Šta je novo?

Zastoji i poremećaji na linijama i planirane izmene

Čak ni 19L nije uspela da izbegne konvoj, 2 zaredom na Slaviji. Mind you ovo je linija sa 3 vozila ukupno.
Apdejt: U suprotnom smeru i dve 29L, za njima i treća 19L.

12:08, 12:20, 12:31, 12:43, 12:55 sa Belih Voda, odnosno svi polasci na liniji 51 u 12:XX su bili ne realizovani, a polazak u 13:07 je realizovan u 13:04. Kada sam pitao vozača zašto je krenuo ranije, rekao mi je da pitam Šapića (nije baš pogrešio, ali ipak znamo kako se ovaj prevoznik bahati sa građanstvom). Vozilo koje je "realizovalo" ovaj polazak (P23024) nije imalo Buslogic terminal.

12:08, 12:20, 12:31, 12:43, 12:55 sa Belih Voda, odnosno svi polasci na liniji 51 u 12:XX su bili ne realizovani, a polazak u 13:07 je realizovan u 13:04. Kada sam pitao vozača zašto je krenuo ranije, rekao mi je da pitam Šapića (nije baš pogrešio, ali ipak znamo kako se ovaj prevoznik bahati sa građanstvom). Vozilo koje je "realizovalo" ovaj polazak (P23024) nije imalo Buslogic terminal.
Džabe je pisati bilo kakvu prijavu protiv Banbusa kad je njihovo vozilo usmrtilo ženu i nikom ništa, zašto bi sad odgovarali zbog haosa na linijama 50 i 51.

Juče u 11:10 pre podne, nijedne 59-ke nema narednih pola sata, a onda ima konvoj od 3 busa u minuti umesto jednog na 7 minuta kako piše u redu vožnje. Šugavog privatnika zabole patka.

PA293636.JPG

Lepo je što posle toliko godina ponovo ima zglobova na 37-ci, ali se ni posle primopredaje GSP-u nije mnogo popravila kad je u pitanju kolonijalna vožnja, opet 3 busa u 3 minuta i sledeći ko zna kad. Ponekad imam utisak da ovo namerno rade.

PA293629.JPG

Džabe je pisati bilo kakvu prijavu protiv Banbusa kad je njihovo vozilo usmrtilo ženu i nikom ništa, zašto bi sad odgovarali zbog haosa na linijama 50 i 51.
Pisao sam danas pored sekretarijatu i Banbusu i N1, kao neku nadu sa obzirom da su ponovo polasci u 10:34, 10:46 i 10:57 bili ne realizovani.

Pisao sam danas pored sekretarijatu i Banbusu i N1, kao neku nadu sa obzirom da su ponovo polasci u 10:34, 10:46 i 10:57 bili ne realizovani.
Dobio sam odgovor od Sekretarijata povodom svih ovih prijava o nerealizaciji polazaka i za svaki je navedeno da je vozilo bilo u kvaru.
1000025681.jpg

Polazak u 10:46 se za 29.10. uopšte ne pominje. Potrudiću se da ispratim sledeće nedelje da li se nešto promenilo.

Због снега ништа није ишло кроз Пилота Михајла Петровића, 42, 37, 50 и 59 (вероватно и 504) су ишли преко Лабудовог и Кнежевца, ал замало.

