Šta je novo?

Zaštita prava potrošača

Iz Delezea lupaju kao nikad. Kao da mi živimo pod zemljom. Pouzdano znam da im je margina veća nego proizvoðačima za 90% proizvoda koje drže u asortimanu.

Moraju da lažu. Alternativa im je da priznaju da nas udaraju po ušima.

Treba istrajati u ovome maksimalno. Sramno je da hrana kod nas košta isto kao u zapadnoj Evropi.

Izvolte, pa ko želi i može, nek se priključi:

img-43f4ccd68a5b65fa1213e4b3c1bfbfa5-v-jpg.230271

Ja ih i ovako zaobilazim (gade mi se) ali kad su baš bojkoti u toku, tu još više pazim da im ne zalutam.

Hehehe... i tako, sa 90% ljudi bude opšti muk i okretanje glave kad se pomene bojkot... 😁

I sa politikom i izborima je sličan mentalitet.

Govnari iz Deleza belosvetski. Blizu mene u Maksiju ovako su reagovali na smanjeni promet usled bojkota: zatvorili delikatese i otpustili četvoro zaposlenih, medju njima dva mesara.

To je bag** koju treba najuriti odavde.

Ono što sam još primetio je znatno pogoršanje asortimana u nekim segmentima. Slučajno sam to primetio jer sam kupovao neki "poseban" čaj baš u Maksiju, a sada ga odjednom nema u tri različita objekta. Ista situacija je sa uljem Mediteran.

Još jedan primer kod isprdaka iz Maksija. Mersi velika čokolada bila 1800, odjednom na akciji 899 dinara!!! A na pijaci je 800 dinara!!! Hoće bag** iz Deleza da objasni da su carina, pdv, njihovi troškovi uz maržu od pišljivih 6% krivi zbog ovolike razlike u ceni?

A kad pogledate godišnje izveštaje o profitu, kao i bankari, iz godine u godinu obaraju rekorde i hvale se time.

Delikatese polako otpuštaju svuda jer guraju zapakovanu robu, zarada im ista ili veća, a ne trebaju im radnici da seku.

I nisu rekli da im je marža 6% već da im je čista marža 6% od ukupne marže kada plate sve troškove. Prosečna marža im je 44%.

Delikatese polako otpuštaju svuda jer guraju zapakovanu robu, zarada im ista ili veća, a ne trebaju im radnici da seku.

I nisu rekli da im je marža 6% već da im je čista marža 6% od ukupne marže kada plate sve troškove. Prosečna marža im je 44%.
Da, profit 6%, na to sam mislio, meni duplo veća cena proizvoda u poređenju sa pijacom i dalje ne pije vodu, a tebi? Misliš li da na akciji od skoro 50% popusta koju sam naveo oni tu čokoladu prodaju sa gubitkom?

Moguće da je tendencija da zatvaraju svuda delikatese ali osim u ovom Maksiju ja to nigde drugde nisam do sad primetio, a posećujem razne lance prodavnica. Ono što jesam primetio je da uvek u udarnim terminima (vikendom) najveći redovi budu upravo na delikatesima.

Ali evo sve i da je tako kako kažeš, zašto mesare otpustiše? Ja mislim (a ne mogu da tvrdim) da je to posledica upravo smanjenja prometa, kao i pogoršanje asortimana koje sam primetio.

Мораће јачи бојкот, или пљачка. Опет Макси.
Pogledajte prilog 230280
Аустрија: €5,63, што је 660 динара! Иначе, регуларна цена у Немачкој је €4,29, док на Келебији кошта 300 динара, што је €2,56.
Pogledajte prilog 230281
Безобразлук је шта нам ови клошари раде.

Kod koga radiš nokte? :ROFLMAO:

Da, profit 6%, na to sam mislio, meni duplo veća cena proizvoda u poređenju sa pijacom i dalje ne pije vodu, a tebi? Misliš li da na akciji od skoro 50% popusta koju sam naveo oni tu čokoladu prodaju sa gubitkom?

