Šta je novo?

Za sve ljubitelje shoping centara, molova itd

Coffee dream ima odlican menadzmet i zaista su se posvetili super poslu, ne stede na kafi i ostalim proizvodima koje koriste (znam provereno igrom slucaja) stalno se bacaju u inovativnost u tom segmentu i svaka im cast njihova Moca je neprevazidjena cak i moja drugarica iz italije je odusevljena njihovom kafom i iskreno ako birao izmedju Starbucksa i Coffedream-a , biram Coffedream jer su mnogo kvalitetniji od Stara i jeftiniji , i skuplji po "user experiencu" jer Starbucks je kao Mekdonalds. Jedino lepo sto imaju jeste Solje za kafu zbog kojih su dobile ogromnu paznju i postali veliki ali oni se fokusiraju najvise na kafu za poneti , sto bi trebali i u Coffee dreamu da se posvete dizajnu istih i tom segmentu mada dosta su napredovali :D
 
Kofi Drim cesto posecujem, ali mislim da je 170 din. za epsreso s mlekom previse.
S druge strane, kolaci su im izuzetni (coko tart pogotovo :))

Kosta je meni ok po kvalitetu, mada nesto nisam fan tih 'industrijskih' lanaca.
 
Juče sam prošao pored Rekorda. Ništa novo, ništa se nije maklo već 3.meseca, negde je opet zapelo finansijski ili pravno, tipična srpska priča. Još jedno napušteno gradilište u najavi.
 
Beteks se otvara u avgustu, ne zna se tačan datum. Čini se da ima još posla za 20tak dana.

Kupili su i domen www.beteks.rs.
 
Kompanija "Carefour Marinopoulos" koja je franšizer francuskog lanca za Grčku i ostatak Balkana (uključujući i Srbiju) je pukla. Bugarski mediji već pišu da će domaći trgovinski lanci zameniti "Carrefour" po tržnim centrima u toj zemlji. Tako da su verovatno propali planovi o dolasku "Carrefoura" u Srbiju.
 
Da li postoji mogućnost da se Lush Cosmetics vrati u Srbiju? Ovaj lanac prodavnica je u Srbiji postojao do 2013. godine, pa su zatvorili sve lokale jer im tržište nije bilo zanimljivo.
 
a što to pitanje ne bi poslao elektronskom poštom na adresi koju pronađeš na njihovom sajtu nego pitaš ovde....
 
Управо тако Милисаве, а друго и не треба да шаље питање, јер је већ сам и одговорио на то питање.
 
Šteta, moglo je to bez problema još 2-3 etaže u visinu. Bolje bi se uklopilo sa okolinom.
 
Meni se bas ovako svidja, nema potrebe za vise prostora jer ce Ada mol biti tu iza coska. Jel se zna ko su buduci zakupci? Sad je na redu bivsi Ateks da se sredi :D
 
Ispituju zemljište za "Ada mol"
J. NOVAKOVIĆ | 23. avgust 2016. 18:45 |

Radnici Saobraćajnog instituta CIP počeli radove na gradilištu kod savskog jezera. Izgradnja novog tržnog centra trebalo bi da počne krajem godine

bg-ispituju-zemljiste-(1)_620x0.jpg


OGRAĐENO zemljište zaraslo u korov u Radničkoj ulici, preko puta glavnog ulaza na Adu Ciganliju, pretvoreno je u gradilište. Prostor budućeg tržnog centra "Ada mol" zaposeli su stručnjaci iz Saobraćajnog instituta CIP d. o. o. Beograd, koji, prema nezvaničnim informacijama, ispituju sastav zemljišta, posle čega će biti postavljen temelj za "kupoholičarski kutak".

Reporteri "Novosti" na ovoj adresi su zatekli desetak radnika okruženih visokim razgranatim stablima usred ove parcele. Postavili su bušilicu za kojom sedi jedan od zaposlenih iz Instituta i pažljivo prati "ponašanje" burgije. Opire se zemlja dok je mašina nemilosrdno mrvi.

