astrodule » Uto Dec 01, 2020 3:07 pm[/url]":wbbclhbw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=798447#p798447:wbbclhbw je napisao(la):
astrodule » Today, 10:41[/url]":wbbclhbw]A evo koji sam odgovor dobio na prijavu o prekoračenim graničnim vrednostima sumpor dioksida u Beogradu
Одговор Сек. за заштиту животне средине:
Поштовани,
Мерна станица за коју сте нам послали информацију се налази у Државној мрежи мониторинга, односно у надлежности је Агенције за заштиту животне средине РС.
Потребно је њима се обратити.
Срдачан поздрав
Ja sam zaista šokiran ovim odgovorom.
Jutros sam im poslao mejl tražeći pojašnjenje. Zvala me je gospođa iz tog Sekretarijata i lepo smo se ispričali. Ona je taj odgovor poslala Beokomu, da bi Beokom pitanje prosledio Agenciji.
Elem, oni imaju svoju mrežu automatskih stanica. Za Obrenovac je ona u Ušću i tamo nije bilo kritičnih vrednosti.
U razgovoru smo dotakli par tema. Mislim da je već negde pominjano, ali njihova istraživanja govore da jedan od većih razloga za povećanja PM čestica PRLJAVE ULICE. To je naročito prisutno kada je suvo vreme. Oni su zvanično uputili predlog Čistoći da pojačaju intenzitet pranja ulica, ali su dobili odgovor da oni rade utvrđenom dinamikom za koju su dobili budžet i da nemaju mesta u budžetu da tu dinamiku pojačaju.
Što se tiče loženja, i ona kaže da je to glavni uzrok smrada i kaže da ne postoji način da se neko natera da pređe na gas ili struju. Predlagali su subvencije, ali niko ih nije ni uzeo u razmatranje. Dala je čak i svoj primer da su joj u kući na Banovom brdu (gde živi) tražili 10000 evra da se napravi podstanica za gas na njihovoj parceli (bespovratno) i da to bude podstanica za par kuća u kraju. Na sreću nisu pristali, a gas je uskoro prošao kroz njihov kraj i priključili su se.
Eto, sve u svemu, bez mnogo novca i subvencija se neće ništa promeniti jer će gražani uvek birati jeftinije (i prljavije)