Šta je novo?

Zašto je saobraćaj u Srbiji takav kakav je?

Jbg Dućo, nemoj da si i ti na kraj srca. Tu bila hladovina, nece covek da mu auto gori na suncu, treba posle da sedne u kozno sediste i da mu se przi dupe. I ti si bre neki nerazumni covek, msm stvarno... :lol: :lol: :lol:

Ima li pravnih mogućnosti da se uvedu ovakvi propisi:

Svakome ko pod uticajem alkohola ubije nekoga u saobraćaju doživotno oduzeti sve vozačke dozvole i PSP proglasiti nevažećim. Bez mogućnosti opoziva.
Osobama koje daju svoje vozilo svesno na upotrebu pijanim/drogiranim vozačima oduzeti to vozilo, a privremeno i dozvolu, uz novčanu kaznu.
Osobama koje u radno vreme voze službeno vozilo a zateknu se u alkoholisanom stanju odmah uručiti otkaz. Firmama koje odbiju ovo da urade oduzeti licencu za obavljanje svih delatnosti u drumskom saobraćaju i ogromne kazne.
Roditeljima i starateljima dece koja svesnu istu uvedu u vozilo kojim upravlja pijani/drogirani vozač (treće lice) isto drakonske kazne.
Osobama koje su uhvaćene više od jedanput u saobraćaju u alkoholisanom stanju doživotno svesti dozvolu na ono što se sad može pod probnom dozvolom.
Svakome ko je uhvaćen da vozi pod dejstvom alohola vozilo odšlepati na bezbednu lokaciju i posle 48h vratiti šlepom na adresu prijave, šlep naplatiti 300 din/km.

Problem je u ne sprovodjenju zakona i izvjesnosti njene primjene na pocinioca
Mislim da je povod za tvoje pisanje onaj maloumnuk sa kombijem sto je pokosio pjesaka ....

Da. Ali i Nikola Mihailović, tačnije njegov drugar koji mu je dao da vozili njegov BMW i koji koliko znam neće snositi nikakve pravne posledice jer Zakon ne poznaje i ne priznaje takvu krivicu.

On se na suđenju pojavio samo kao svedok.

Pasivna krivica u saobraćaju mora da bude zakonski priznata, a ne samo krivica vozača. Isto sam pričao da treba da važi i kad neko nepropisno parkiranim vozilom doprinese udesu.

Ako ja dajem auto nekome, ne mogu ja da budem odgovoran za neku nezgodu koju on napravi. Jedino ako sam glup, pa kažem da sam znao da je on pijan, a ja nikako to ne mogu da znam, niti sam stručan niti imam sertifikovan uređaj koji to može da detektuje.

Ponavljam - kako nestručno lice može da zna da je neko pijan? Pričam o sudu, a ne o zdravom razumu.

Mislim da još niko nije optužen i kažnjen samo zato je glup.

За магарца из комбија ми не би било жао ни да га стрељају. Колико год контроверзно звучало, није основни проблем у пијанству - иоле нормалном човеку не може 0,9 промила алкохола у тој мери да промени свест, него је то, једноставно, дегенерик и варвар - али морали бисмо боље да едукујемо пешаке. Ово треба да се учи у школи: како се прелази улица иза препреке која смањује видно поље, као и друге вештине које чувају живот у друштву које не чине само добри и паметни.

Такође, за овакву вожњу, и кад нема последица, треба одузимати дозволу на годину дана уз казну од 100.000 динара, за поновљени случај на пет година+пола милиона, а трећи пут - ћао. Ово је, буквално, по пешаке најопаснија могућа, смртоносна вожња, и не сме да се толерише.

U saobraćaju su opasni ljudi koji se vode parolom "ja poštujem svoje propise i ništa me drugo ne zanima". Takvi ljudi su opasni i za druge, ali naročito za sebe.

Često citiram svog instruktora "puno je groblje tih što su poštovali prednost".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751044#p751044:agulztj5 je napisao(la):
astrodule » Sre Jun 24, 2020 10:42 am[/url]":agulztj5]U saobraćaju su opasni ljudi koji se vode parolom "ja poštujem svoje propise i ništa me drugo ne zanima". Takvi ljudi su opasni i za druge, ali naročito za sebe.

Često citiram svog instruktora "puno je groblje tih što su poštovali prednost".

Могу рећи исто, апсолутно се слажем са вашим мишљењем. Људи би требали бити одговорнији на путу, а не мислим само на возаче аутомобила. :kk:

Sve više podržavam prelazak Srba u islam.

Alternativno da pijani dozači obijaju doživotne zabrane upravljanja svim motornim vozilima, pa nek mu se posle podsmeva celo selo kad ga žena vozi.

Ne mora da izazove masakr i mini genocid, samo da naduva u rutinskoj kontroli, i ode dozvola doživotno.

Mi imamo najveću smrtnost mladih u saobraćaju u odnosu na brojnost te populacije.

Novi stil parkiranja u Beogradu

IMG-742ed5fea81a8b16bf1810d487a279c3-V.jpg

Evo jednog od odgovora na naslov teme. Centar grada, nasumična ulica, skup SUV i noviji putnički mercedes - oba sa zimskim gumama u julu. U celoj ulici 18 automobila "tera" zimske šare, 11 letnje, a 2 imaju i zimske i letnje istovremeno.

20200715_150406.jpg

Prema mojim dosadašnjim opažanjima, u centru Beograda zimi oko 80% automobila ima sva 4 zimska pneumatika, a leti oko 50% ima sva 4 letnja. A svakako stotine automobila se vozika po gradu sa mešanim pneumaticima.

Pozz ljudi,imam jedno pitanje..Dobio sam kaznu 35.000 din,potpisao sam ono priznanje ili sta li je vec xD rekli su i kad mi stigne kazna da odem do sudije da vidim na koliko rata mogu,danas sam otisao ona mi je rekla samo da potpisem papir neki i da ce mi poslati postom na koliko rata mogu platiti... Da li je to ok ili,posto nem pojma o tome ovo mi je prva kazna... Hvala unapred :) :) :)

Da li je leti opasno koristiti zimske gume?

Opasno je. Zimske gume su mnogo mekše, i lošije leže na letnjim temperaturama. Najopasnija stvar je značajno duži trag kočenja.

Ipak, mene najviše brinu stotine vozača koji voze jednu letnju i tri zimske ili 2+2 kombinaciju i leti i zimi. To je zastrašujuće.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758575#p758575:1af8llqr je napisao(la):
MC_ » Pon Jul 20, 2020 5:47 pm[/url]":1af8llqr]Da li je leti opasno koristiti zimske gume?
Naravno da jeste, zasto bi inace postojale letnje gume.
Mada ima teoreticara zavere, koji pored ravne zemlje, veruju u zaveru gumarske industrije da nam uzmu pare.

Inace zimska guma je mnogo meksa od letnje, i kada je napolju 35 C , asfalt je recimo 60 C, ona postaje mekana ko zvaka.
Za penzionersku voznju verovatno je OK, ali za malo ozbiljniju nisu nikako.

Postoje brojni testovi koji to pokazuju.

Vrh