Vrstu materijala , između ostalog, određuju i propisi.Aha, a i Galens je uzeo kredit kod Unicredit banke za ostatak novca koji im je potreban. Sad koliko im to pravi pritisak da ne odugovlace previse ako ni do proleca ne bude nista od dozvole. Pretpostavljam da ako im ne dozvole taj dodatni sprat tj profit ima da izlepe stiropor umesto kamene vune, zamazu malo i gotovo do leta
Pozdrav, dešava li se nešto sa kreditom? Ili te i dalje "cooliraju"?Koliko sam razumeo kredit se odobri nezavisno od toga da li je zgrada gotova i prebace se pare. A u nasem slucaju gde se menja dozvola, banka prebaci pare tek kada je izmena gotova.
Cooliraju . Rekli su 5-10 dana, a sutra istice 10., sitno brojim. Iz Galensa mi kazu da je 10-ak kredita vec odobreno, tako da ne bi trebalo da postoji bilo kakav problem.Pozdrav, dešava li se nešto sa kreditom? Ili te i dalje "cooliraju"?
Jesu li postavili sve prozore i na B lameli?
Galensu uplacuju novac nezavisno od toga koliko je procenata zgrada zavrsena, potrebno je samo da izmena dozvole bude resena. Nisu mi rekli kada krece placanje rata u slucaju da im zbog dozvole ne uplate odmah.Znaci kada banka odobri kredit onda uplacuje na privani racun i to tako stoji dok Galens ne zavrsi zgradu 80% ili kada se uplacuje ostatak? Kada pocinje placanje rata za kredit?
Cooliraju . Rekli su 5-10 dana, a sutra istice 10., sitno brojim. Iz Galensa mi kazu da je 10-ak kredita vec odobreno, tako da ne bi trebalo da postoji bilo kakav problem.
Drugar skoro za nbg cekao katastar nekih 7-8 dana, ako ti znaci nesto ta informacija. Hipoteka upisana posle 3 dana, a resenje okaceno na oglasnu tablu posle 4-5. Za 10 dana je stiglo resenje u sanduce. Njegova banka je prihvatila resenja sa digitalne oglasne table katastra.Ti čekaš banku ili katastar? Za koliko ti je katastar završio od kada ste potpisali ugovor kod notara?
Kako podici kredit stambeni kada nema upotrebne dozvole?Drugar skoro za nbg cekao katastar nekih 7-8 dana, ako ti znaci nesto ta informacija. Hipoteka upisana posle 3 dana, a resenje okaceno na oglasnu tablu posle 4-5. Za 10 dana je stiglo resenje u sanduce. Njegova banka je prihvatila resenja sa digitalne oglasne table katastra.
Banku....Odobrili su mi kredit, cekam da me pozovu za Ugovor o kreditu i zaloznu izjavu. Nisam stigao do finalnog ugovora, u katastru sam vadio Uverenje koje je banka trazila da bi odobrila kredit.Ti čekaš banku ili katastar? Za koliko ti je katastar završio od kada ste potpisali ugovor kod notara?
Hvala za info, taj deo me tek cekaDrugar skoro za nbg cekao katastar nekih 7-8 dana, ako ti znaci nesto ta informacija. Hipoteka upisana posle 3 dana, a resenje okaceno na oglasnu tablu posle 4-5. Za 10 dana je stiglo resenje u sanduce. Njegova banka je prihvatila resenja sa digitalne oglasne table katastra.
Moze verovatno zato sto Unicredit banka finansira projekat. Realizovano je vec 10-ak kredita.Kako podici kredit stambeni kada nema upotrebne dozvole?
Mozete se i useliti u zgradu a nemati upotrebnu dozvolu , dok upotrebna se ne dobije nema ni stambenog kredita
Za kupovinu stana u izgradnji direktno od investitora nije potrebna upotrebna dozvola. Kredit se u tom slucaju moze uzeti cim zgrada dospe na 80% izgradjenosti, u slucaju da banka finansira izgradnju i ranije.Kako podici kredit stambeni kada nema upotrebne dozvole?
Mozete se i useliti u zgradu a nemati upotrebnu dozvolu , dok upotrebna se ne dobije nema ni stambenog kredita
Ne treba ti upotrebna dozvola za stambeni kredit, potrebne su sve ostale dozvole i papirologija koju investitor salje direktno banci ili procenitelju.Kako podici kredit stambeni kada nema upotrebne dozvole?
Najnoviji update
Skupstina zaseda nakon ng i resava se peti sprat. U toku su provere rezervacija za 5sp.
Konacno ce se otkociti sve.