Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Slazem se sa Nikolom. A drugo, te kuce duz Vodj.i ne izgledaju tako lose. Mislim da je dosta vlasnika okrecilo svoje kuce u posld.par godina u ok boje i sredilo ispred parking. to je to. Nista ja tu ne bi menj'ala :)
 
Ivana da nemas mozda i tu neku "nekretninu" pa ne bi da podsecas vlast na taj deo da ne bi doslo do rusenja :laugh:
 
Vojvođanska...

apoteka.jpg
 
I parna strana ce uskoro liciti na Kaludjericu jer ne postoji detaljni plan za vojvodjansku. A u tim kucama su zivi ljudi, kuce postaju tesne jer dolaze nove generacije i prirodna je zelja da se nesto dogradi kad je vec onoliko prostora u bastama, a mogu da se podignu i potpuno iste kuce na mestu starih samo sto bi bile sa jacim zidovima i umesto velikih tavana dobila bi se potkrovlja.

Naravno, prvo odes u opstinu i trazis dozvolu za gradnju, a oni nikom, ali apsolutno NIKOM ne daju nikakvu dozvolu jer nema plana i ne znaju buducnost Vojvodjanske. I svakom ko podnese zahtev kazu "mi necemo uklanjati vas objekat, ali necete ni dobiti dozvolu jer sutra mogu da donesu plan po kojem se rusi cela parna strana i treba da se isplate vlasnici, a to bi onda bilo mnogo skuplje ako ste gradili sa dozvolom.

Posto opstina tu pricu ponavlja vec 20 godina, vama ostaje da poslusate vlast i sedite u kuci staroj 100 godina, a onda primetite kako sve komsije u okolini grade divlje kuce na tri sprata a vi ste i dalje poslusni gradjanin. Onda vam pukne i krenete da gradite bez dozvole, ali naravno najruzniju i najjeftiniju varijantu na dve vode, jer ako slucajno dodju da ruse...

I evo sada cete primetiti veliki broj kuca od cvrste cigle, na dva i vise spratova, koje lice na sve samo ne na tradicionalnu vojvodjansku kucu, i nema nikakve slicnosti ni u tipu, ni u boji, ni u velicini. Te kuce ne postoje u zemljisnim knjigama i ako ikada opstina dodje da rusi tu parnu stranu pokusace da isplati samo ono sto je upisano, sto ce reci ljudima koji su sagradili 200 kvadrata bice dodeljen jednosoban od 45 km. E, tada ce svi vlasnici da blokiraju Vojvodjansku ili Knez Milosevu i da traze "pravdu", umesace se novinari, podrzati gradjane u pravednoj borbi, gradonacelnik ce da poludi i digne ruke od svega za sledecih 20-30 godina itd itd itd

A da su lepo davali dozvolu uz uslov da se postuju pravila vojvodjanske (folks dojcerske) arhitekture, sada bi Vojvodjanska izgledala lepo i umiveno i svi srecni.
 
alexandernbg":31ss3ac9 je napisao(la):
Ivana da nemas mozda i tu neku "nekretninu" pa ne bi da podsecas vlast na taj deo da ne bi doslo do rusenja :laugh:
Eee nije mi tu interesantno da imam nekretnine..ja kad imam, ja pucam na veliko. To se ne rusi dok ja ne kazem kada kako sta. Sorry.
Btw, za tu vlast, da ih podsetimo: kako kucice na Savi? :))
 
nkrstic":3nmic6om je napisao(la):
Poznajem coveka koji je bio vlasnik kuce i lokala za prodaju vodovodnog materijala preko puta bezanijske pijace, to je sada prva kuca posle semafora sa Nehruovom kada se ide prema gradu. Juce mi je preneo zajednicki prijatelj da iseljava lokal i premesta ga u one nove zgrade u Vojvodjanskoj jer mu ruse kucu za par dana. Naravno, radi se o neparnoj strani, tako da ce nakon rusenja njegove kuce ostati jos svega 3-4 kuce na potezu Nehruova - Gandijeva.

Krece se nekako... samo apoteka stoji
Covek je zaista iselio lokal u crno-zutu zgradu, i pise obavestenje na vratima da je zbog rusenja kuce, ali kuca nije srusena!!! :rant::bash::dil::notok:
 
Uzmimo hipoteticki i da je sruse za jedno par meseci, sta smo dobili? Nista. Preostale kuce na tom potezu ima da ruse nadenih 10 godina, i onda jos par godina da krenu radovi. Prolaze ljudima zivoti polako dok se oni smiluju da vojvodjansku dovedu u red. Maksimalno su nesposobni
 
Poljoapoteka je jos uvek tu. Smrad isto. E znaci ima da zivim kao Pantelija sto pedeset godina ako treba, ali tu ulicu ima da dozivim da vidim zavrsenu!
 
vucko":1zd2mv4k je napisao(la):
Bar vam Cavic zivi u kraju :lol:
Cavic je na Bezanijskoj kosi, u Nedeljka Gvozdenovica. Ne moze da vidi sta se desava u Vojvodjanskoj, inace bi svasta bilo :)
 
Za sada nista novo u Vojvodjanskoj, osim sto su sanirali i okrecili vrtic, lepo izgleda u toj novoj ljubicastoj boji. A bas preko puta njega Apoteka, stoji - ne mrda, otpada malter i po koji crep, al' moze da zivi jos 100 godina.

