Ovo je stan od 80m2 na ceraku. Pa uporedi. Problem u ovoj osnovi je sto se ne vide pozicije plakara i definisanih hodnika, podelu na dnevnu i nocnu zonu, ali kao sto se da videti ima 2 terase od kojih je jedna ogromna, 3x2m i ima odvojenu kuhinju. Samo dnevna soba je 4.5x 3m nezavisno od trpezarije i kuhinje. Ja ne znam koji su tebi kriterijumi ali ova 2 stana su neuporediva meni. I jos jedna stvar, dnevna soba moze da se zatvori pa da u odredjenim okolnostima sluzi da neko prespava a da ne ugrozava druge u koriscenju ostatka stana prevashodno kuhinje.
Pogledajte prilog 125588
Ovo je veci troiposoban od 96m2, u jednom od njih sam proziveo detinjstvo. Fleksibilnost ovih stanova u pogledu funkcije neuporediva. Al samo da uzmem u obzir terasu onog stana iz vrtova koju deli sa spavacom sobom pa je dosta. Druga stvar koja mi para oci je ulazna particija koja je objedinjena sa hodnikom soba. Treca stvar, pa trpezarija u sred kuhinje, kuhinja se svela na ugao od 2+1.5m sto na ceraku nije ni u jednosobnim stanovima.
Pogledajte prilog 125589
@Igor
Stanovi u vojnim zgradama na starom ceraku - petefijeva - ove dole na slici koju sam postavio (bar trosobni za koje znam od 105m2) su fantasticni, kuhinjski blok duzine 4m sa sve sankom ka trpezariji, obe izlaze na veliku poduznu terasu, a terasa dnevne sobe takodje ogromna kao i dnevna soba. Odlican raspored, nesto slicno je i na petlovom brdu samo dosta manje i losija dispozicija prozora uokviru soba. I naravno ima ulazni hodnik i ima hodnik ispred spavacih soba koji je pregradjen u odnosu na dnevni blok, mozda je neko to rasformirao .
I moram jos da spomenem u kolicini izbora koja je u ponudi nemerljivo bolja za mnogo manje pare - stanovi od ~110m2 u susedgradskoj, i na lab.brdu iste zgrade - dupleksi na sprat. Apsolutno neuporedivo, ne znam kako funkcionalno niti bilo kako moze da se meri jedno takvo naselje sa ovim cudom uz ulicu
@BojanaCZV izvini ali imam pravo da pokusam da te odgovorim od te sulude ideje i da kupis nesto mnogo bolje (moje misljenje a na kraju tvoj izbor).
Radi se o ovom tipu stana: