Pa dobro, ti ne vidiš, ja vidim. Kao što rekoh, postoji nešto što se zove lažno predstavljanje. Što ne mora da znači samo ''Dobar dan, ja sam policajc Marković iz MUPa'' nego i nošenje uniforme ili menjanje vozila tako da liči na policijsko.
Isto koliko znam, a videću i da proverim u odgovarajućim dokumentima, u Srbiji su plava svetla na putevima i u saobraćaju rezervisana samo za vozila sa posebnom dozvolom, odnosno hitna i vladina vozila.
Što me navodi da su neki slučajevi, ne kao oni gde se samo nakači plavolika sijalica na auto (videli da tako rade u Indiji pa i oni da probaju), nego ovaj konkretan slučaj i svi nalik njemu...
...ništa drugo do pokušaj imitiranja policijskih vozila. Ili makar igranja sa zakonom i pomeranje ''granice'' prihvatljivog.
U ovom slučaju, tačno se vidi da se ide na fazon kopiranja Interventnih Land Cruisera i Pajera sa blinkerima tik uz ivice.
Nadam se da će u budućnosti biti pooštrene kazne za takve bespotrebne prakse, kao što su zadnjih 10 godina pojačane kazne i sprovođenje zabrana nošenja policijskih i vojnih uniformi i oznaka. Nema tu šta mnogo da se filozofira, ovakvo vozilo sa ovakvim svetlima nema šta da traži u rukama civilnog vozača. U stvari u bilo čijim rukama, jer i treba da postoji jasna distinkcija između skale dozvoljene za civile (belo za farove uz poneke jako slabe varijacije ka obojenom) i skale dozovljene za ovlašćena vozila, gde se zna šta je ''policijsko plavo'' i odmah se lako prepoznaje.