Dzigi Bau
Advanced
- Učlanjen(a)
- 25.05.2018.
- Pohvaljen
- 12.114
Znam...
P.S.
Priču o balansu sam pokrenuo pošto si sam počeo sa doskočicama ''pa kukao si na toplo i suvo, evo ti sad nevreme i kiša hehe''.
Ali očigledno uzalud pišem, kao što sam i pretpostavljao. Vi ne želite stabilnu i ravnomernu klimu sa ravnomernim suncem i ravnomernim padavinama i samim tim ranvomernom prirodom i ravnomernim prinosima. Vi želite dve nedelje pakla i sunca koji će da isuše veći deo biljaka, onda jedan dan grada i oluje koji će fizički da dokrajče ono što je uteklo suši.
To se u psihologiji i psihijatriji zove granično ponašanje. To stalno srljanje iz jedne krajnosti u drugo. Omiljeni sport u Srba, posle inaćenja.
Sad sam opet ispao grub i loš, ali ne znam više kako da napišem da bude razumljivo. Osnovci koji uče Prirodu i društvo kapiraju zašto je bolji balansirani režim klime nego tri nedelje suše i isparavanja, pa 2 dana kataklizme, grada i uništenja, pa opet tri nedelje suše i isparavanja... Imaš tu i tu količinu sunčeve toplote. Imaš tu i tu količinu (slatke) vode na Zemlji. Umesto da imaš skokove iz jednog ekstrema u drugi non stop, rasporediš i jedno i drugo tako da sve stalno ide relativno ujednačeno i umereno. Par dana sunca, par dana kiše. Tome težiš, koliko je moguće. Jer tome teži i celi živi svet na Zemlji. Balans i ravnomerna raspodela.
I da... čovek već može da utiče na klimu. A u narednim decenijama moći će još više. A s obzirom da smo svet već odveli u vražju mater, ja ne vidim šta to možemo da uradimo sa klimom a da nam bude gore nego što jeste. Mislim dobro, biće 60 stepeni umesto 40. Ok, meni je to isto. Pošto mi je sve preko 30 ionako ogavno i neizdrživo.
Ово је југоисточна Европа и овде је клима таква, не можеш ти да промениш време да буде како теби одговара, да декретом укинеш врућине или кишу и распоредиш по данима у недељи кад ће и како ће шта да буде,
неће овде бити 60 степени, за наших живота неће се догодити ништа спектакуларно.