje i kasnjenje na trasi
 
@Gaspar18
Jel su neki radovi u Bulevaru Milutina Milankovića?

@Djole Pevcanin
Kakve to trake iscrtavaju? Danas i pre par dana sam se bez problema vraćao sa Banjičke pijace trolejbusima.
 
Подебљавали сигнализацију на коловозу од пијаце до Трошарине и направили застој.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
I našli su naravno kad će to da rade, poslednjeg radnog dana, pred praznike, kad se zna da pola Beograda negde putuje.
 
Danas pre podne sam 35 minuta išao od Prokopa do Kanadske ambasade.
 
Tokom izvođenja radova na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu stambeno – poslovnog objekta u ulici Resavska, u visini kućnog broja 25 periodu od 27.04. do 02.05.2022. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Tramvaji sa linija br. 7 i 12 će u oba smera saobraćati sledećim ulicama, dok će autobuska linija 74 u smeru ka Mirijevu: Nemanjina, Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom. Linija 74 u smeru ka Bežanijskoj kosi saobraća redovnom trasom.

 
Ja ne znam za vas, ali linija 612 komotno moze da se ukine... U sred spica crkavaju im autobusi na trasi, plus losa turaza u sihti, ili da je privatnik uzme jer linija ide na 50 minuta, i bez otpravnika, a Direkcija za javni prevoz ne reaguje, i Okc da nekako skinu vozilo sa 84, jer samo solo moze...
 
Ne razumem?
Žališ se što ne funkcioniše a želiš da se ukine?
I zašto bi se uopšte ukidala?
 
Јер вози 5 путника по правцу.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
612 ne funkcioniše zbog intervala, korisna je za gornji i donji Zemun, i kvantas plus Bezanijsku Kosu jer se brze stigne nego sa presedanjem u Zemun polje ili Opština Novi Beograd... Kolima jako blizu, a upravo sama linija ima potencijal samo interval da bude normalan
 
Због приказа војне способности Војске Србије "Штит 2022" у суботу 30.4. линије 73, 706 и 706Е ће бити појачане. Успостави ће се привремена локална линија 706АМ на релацији Батајница /железничка станица/ - Батајница /аеродром/.
 
Током извођења радова на реконструкцији дистрибутивног топловода у улици Јурија Гагарина, у зони раскрснице са улицом Омладинских бригада доћи ће до промена у раду линија јавног превоза. Радови ће се изводити по фазама и то:

Фаза 4 – радови подразумевају заузеће саобраћајних трака за право и лево из улице Омладинских бригада у улицу Јурија Гагарина гледано у смеру ка општини Нови Београд, при чему ће слободна за саобраћај остати саобраћајна трака за десно скретање из улице Омладинских бригада у улицу Јурија Гагарина у периоду од 06.05.2022. године до 11.05.2022. године.

Током извођења радова у овој фази, возила јавног превоза са линија бр. 67, 76 и 708 ће у смеру ка општини Нови Београд саобраћати улицама Омладинских бригада, Јурија Гагарина, Булевар Црвене армије, Ђорђа Станојевића, Омладинских бригада и даље редовно, док ће у супротном смеру саобраћати редовно.
 
ИНФOРМАЦИЈА О ИЗМЕНИ РЕЖИМА РАДА ЛИНИЈА ЈГП-а ЗБОГ РАДОВА У БУЛЕВАРУ КРАЉА АЛЕКСАНДРА
(Фаза I)


Због радова на прегледу и поправци трамвајских шина у Булевару краља Александра, у зони старе окретнице „Радиоиндустрије“, које ће изводити ОЈ „Електрограђевинска оператива”, у периоду од суботе 14.05.2022.године од 00:30 часова до 16.05.2022.године до 03:30 часова, мења се режим рада линија јавног превозa.
У суботу 14.05. и недељу 15.05.2022.године, целодневно,
 трамваји са линије 5, 6, 7 и 14 ће саобраћати на скраћеној траси до старе окретнице Радиоиндустрија и носиће ознаку 5Л, 6Л, 7Л и 14Л;
 Стајалишта:
 Укида се терминус „Устаничка“, за трамвајске линије 5, 6, 7 и 14.

 
Linije koje idu kroz tunel saobracaju preko Prizrenske i koliko vidim ne staju na trgu a nigde ne stoji obavestenje.

Sent from my SM-G981U1 using Tapatalk
 
izmena 5 10 11 gsp.jpg


izvor: GSP

izmena 5 10 11 sjp.jpg


izvor: SJP
 
Danas (31. V 2022.) nije ostvaren polazak na liniji 36 u 14h. Dok sam čekao i nadao se da će doći bus, u suprotnom smeru (ka Prokopu) u razmaku od nekoliko minuta prošla dva autobusa na liniji 36.
 
Vrh