Noki
Advanced
- Učlanjen(a)
- 15.05.2018.
- Pohvaljen
- 7.042
Tebi ako je jucerasnji dan bio super, kada u poslepodnevnim casovima nije moglo da se dise od ogromne kolicine vlage u vazduhu, onda svaka ti cast. Mada ako si bio na Adi spasio si se svakako !
Samo ako vec hoces u Hurgadu, neces naci nigde zelenu oazu nalik beogradskoj Adi. Znaci da si ipak potrazio hladovinu i da ti je bilo barem malo vruce cim si pobegao na Adu !!
Na Adi sam bio i to po najvećoj vrućini
Na suncu se skoro uopšte nisam znojio jer je duvalo pored vode... Hurgadu sam imao u vidu zimi da pobegnem kad je tamo oko 25C Naravno potražim ja i ladovinu koju pravi drveće, pobegnem iz centra kad god mogu i uskočim u vodu i pustim klimu... Takođe često sam budan noću a ovog leta je bilo dosta noći da mi je čak zafalila i jaknica... Valjda zato i ne kukam na leto Nije mi prijalo kad sam radio i morao u pantalonama na posao, tj. nazad sa posla oko 16h je bilo najgore...
Iako tebi u mislima nije vrucina, tvom organizmu itekako jeste koji trosi mnogo resursa i energije da bi odrzao telesnu temperaturu, pre svega mislim na srce koje ubrzano kuca i krvne sudove koji se sire zbog toplote.
Ali i zimi je tako od hladnoće i uvek sam gladniji zimi... Leti bih samo jeo lubenicu ceo dan
Letnja optimalna temperatura jeste 35 ukoliko nema vlaznosti, bilo je i dana kada je izmerena maksimalna temperatura u BG 40 stepeni pa smo to podneli vise nego odlicno, samo zato sto nije bilo vlage koja stvara jos vecu toplotu. Ovo leto je po meni apokalipticno samo zato sto nije bilo padavina, na 35+ smo vec svi navikli svidelo se to nekome ili ne, ali da za mesec dana ne bude prave letnje oluje i obilnih padavina da natope zemljiste i recna korita je nezamislivo za nase podrucje !!!
Vlaga svakalo ima uticaja, lakše se podnosi suv vazduh, a da je ova godina bila sušna, bila je... Sve to stoji...