Думеков BMC који је највероватније возио Индус је успео да блокира Опленачку пред скретање у Димитрија Вученова. Соларис са 37(Л) је проклизао обилажећи га и стајао једно 5-6 минута и на крају је успео да се ишчупа. Колона се протезала до ДЗ Лабудово брдо где је све стајало. Како сам чуо Расинском нису смели да иду због страха од снега, а и због изузетно стрме Димитрија Вученова. БГ ВОЗ је некако функционисао.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Vlažan sneg. Juče sam i ja od pola četiri od Beograđanke putovao dva i po sata do Labudovog brda, i to tako što se do Banovog brda otegla vožnja u nedogled, a umesto da tantusi sa 53-jke produže Požeškom ka Žarkovu, oni odoše u Blagoja Parovića, iako se, verovatno, 23-jka preprečila malo iznad onog minujaturnog kružnog toka kod SC Košutnjak. Morao sam se peške vraćati u Požešku, pa jedva nekako dođoh do 532, a 56-ice znale da okrenu i na OMV pumpi. Moguće da je poplavio onaj čuveni podvožnjak ispod Ibarske, ono ruglo koje ne može 100 godina da se uradi. 23-jke nisu ni pokušavale da idu Blagoja Parovića, jer logično ima ko da javi da to ne treba da rade, dok majmuni iz Dumeka kao nisu znali da je Košutnjak blokiran tada već preko 40 minuta sigurno. Kad sam uspeo konačno doći do Lidla na Vidikovcu, iste te 53-jke vidim da jedno sat i po vremena stoje na istom mestu, sve tri. Praćenje saobraćaja palo kao kula od karata, a ovaj smešni sneg da parališe toliko saobraćaja, jer je toliko neznalica za volanom da je to prosto nestvarno. Uopšte ulice nisu bile toliko pod snegom, nego hoće to kad se teraju, pogotovu autobusi, na letnjim gumama. Važi i za GSP. Dok se ne budu bukvalno milionske kazne naplaćivale za gume, nekima neće doći iz dupeta u glavu. Sa pravim gumama po onom snegu sinoć nema šanse da ti se popreči autobus, a da stane auto još manje. Mislim, sem ako se baš ništa ne zna ni sa gasom ni sa kočenjem. Vremenski uslovi nisu naivni bili nikako, al kakve vejavice umeju da budu, ovo apsolutno nije bilo tako strašno. Vetar, vlažan sneg, al kažem da su svi imali gume kakve trebaju da imaju u ovo doba na prvom mestu, onako bukvalno urušen saobraćaj ne bi imali. Svuda se to dešava u Evropi, al i kad ima baš dosta snega na ulicama. Nije baš stigao kod nas toliko da se nakupi. I gledam sinoć i dalje ljudi iz zgrada izlaze kolima, kao da ništa živo ispratili nisu. Ne znam kakva da je frka nekome, al ići negde kolima kad sve stoji, mislim ne znam, možda ja i previše pratim neke stvari, pa nisam merilo, al me ljudska glupost i nesposobnost fascinira konstantno u čistom kontinuitetu što sam stariji.

Dobio sam odgovor od Sekretarijata povodom svih ovih prijava o nerealizaciji polazaka i za svaki je navedeno da je vozilo bilo u kvaru.
Pogledajte prilog 220624
Polazak u 10:46 se za 29.10. uopšte ne pominje. Potrudiću se da ispratim sledeće nedelje da li se nešto promenilo.
Polazak 10:10 danas nije bio realizovan. Vozilo BG 2941-HA koje je stiglo na okretnicu na Belim vodama u 10:05 nije realizovalo polazak, jer kako kaže vozač (jedan od trojice koji je napao ženu u petak) to nije njegov polazak već sledeći u 10:22.
Inače čuo sam da Banbus na 50ici uopšte ne šalje 5 vozila, a na 51ici 2.

Док сам радио на Звездари, од кад је Бане преузео нисам је користио јер је никад нема.

Svakako je haos zbog manjka vozila, a još su samo njihovi vozači razbili jedno 3-4 nova autobusa i biće još većeg haosa. Jedino može da se smanji haos, ako nekom privatniku predaju tih nekoliko polazaka, ma da niko nije lud da to uzme.

U životu mi se ovo nije desilo. Čekam na stanici 65 od 13:05h. njega nema na app. prolazi jedan, drugi, treći, pa još dva. pet komada gore ka groblju. zovem da vidim ima li 71. nema. 72? isto, mada ona je privatnik pa sam navikao. 601? ide, ali za 35 minuta. 68, koji mi odgovara, ne pođe ni u 13:07 ni u 13:33. Evo u 13:44 ulazim u 65. opšti haos.

ono što mi je baš čudno, je da sad zaredom idu dva solarisa (ušao sam u prvi) ali app ih ne pokazuje. baš čudno.

U životu mi se ovo nije desilo. Čekam na stanici 65 od 13:05h. njega nema na app. prolazi jedan, drugi, treći, pa još dva. pet komada gore ka groblju. zovem da vidim ima li 71. nema. 72? isto, mada ona je privatnik pa sam navikao. 601? ide, ali za 35 minuta. 68, koji mi odgovara, ne pođe ni u 13:07 ni u 13:33. Evo u 13:44 ulazim u 65. opšti haos.
Вероватно последица гужви на мостовима, што се тиче 601 има препреку у шпицу на мосту Газела, Сурчинска и сад и Тошин Бунар због радова и преласка у супротни смер код новог одбојкашког центра који се гради и зато се ствара група возила у кратком размаку и такође и даље има оних који се не види на апликацији и ако се тај број смањио у последњем периоду. Закуљчићемо да сличне проблеме имају у 72 и 71 само ја другачијим деоницама заједничко им је Сурчинска и Бранков мост односно кружни ток нови, а 72 још има проблем и ка Аеродрому у улици Тошин Бунар. 65 има проблем на Бранковом у оба правца и улицама које воде до моста и ту се ствара највећи чеп за ту линију и зато долази до нагомилавања возила.

58 i 88 bez ikakvog obavestenja menjaju trase. Niti salju poruke niti menjaju navigaciju. Gomila ih je maŝila trasu prekjuce.

Vrh