Šta je novo?

Za sve ljubitelje shoping centara, molova itd

Za Mömax mora da se proširi reč da je jeftiniji od Lesnine. Lesnina je u svakom segmentu skuplja, tj. najskuplja od tri njihove firme, gde je Möbelix najjeftiniji.

Otvorena lesnina, kao dzaba da dele ,parkinga ni za lek, cak su napolju stavili 6 improvizovanih kasa da bi smanjili guzve. Sta znam novo je moderno, cene jace nego u ikei. Napravio krug i izasao pa cu natenane kada prodje hajp
Razgledanje je oduvek bilo jeftinije od kupovine. ;)

Radovi na budućem RIVA shopping centru pri kraju​

dsc_8703-jpg.202149

Investiranje u RIVA shopping centar najveća investicija u Velikoj Plani u ovoj godini. U planu i sajam zapošljavanja, 3. jula, od 10h do 18h.

„Gradnjom RIVA shopping centra na više od 6.000 m2 i uključivanjem firmi iz Velike Plane u ceo proces, a i nakon toga, dalje u rad centra, želimo da pružimo doprinos razvoju lokalne zajednice i ostavimo trag. Naše investiranje najveća je investicija u Velikoj Plani u ovoj godini, a u planu nam je i da organizujemo sajam zapošljavanja, 3. jula, i da i na taj način doprinesemo razvoju Velike Plane“, izjavio je Milan Donić, investitor, prilikom posete predstavnika nacionalnih i lokalnih medija.

“Radovi teku dobrim tokom, prema planu. Objekat je trenutno u završnoj fazi grubih građevinskih radova, za otprilike mesec dana očekujemo njihov završetak. Nakon toga, ulaze zakupci u lokale, da ih urede prema njihovim potrebama, a naš građevinski tim prelazi na uređenje saobraćajnice. Planirana su dva dečija parka, jedan manji a jedan veći, a već smo napravili i plan marketinških aktivnosti. Lokacija je odlično povezana sa Beogradom i Nišom, s obzirom na to da je udaljena od uključenja na autoput E-75, koji predstavlja najvažniji saobraćajni pravac kroz Srbiju. Pored odlične lokacije, obezbedili smo i sjajan miks nacionalnih i internacionalnih brendova iz različitih kategorija, kao što su moda, obuća, sport, lepota i zdravlje, ugostiteljstvo, koji će, uz supermarket i dečije igralište, upotpuniti ceo doživljaj ugodne kupovine. Otvaranje naše nove jedinstvene destinacije za kupovinu planiramo za septembar 2024“, objasnio je predstavnicima medija Milan Donić, investitor.

„Želimo da doprinesemo lokalnoj zajednici i time što ćemo otvoriti mesta za preko 200 ljudi, a kako je interesovanje izuzetno veliko, organizovaćemo i Sajam zapošljavanja, 3. jula, od 10h do 18h, ispred Gradske kuće. Svi građani Velike Plane i okolnih mesta koji tragaju za poslom moći će da na licu mesta, u direktnom kontaktu sa poslodavcima, našim budućim zakupcima, kao što su Lilly drogerije, Maxi, Walter, Sinsay, Koton, predaju svoju radnu biografiju. Na ovaj način želimo da pružimo svim našim sugrađanima priliku da na jednom mestu, na najlakši način, konkurišu za posao. Naš budući RIVA shopping park biće mesto, ne samo za zabavu i kupovinu, već novi dom svih nas”, istakao je investitor Milan Donić.

O INVESTITORU

Kompanija Donić osnovana je 1994. godine i od tada neprekidno raste i razvija se. Danas ova kompanija broji preko 100 zaposlenih, a u njenom sastavu funkcioniše 11 maloprodajnih objekata u podunavskom i šumadijskom okrugu. Razvoj kompanije sve vreme ide uzlaznom putanjom, pri čemu je glavni fokus na Velikoj Plani. Iz godine u godinu, porodica Donić unapređuje svoje poslovanje i strateški se širi, tako da je danas u njenom vlasništvu nekadašnji kompleks Perkon, u samom centru Velike Plane i nekadašnja klanica živine „IPK 10. oktobar“, na čijoj parceli će uskoro nići RIVA shopping centar. Kompanija Donić je, zahvaljujući svom kvalitetu u poslovanju, brzo postala prepoznata kod renomiranih prozivođača bele tehnike i to poverenje i status i dalje uživa.

alexmediji.JPG
Darko.JPG
DSC_8703.JPG
DSC_8705.JPG
mediji4.JPG
svi.JPG

Ne uklapa mi se u ekipicu iz Skerlićeve da čeka u redu na lošu kavurinu od pola litra u kartonskoj čaši.