- Polako druže - dobacuje glasno, da nadvisi buku, jedan od kolega onome za bušilicom, dok ovaj mirno, "hirurški", pritiska dugmiće komandne table.

Kada vrh burgije dopre do maksimalne dubine, "cipovci" će, kako saznajemo, uzeti uzorke zemlje i analizirati njen sastav. Na ovaj način inženjeri će ispitati teren za kolege koje budu postavljale temelj objekta. Tako će građevinari znati koliko duboko smeju da idu u nepredvidljivo zemljino jezgro, odnosno do koje dubine mogu bezbedno da kopaju.

- Radimo na izradi projekta, a kamen temeljac bi trebalo da bude postavljen do kraja godine - saopštili su iz preduzeća "GTC Srbija", ogranka inostrane firme GTC koja je investitor ovog objekta.

Prema nezvaničnim informacijama, pomenuti tržni centar otvoriće vrata za posetioce tokom jeseni 2018. U objektu će se zaposliti nekoliko stotina ljudi u oko 100 lokala, među kojima će biti butici, restorani, kafići... Šoping mol će imati četiri sprata, oko 1.000 parking-mesta i prostiraće se na 32.000 kvadratnih metara. Navodno, kompanija GTC će uložiti u njega 92 miliona evra.

Izvor: Večernje novosti
 
Danas sam citao tekst da l u Politici, ne znam gde ce da nabudze taj hotel na vrh od 80 kreveta.
 
Po broju modernih tržnih centara Srbija ubedljivo na poslednjem mestu u regionu
Ponedeljak, 12. 09. 2016.|12:45 | Izvor: eKapija

U poređenju sa zemljama iz regiona, Srbija ima najmanji broj modernih tržnih centara. Kada se uporede Beograd i Sofija, koji imaju približno isti broj stanovnika i istu prosečnu zaradu, vidi se da naša prestonica u velikoj meri zaostaje za glavnim gradom Bugarske, navodi konsultantska kuća JLL.

- Na svojih 1,7 miliona stanovnika, Beograd ima samo 4 moderna tržna centra, dok u Sofiji, koja ima 1,4 miliona stanovnika, postoji čak 8 modernih šoping molova - ističe Nebojša Nešovanović iz JLL.
Nedostatak poslovnog prostora u Srbiji diktira i visoke cene zakupa lokala koje su ubedljivo najviše u čitavom regionu.

- U Beogradu, cene rentiranja lokala u tržnim centrima mogu ići i do 60 eur/m2 (zavisno od kvadrature lokala), dok zakup poslovnog prostora u prometnim ulicama iznosi čak 80 eur/m2. Kada je reč o Sofiji, cena rentiranja lokala u tržnim centrima je 21 eur/m2 mesečno, dok se rentiranje lokala u prometnim ulicama kreće od 40 do 50 eur/m2 - ističe Nešovanović.

Ovolika razlika u ceni zakupa poslovnog prostora ne čudi, s obzirom da je po broju modernih tržnih centara Srbija ubedljivo na poslednjem mestu u regionu.

- Rešenje leži u izgradnji novih tržnih centara i šoping zona koje će ponuditi prostor po prihvatljivijim cenama. Očekujemo da u narednih 12 meseci u Srbiji krene izgradnja prodajnih objekata vrednih miljardu evra, što bi u velikoj meri poboljšalo trenutnu sliku prodajnog prostora kako u glavnom gradu, tako i u čitavoj zemlji - zaključuje Nešovanović.

Izvor: eKapija
 
Hocemo fabrike a ne TC :p
 
Da ali da neko drugi radi jel tako?
 
Ja neću fabrike gde se radi za minimalac. Hoću da se male firme (zanatalije, tj. moleri, vodointmstalateri...) oslobode što više raznih dažbina, a ne da više od polovine radi na crno.

Tržni centri mi uopšte ne smetaju. A gužve u njima zaista pokazuju da ih nema dovoljno.

Poslato sa telefona
 
Vrh