- orijentacija/ osuncanost - Slazem se da kula od 22 sprata zaklanja deo poslednje lamele od sunca. ostatak poslednje lamele je isto osuncan kao i ostale lamele
- distanca od ulica/zgrada - Isto je udaljena od ulice i drugih (buducih) zgrada kao i prva i druga faza. Cak pored poslednje faze ce ostati hangar kao zasticena gradjevina koja je niska i ne smeta
- spratnost - Isto spratova kao i druga faza
- pogled - Koji pogled i fali a da ga ima u prvoj i drugoj fazi?
- sadrzaji - Koji sadrzaji?
- pristupacnost - Cemu? Na koju pristuppacnost mislite?
- optimalna gustina - Cega?
- mitigacija buke - Po cemu su prva i druga faza bolje u mitigaciji buke?
- organizacija stanova i structure - Moguce
Ja sam mislio da pricate o kvalitetu grradnje. Al nisam siguran da se mogu sloziti sa nabrojanim
* Sto se tice orijentacije, od 4 fasade na poslednjoj lameli: fasada koja gleda na unutrasnje dvoriste je zaklonjena, svi stanovi na toj fasadi imaju losy osuncanost i pogled, ne samo zbog zaklonjenosti vec i dizajna (4sobni stan ima duboke sobe i na sve to terasu celom duzinom sa stubovima i parapetnim zidom koji jos vise blokira ylaz svetlosti i pogled, da ne pricam o 3sobnom u cosku na spoju sa fazom 3. Najveci propust sto 3sobni ka heroja od kosara nemaju dvostranu orijentaciju i ne promovisu pogled ka unutrasnjem dvoristu, vec gledaju samo na heroja od kosara i prugu (buka). Dalje, fasada ka food hangaru u smislu byke ce se tek pokazati, ali more parking sa te strane i punktovi za delivery obecavaju.
* cela koncepcija dugackih yskih soba i dalje ja tu nasledjena iz prethodnih faza, cak i gde je moglo biti unapredjenja na pozicijama koje daju mogucnost dvostrane orijentacije projektovani su zidovi bez otvora.
* sto se tice gustine, morate priznati veliki broj jedinica ili populacije po zauzetoj povrsini, sto sada ne pravi poseban problem jer je dosta stanova i prazno. Kada bi se svi stanovi uselili i tu odvijao svakodnevni zivot, problem bi nastao kod ulaza i izlaza u garazu u peak-u ujutro i popodne.
* cini mi se da je prvobitno tu bilo decije igraliste koje su izmestili. Ako prodjete tuda u odrwdjeno vreme, mozete videte decu koja na svaki nacin pokusavaju da improvizuju i osmisle sebi prostor za igru i rekreaciju
* dok prve 2 faze imaju razmak od ulice oplemenjen zelenilom, jedinice 4 faze u prizemlju ce biti direktno naslonjene na servisnu ulicu, sa strane TS vrlo oskudan pojas zelenila i protivpozarni izlaz iz garaze nalepljen na jedinicu u prizemlju
Itd. Itd