Moguće da je tendencija da zatvaraju svuda delikatese ali osim u ovom Maksiju ja to nigde drugde nisam do sad primetio, a posećujem razne lance prodavnica. Ono što jesam primetio je da uvek u udarnim terminima (vikendom) najveći redovi budu upravo na delikatesima.

Ali evo sve i da je tako kako kažeš, zašto mesare otpustiše? Ja mislim (a ne mogu da tvrdim) da je to posledica upravo smanjenja prometa, kao i pogoršanje asortimana koje sam primetio.
Ko zna kakva im je politika i zašto otpuštaju. Eto i kod mene u maksiju koliko sam primetio više nema dve na delikatesu već jedna i ako ode na pauzu nema nikoga. I ta jedna obično šeta sa gotovih jela i delikatesa.

50% popusta je marketinška fora. Negde prodaju sa nulom, negde u dogovoru sa dobavljačem/proizvodjačem spuste cenu pa opet budu u profitu (oni daju popust i navodno njega izreklamiraju), a ti misliš oni spustili cenu na dvoju štetu, a ima i kad prodaju u minusu jer znaju da ako dodješ po to kupićeš još nešto.

Hoće da im svaki radnik radi sve. I svaku sekundu kad radniku ruke nisu zauzete smatraju lenčarenjem i traćenjem vremena.

Opet, zato što je neki tamo CEO koji nikad nije radio ništa konkretno u životu, tako izračunao i odlučio.

Pa tako rade veliki sistemi, ako čovek nema dovoljno posla na jednom delu ubaci da radi i na drugom delu. Kod njih ne igra ulogu sam profit već kontanto povećanje profta.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Samo da ne otpustaje one iz pekare, imaju bolji hleb od pravih pekara.
Pustite Maxi, meni nije jasno zasto se ne napravi bojkot pekara, koje bi u stvari trabalo da se zovu trovacnice.
Odvratan hleb i peciva od zamrznutog lisnatog testa.
Secam se ranije kad prodjes pored pekare mirise svez hleb, od testa koje je prethodne noci zamesano, a sad koriste gotova testa puna aditiva i prave djubre.

Sve to sto se desava jer su ljudi kao Mask zapravo svuda u menadzerskim krugovima. To su autisti i psihopate koji vide stvarnost, svet, pa cak i sebe kao masine. To su mrtvi ljudi cija je jedina strast pretvaranje svega zivog u nezivo.
Efikasnost je njihova dogma.
Procitajte: "Myth of the machine", Lewis Mumford.
Kapitalizam donosi smrt.

„Istorija rada obiluje zanimljivim epizodama. Robovlasnici sa juga SAD insistirali su na tome da njihovi robovi žive u boljim uslovima nego radnici zaposleni u fabrikama na severu: robovlasnik je o njima vodio kompletnu brigu, u svim okolnostima, dok su severnjački kapitalisti višak radne snage jednostavno izbacivali na ulicu.“ — Božidar Đelić, bivši ministar finansija RS, iz nastupa u obrazovnom serijalu RTS Zanimljiva ekonomija

„Svako ko kaže da su ljudi koji moraju da rade slobodni ili je lažov ili bu****.“ — Miroljub Labus, bivši predsednik G17+ i autor studije S verom u Boga i strani kredit

„Vreme koje ste proveli radeći jedina je roba koju nikada nećete moći da kupite, koliko god da zarađujete.“ — Mlađan Dinkić, G17+

„Niko ne voli da radi, pa ni ja.“ — Čeda Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije

Problem je generalno mnogo dublji, ali to je na nivou celog sveta.

Ljudi jedu lošu hranu.

