Šta je novo?

Wellport [Stambeni kompleks | 50.000m2]

Moj stan je u ovoj zgradi A1. Pitao bih sutra. Nadam se da postoji pešačka zona.
Da li ste dobili neki info? Upropastise projekat sa ovim parkingom, moglo je to biti mnogo umerenije, sa samo malo manje parkinga i vise zelenila i pesackih zona, to bi svakako povecalo vrednost i buducu prometnost lokala u prizemlju vise nego sav onaj kolovoz i parking mesta. Na kraju krajeva, te lokale ce posecivati ljudi a ne vozila, pa tako ce i posecenost i uspesnost istih biti usko povezani sa pametno osmislhwnim urbanim prostorom i komforom koji pruzaju buducim korisnicima. Jos kad bi to investitor i dizajneri razumeli.

Poslednja izmena:
U svaki ovakav objekat se ulazi veoma lako. Sačekaš da se otvore garažna vrata kada neko ulazi u ili izlazi iz garaže i uđeš za njim. Posle i ako iz garaže nema direktnog ulaska opet sačekaš komšiju pa sa njim u zgradu. Fluktuacija u ovakim kondominijumima je velika pogotovo oko 8h i oko 16h, i nećeš čekati više od 5min za ovu akciju. U garaži je normalno da ti svako odgovori na dobar dan istim i niko ti neće zatvoriti vrata već će i pridržati dok ne uđeš i ti.
To mogu da potvrdim. Honorarno sam radio kao dostavljač. I opušteno ulazio u svaki kompleks bez mnogo cimanja. Obezbeđenje po našem zakonu nema ovlašćenja da zaustavi ovakve sve i da ih se ne plaše. Mogu samo da pozovu policiju.

1000010886.jpg

Faza 1 - orijentacija/ osuncanost, distanca od ulica/zgrada, spratnost, pogled, sadrzaji, pristupacnost, optimalna gustina, mitigacija buke, organizacija stanova i structure. Kako se ide ka poslednjoj fazi sve se vise kompromituju svi gore navedeni parametri kako bi se ostvario sto veci broj jedinica. Ukratko. Rekla bih kvalitet zivota nije primaran

• orijentacija/ osuncanost - Slazem se da kula od 22 sprata zaklanja deo poslednje lamele od sunca. ostatak poslednje lamele je isto osuncan kao i ostale lamele
  • distanca od ulica/zgrada - Isto je udaljena od ulice i drugih (buducih) zgrada kao i prva i druga faza. Cak pored poslednje faze ce ostati hangar kao zasticena gradjevina koja je niska i ne smeta
  • spratnost - Isto spratova kao i druga faza
  • pogled - Koji pogled i fali a da ga ima u prvoj i drugoj fazi?
  • sadrzaji - Koji sadrzaji?
  • pristupacnost - Cemu? Na koju pristuppacnost mislite?
  • optimalna gustina - Cega?
  • mitigacija buke - Po cemu su prva i druga faza bolje u mitigaciji buke?
  • organizacija stanova i structure - Moguce
Ja sam mislio da pricate o kvalitetu grradnje. Al nisam siguran da se mogu sloziti sa nabrojanim

• orijentacija/ osuncanost - Slazem se da kula od 22 sprata zaklanja deo poslednje lamele od sunca. ostatak poslednje lamele je isto osuncan kao i ostale lamele
  • distanca od ulica/zgrada - Isto je udaljena od ulice i drugih (buducih) zgrada kao i prva i druga faza. Cak pored poslednje faze ce ostati hangar kao zasticena gradjevina koja je niska i ne smeta
  • spratnost - Isto spratova kao i druga faza
  • pogled - Koji pogled i fali a da ga ima u prvoj i drugoj fazi?
  • sadrzaji - Koji sadrzaji?
  • pristupacnost - Cemu? Na koju pristuppacnost mislite?
  • optimalna gustina - Cega?
  • mitigacija buke - Po cemu su prva i druga faza bolje u mitigaciji buke?
  • organizacija stanova i structure - Moguce
Ja sam mislio da pricate o kvalitetu grradnje. Al nisam siguran da se mogu sloziti sa nabrojanim
* Sto se tice orijentacije, od 4 fasade na poslednjoj lameli: fasada koja gleda na unutrasnje dvoriste je zaklonjena, svi stanovi na toj fasadi imaju losy osuncanost i pogled, ne samo zbog zaklonjenosti vec i dizajna (4sobni stan ima duboke sobe i na sve to terasu celom duzinom sa stubovima i parapetnim zidom koji jos vise blokira ylaz svetlosti i pogled, da ne pricam o 3sobnom u cosku na spoju sa fazom 3. Najveci propust sto 3sobni ka heroja od kosara nemaju dvostranu orijentaciju i ne promovisu pogled ka unutrasnjem dvoristu, vec gledaju samo na heroja od kosara i prugu (buka). Dalje, fasada ka food hangaru u smislu byke ce se tek pokazati, ali more parking sa te strane i punktovi za delivery obecavaju.
* cela koncepcija dugackih yskih soba i dalje ja tu nasledjena iz prethodnih faza, cak i gde je moglo biti unapredjenja na pozicijama koje daju mogucnost dvostrane orijentacije projektovani su zidovi bez otvora.
* sto se tice gustine, morate priznati veliki broj jedinica ili populacije po zauzetoj povrsini, sto sada ne pravi poseban problem jer je dosta stanova i prazno. Kada bi se svi stanovi uselili i tu odvijao svakodnevni zivot, problem bi nastao kod ulaza i izlaza u garazu u peak-u ujutro i popodne.

* cini mi se da je prvobitno tu bilo decije igraliste koje su izmestili. Ako prodjete tuda u odrwdjeno vreme, mozete videte decu koja na svaki nacin pokusavaju da improvizuju i osmisle sebi prostor za igru i rekreaciju

* dok prve 2 faze imaju razmak od ulice oplemenjen zelenilom, jedinice 4 faze u prizemlju ce biti direktno naslonjene na servisnu ulicu, sa strane TS vrlo oskudan pojas zelenila i protivpozarni izlaz iz garaze nalepljen na jedinicu u prizemlju
Itd. Itd

Drage kolege,

Da li sam ja dobro razumeo prodajnog agenta Newporta da je ovo što sam označio plavom strelicom prva sledeća faza izgradnje i prodaje ?

Kakvo je Vaše mišljenje o ovoj fazi ?

render_Newport_obelezen.jpg

Kako je moguce da ovako nesto moze biti odobreno. Treba da postoji min m2 zelene povrsine po glavi stanovnika kompleksa. Da ne pricam o udaljenosti zgrada u odnosu na spratnost. Prethodni mp je bio na javnom yvidu gde jw svako mogao da ulozi primedbu. U mwdjuvremenu su promenili mp a gradjani nisu za to pitani nista

Vrh