Zanimljivo Shop & Go u crvenoj boji, tacno je istina ono sto sam cuo da im sve losije ide prodaja (maxi je skup a oni 10% skuplji od maxija u proseku).
Pretpostavljam da je crvena boja jer zele da "podsete" kupce da su i oni maxi.

Zar nije bilo reči da će se rebrendirati u "Maxi"?

Uzgred, kada smo kod cena, u raznoraznim marketima sve češće viđam rafove sa pojedinim proizvodima pune. Isto i pijačni deo. Najbolji pokazatelj je ulje. Dok je bila cena preko 200 din,, rafovi prepuni, a sada viđam i poluprazne rafove. Pa recimo, baš u Maxi Munchmellow sa lešnikom, jagodom i karamelom bio 176din u trenutku kada je na drugim mestima bio i po 20 - 30 din jeftiniji. Rafovi naravno puni istog. Sada su snizili cenu za 10 - ak dinara, ali ništa specijalno bolja situacija. I tako za razne stvari u raznoraznim marketima. Čak i na pijacama zacepili sa cenama pojedinih proizvoda, a tezge im pune robe. I što je najluđe, neke od tih proizvoda možeš jeftinije da nađeš u marketima. Kao da niko ne shvata da je bolje prodati nego baciti. Tamo gde je jeftinije nešto, tamo je i red.​

Zar nije bilo reči da će se rebrendirati u "Maxi"?

Ja sam isto cuo od radnika kome je to posao, rekao mi da ih lidl suri. Pa cak i da su Idea i Roda preuzeli jos neki udeo a nije im jasno sto. Pa je bila prica SG ce biti opet maxi jer je SG prepoznat kod ljudi kao prilicno skup. A svaki Tempo ce biti Mega Maxi da bi Mega povecali cene. Za Mega Maxi se ovo ostvarilo, ostao je da ja znam jos samo Tempo posle Bezanijskog Groblja na NBG. Tu im se ne isplati da smanje Tempo i izdaju drugim radnjama jer niko nece hteti tu lokal da otvori rekao bih.

Rade ovaj isti rebrending i u Bulevaru Oslobođenja - onaj bliže Hramu samo rebrendiraju, onaj na Slaviji renoviraju.
Kad pomenu "Tempo", bio bi red da onaj na Kvantašu prođe ooozbiljnu reviziju. Izgleda baš kao neki kandaharski market.

Rade ovaj isti rebrending i u Bulevaru Oslobođenja - onaj bliže Hramu samo rebrendiraju, onaj na Slaviji renoviraju.
Kad pomenu "Tempo", bio bi red da onaj na Kvantašu prođe ooozbiljnu reviziju. Izgleda baš kao neki kandaharski market.
Ispravka, sada sam bolje osmotrio: Shop&Go blizu Hrama takođe prolazi kompletno renoviranje i postaje Maxi Go.

Boze glupe li pozicije za eskalator. Ionako je taj hodnik uzak kao i svi hodnici u Uscu pa ajde da ga suzimo jos vise. To ne bi bio problem da nisu guzve a jesu. Usce je verovatno najposeceniji mol ali pokusavaju od babetine da naprave devojku sa renovacijama

Odlučili izgleda u BIG-u (Karaburma) da im je dosta nedostatka parking prostora.

PXL_20240829_145203983.jpg

edit: videh sada u temi za BIG da je već postavljeno pre nekog vremena, pa nek' ovo bude apdejt. :)

Na društvenim mrežama objavljeno je da je juče u tržnom centru u Beogradu došlo do dve tuče.

Navodno, tvrdi se da je tuča prvo izbila između dve devojke, a desetak minuta kasnije su se navodno potukla i dvojica mladića.

Kako se navodi na društvenim mrežama, tuča je izbila i ispred toaleta.

Vrh