Ljudi ne znaju da prepoznaju lošu hranu ili umeju, a jedu je i dalje.
Ljudima je bitno samo kakvog je ukusa, sastav je nebitan niti ko obraća pažnju na to. Sa druge strane zdraviji proizvod je i skuplji proizvod pa se ljudima ne svidja. Tako je sa svim proizvodima ne samo sa hranom.

U Beogradu su generalno očajne pekare. I ne govorim samo o Skroz lova pekarama, kažem generalno. Može im se, jer imaju uvek promet, uvek je nekome usput ili im dođe neko ko ne zna kakvi su pa kupi na slepo. Ili proberu ljudi nešto što vole od 30 proizvoda pa ovi štancuju to.

U malim mestima su često super pekare. Ljudi rade to sa entuzijazmom, vole i umeju da naprave, koriste puter i maslac umesto margarina, itd.

Najgori su uvek pekarski lanci. Pogotovu po većim gradovima.

Doduše ja sam potpuno prestao da jedem sva ta peciva, dojadilo mi je više a i u Beogradu su stvarno užas tako da su i po ukusu bezveze, prosto zgadilo mi se. Jedino možda kad se sledeći put zateknem u Pančevu, možda odem do one čuvene, Stankoski valjda.

Mada... da vam kažem - sve je to opet bolje nego neke od onih socijala pekara po bolnicama. 😄🤮 Skoro sam vodio nekoga u bolnicu i tražio mi je da mu uzmem nešto malo dole u pekari. Dao sam 70 dinara za trougao koji je bio suv, prepečen i krnjio se čim ga dotakneš. Tako da naspram takvih lenčuga i derikoža, čak i prosek (privatnih) Beogradskih pekara, čak i Skroz Lova ili Taze mu dođe kao specijalitet i kvalitet. 🤣🙄

Meni je više žao i problem što su ponude gotovih i kuvanih jela u Beogradu negde nepostojeće (negde nema uopšte), negde su s..nje, a negde su ok kvalitativno ali su preskupa.

Ispade i obično kuvano jelo luksuz bogte.

Ali nisam mnogo razmišljao o tome i poredio, samo sam uzeo da spremam više kod kuće. Veliki Maxiji su nekad (do Korone) imali neka ok gotova jela za povremeno konzumiranje, ali su ih srozali od Korone i prosto nisu vredna tih para.

I generalno su restorani (oni u kojima se naručuje i sedi) bezobrazno poskupeli, kažu da je uglavnom zbog Rusa.

Poslednja izmena:
Stankoski posetio sad u Subotu prvi put.
Znao sam da rade do 12, pa smo tempirali da budemo tamo oko pola 11. Ulazimo, a unutra 20+ ljudi ispred nas! :cool:
Njih 15ak čeka svoju porudžbinu (iskusno, telefonom ranije) a mi 'turisti' čekamo šta preostane.
Long story short, posle 45 min dobijamo čuvenu kolenicu, i naručili smo i paprika/sir, a dok smo čekali gospođa se sažalila, pa nam donela gratis (?!) 2 slane i 2 slatke verzije..

1000012574.jpg

1000012573.jpg

1000012584.jpg

Sve je PRE U KUS NO! Vrelo, masno, slasno!

1000012572.jpg

Cene su 100-120rsd/100gr

P.S. sad vidim da smo na pogrešnoj temi, i da bi Igor, kad naleti, mogao da prebaČi na 'kaj žderemo temu'

Slično je i kod nas kod Trpkovića. Red i šta ostane. Jednom sam hteo da probam to čuveno testo, srećom bio sa malim detetom pa me pustili :)

Jeste, Trpković zna da pravi i burek ali i kiflice sa eurokremom. Kao student se sećam da sam jeo pancerotu sa kajmakom, jedna je bila dovoljna da me drži pola dana.

Jednom je majstor iz kuhinje izbacivao burek na šalter u Trpkoviću, brat bratu 300 ml masnoće se prosulo iz tepsije u tepsiju. Svaka čast nekome ko to jede svaki dan..

Vrh