To je bilo 2005, 2006. čini mi se. Radio sam u jednoj firmi sa kancelarijom u Domu omladine… Pričalo se tada kako to nema šanse da zaživi itd… Nikada nisam bio pušač, ali nije nešto bilo problema oko toga, nije bilo dima, pušači su se skupljali ispred zgrade.Je l se sećaš kada je zabranjeno pušenje u firmama i kancelarijama. Nikad nisam radio u nekom kolektivu, a od kad imam svoju firmu nije bilo dozvoljeno, mada obzirom da ne mogu da smislim duvanski dim čak i da sam imao firmu u periodu kad je bilo dozvoljeno kod mene bi sigurno bilo zabranjeno
Da se ja pitam momentalno bi zabranio pušenje u svim objektima (čak i na otvorenom, u letnjim baštama ukoliko postoji i hrana, a ne samo piće), istovremeno bih povećao cene duvansnkih proizvoda za 10x pa ko hoće da puši morao bi da izdvoji ozbiljnu svotu novca, i pored toga ukinuo bih lečenje o trošku države za bolesti koje dobijaju pušači, a za koje se dokaže da su ih dobili zbog dugogodišnjeg pušačkog staža.
S'druge strane uveo bih besplatne programe lečenja nikotinske zavisnosti, pa čak i subvencije y vidu bespovratnih subvencija za ljude koji su prestali da budu pušači sa vesting periodom od najmanje 5 godina (da bi izbegli da ljudi fejkuju da su ostavili cigarete, samo da bi uzeli lovu).
Sve gore navedene zabrane se ne bi odnosile na elektronske cigarete i vejpove bez mirisa ili sa prijatnim mirisom. Takođe i 10x više se ne bi odnosile na to.
Elektronska cigara i vejp slično utiče na okolinu, ako stvara zavismost i to bi trebalo zabraniti.
Ja sam nepušač, pa bih uveo totalnu zabranu duvanskog dima na javnim mestima.