pa vidimo kako je krenulo sa radovima na deonici autoputa do Bara - bageri malo zaorali njive i to je to. Mrka je, kao sto su vec neki rekli, patoloski lazov koji je spreman da uradi i kaze sve samo da bi ostao na drzavnoj sisi a tipichni je covek koga je u struci pregazilo vreme i koji bi sada trebao da bude jedino shef sale u nekoj kafani na Ibarskoj. Dotichni ministar gradjevinsku industriju ne tretira kao resurs ovogo drustva nego kao resurs za svoj reizbor u neku fotelju
Mrkonjic je lik koji je direktno (ne i jedini dodushe) odgovoran za sunovrat nashe gradjevinske industrije jer je dirigovao rekonstrukciju zemlje u periodu Jun 1999 - Septembar 2000te, nakon cega je veliki broj gradjevinskih preduzeca otislo u stecaj zbog neplacenih potrazivanja od drzave. Isto to se radi i sada - po nekim informacijama koje ja imam, radnici koji rekonstruishu bulevaru nisu dobili platu od kraja maja. U ovom trenutku u Srbiji, ako se nesto radi po obecanoj dinamici, onda se radi 99% o projektima koji su finansirani stranim kreditima (koje ne znam ko ce da vraca, kada nemamo privredu i izvoz osim malina) i o projektima koje rade stranci (most preko ade - austrijanci i postrojenje za preradu vode-slovenci). ne zaboravimo i Alpinu i most kod Beske
Da li hocete da kazete da nemamo domace strucnjake koji mogu da naprave jedan most i "fabriku" vode? toliko o ministru Mrkonjicu