Ovih dana sam išao do Subotice i Novom Sada i muka mi je bilo od katastrofalne povezanosti sa stanicom, gde sam morao da idem pešaka od Mostara do stanice i uvek moram da krenem od kuće najmanje sat ipo vremena pre polaska voza da bih stigao i čak tako jedva stignem. Prosto su 36 i 38L neupotrebljive, 36 jer autobusi iz oba pravca stignu u isto vreme kod Franša i onda nijednog nema 20 minuta i 38L jer ide na pola sata i apsolutno nikad se ne potrefi da dođe kad treba, jer sa polascima u 35 sa Kosmaja ne stižeš na voz koji ide u 00. 38L vi trebala da ide u 55 i 25, a ne ovako gde je linija prosto neupotrebljiva.
Ja sam predlagao liniju od Vinče do Žs, gde bi se rešili svi problemi poteza 300 u jednom, dobili bi vezu sa autoputem, brzu vezu sa Franšom i Mostarom za dalja presedanja, kao i vezu sa Žs. Linija bi bila korisna i za Leštance, jer je moja ideja da sa kružnog puta ulazi u centar Leštana i onda se okrene i nastavi nazad do autoputa.
Naša veza sa Žs je stvarno sramna, a sledeće godine je planirano otvaranje pruge do Budimpešte i Beča.