Paaa, kad bi se svi u zajednicama ponašali zdravorazumski i korektno, pola zakona nam ne bi ni trebalo.
Što se tiče električnih trotineta, meni u zadnje vreme sve više idu na živce. I na trotoarima a pogotovu na kolovozu. Smatram da je jako bezobzirno voziti trotinet po kolovozu bilo koje iole prometne ulice. Mislim smatram isto i za pojedine bicikliste u pojedinim situacijama, ali oni su manje zlo jer bicikl ipak može da razvije veću brzinu i da time manje ometa saobraćaj iza. A ovo što sam imao prilike da vidim sa trotinetima, recimo žena mrtva ladna kulira na trotinetu posred kolovoza Balkanske... To mi je zaista odraz bezobzirnosti i opičenosti.
------
Nevezano sad za ovu raspravu nego za priču o zakonima generalno... Ma koliko to zvučalo anarhistički ili kriminalno, za neke stvari u Srbiji je bolje ako su mimo regulacije zakona. Verujte mi. Ovde sve što država uzme da uredi, na kraju upropasti. Naravno, ne pričam o kriminalnim i malicioznim radnjama, nego o tako nekim praksama, proizvodima, navikama, poslovima... običnih ljudi koji iz ovog ili onog razloga prosto još nisu uvršteni ni u jedan konkretan zakon nego se migolje negde između. Ma koliko mi bili iritantni trotineti, mislim da sve što im treba od regulacije jeste to da se obavežu da ne smeju na kolovoz, a dok su na trotoaru da ne smeju da jurcaju. I to je sasvim dovoljno.