Šta je novo?

Zagađenje urbane sredine i kako ga se rešiti - izduvni gasovi, buka

1735550920894.png

nikad ovako u prepodnevnim casovima.

Evo vam formula :D

Pritisak vazduha x temperatura vazduha x duljina dana / brzina vetra = zagadenje

Sad su sve tri varijable najgore u godini. Dan kratak, skoro pa najkraći, pritisak preko 1030, temperatura niska (ispod 0 u jutarnjim satima)

Kolega sa posla ima Śaomi četvorku i kaže da je odličan. Radi mu bez prekida dve godine i kaže da zimi bukvalno možeš da osetiš razliku u mirisu i 'ukusu' vazduha kad uđeš u kuću. Mislim da on živi u Atini ili Zemun polju... Moraću da ga pitam.

I ja kupio kevi Philips (ona trazila). Nema displej, nema nista. Samo filter i ventilator.

Zato Saomi i merac, i temperatura i vlaznost...
Čuo sam da je dosta ljudi hvalilo taj philips, mali je a moze veliku prostoriju da filtriria...
Jedino me iznerviralo tosto je klotara i nema nista osim 3 brzine ventilatora

A da, i sto pravi najmanju buku od svih na trzistu a to mi je trebalo nocu zbog deteta

Saomi ima opciju da radi tiho. Doduse, brzina (buka) je proporcionalna zagadjenju koje senzor ocita ako se postavi na AUTO.

Ako su zatvoreni prozori i vrata, sobu od 20-ak kvadrata ocisti za 10-ak minuta.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink

28. 11. 2022. je bio 17700rsd

Poslednja izmena:

28. 11. 2022. je bio 18000rsd
Onda sam ja gledao neki drugi ksaomi sto je bio jeftiniji i manji...

28. 11. 2022. je bio 18000rsd
Hvala, da li ovo cudo zahteva neko odrzavanje? Filter, itd? Da li su delovi dostupni za nabavku ili ih nema nigde?

Ima raznih Saomija slicnih ovome.

Prilikom svakog paljenja napise na koliko je procenata filter. Mi ga koristimo evo vec trecu godinu i na oko 50% nam je. Ne palimo bas toliko cesto (uvece najvise). Retko kada radi tokom spavanja.

Nije los za dim od pusenja (prakticno to je isti tip zagadjenja kao PM cestice od lozenja)

Filteri ima da se kupe kod nas, ali su mnogo jeftiniji preko Alija (vrv ih ima i na Temu), ali mora da se pazi da budu kompatibilni jer su svi ti filteri vrlo slicni (valjkastog su oblika).

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
To se kupuje u junu jer su tada na akciji. Sad ih verovatno ni nema na lageru jer ovaj smrad podiže tražnju na maksimum

To bre! Prvi smo! Ale aleeeeuuueee... 😆

Vrh