Ona kuca sa vodovodnim materijalom preko puta pijace sto je iseljena jos jesenas takodje stoji, samo mesto gvozdene kapije stavili tarabu. Ako je uskoro ne sruse, uselice se neke nove komsije, to je sigurno.

Do nje, kuca za koju mislim da ce biti jos teza za uklanjanje od apoteke. Znam da je tu covek ulozio mnogo u renoviranje, cak je i jedno vreme radio restoran, ima alarm i video nadzor, taj bez velikih para nece mrdnuti odatle.

Kad i ako njega rese, ostaje jos par kuca blizu raskrsnice sa Gandijevom, verovatno sa nerealnim zahtevima, jer ne vidim razlog zasto su svi stari Bezaninci sa neparne strane vec odavno preseljeni na velike posede na bezanijskoj kosi, a samo oni istrajavaju u vlaznim kucama od naboja. Bilo bi glupo da sada odustanu od maksimalistickih zahteva, posle toliko godina natezanja sa opstinom.

I to bi bilo to. Ali postoji nada da ce sa prolecem dunuti neki novi vetrovi i rascistiti barem deo nekadasnje neparne strane Vojvodjanske.
 
Samo mala ispravka - novo u Vojvođanskoj, u bloku 61, je da je na placu do ćoška sa Dr. Ivana Ribara počela gradnja još jedne stambene zgrade.
Grad je investitor, pa pretpostavljam da je iz projekta "neprofitnih stanova".
 
Kad smo vec kod neprofitnih stanova, da li neko zna sta se desava sa novom zgradom preko puta skole Milan Rakic, kod semafora. Mislim da je vec 2 godine kako je zavrsena, a neuseljena? Novi Skadar na Bojani, kao ona na uglu sa Gandijevom?
 
Sto se tice te zgrade problem je sa podzemnim vodama. Koliko sam cuo buduci stanari su nezadovoljni posto je cela zgrada puna vlage. E sad da li zbog toga ne dobija dozvolu ili ne stvarno ne znam
 
Za stanove koje je grad gradio u Vojvođanskoj je veći problem što je u pitanju bilo zemljište čiji je korisnik bila Republika, a Grad nije ništa uplatio istoj i sada stanari nijedne od tih zgrada (možda nemaju sve taj problem, ali sigurno znam za jedan set zgrada koji ima taj problem) ne mogu da uknjiže svoje stanove jer same zgrade nisu uknjižene.
 
bigvlada":abrzx0jt je napisao(la):
na dotičnoj apoteci stoji oznaka PKB. Dakle, rušiće je tek kada i ako grad preuzme firmu. Apoteka im je bargaing chip. :kafa:
Imenovanje novog rukovodstva 7. juna
Beograd preuzeo vlasništvo nad PKB-om
Beta | 31. 05. 2010. - 15:35h | Foto: Beta | Komentara: 29

Vlada Srbije i Grad Beograd potpisali su danas ugovor o prenosu vlasništva nad Poljoprivrednom korporacijom Beograd (PKB) sa države na Beograd.

Ugovor su potpisali pomoćnica ministara ekonomije Srbije Mišela Nikolić i član Gradskog veća Beograda Miroslav Čučković, u prisustvu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, ministra poljoprivrede Srbije Saše Dragina i generalnog direktora PKB-a Milana Veljovića.




"Grad će pomoći PKB-u da stane na noge", kazao je Đilas nakon potpisivanja ugovora i dodao da je važno što će prenos vlasništva omogućiti da će više od 2.000 ljudi u toj kompaniji "nastaviti da rade i zarađuje plate".



•Đilas kaže da Beograd ima nameru da na sličan način preuzme Poljoprivredno-industrijski kombinat (PIK) "Zemun" i preduzeće Voćarske plantaže u Grockoj


Istakao je da će "prednost za PKB biti to što će biti deo grada, deo sistema gradskih preduzeća koja moraju da posluju pozitivno, a grad će napraviti plan kako do toga doći".



Gradonačelnik je kazao da grad nije preuzeo PKB samo zbog zemljišta, iako je položaj i posed kompanije važan, jer će jednim njenim delom proći važne saobraćajnice.



Imenovanje novog rukovodstva PKB 7. juna

Član gradskog veća Miroslav Čučković je kazao da će novo poslovodstva PKB-a biti imenovano na sednici Skupštine Beograda 7. juna, nakon čega će biti napravljen biznis plan za tu kompaniju.



Biznis plan će se sastojati od "restrukturiranja postojećih radnih mesta, povećanja produktivnosti", a trebalo bi da se utvrdi na kojim parcelama nije realno gajiti pšenicu i kukuruz, odnosno da li treba uložiti u plastenike i staklenike za proizvodnju voća i povrća.



Razgovaraće se i o tome da se izgradi postrojenje za proizvodnju biogoriva, koje bi se koristilo za gradsko saobraćajno preduzeće, kazao je on i dodao da će se preispitati navodi sindikata i poslovodstva PKB-a da je iz firme odneta nafta vredna 200.000 evra.



•Čučković je rekao da postoje razni izvori finansiranja poljoprivredne proizvodnje koji se do sada nisu koristili, a koje će pokušati da aktiviraju, jer se sada zna vlasnik i status preduzeća


"Mi ćemo pokuštati da primarnu poljoprivredu proizvodnju podignemo u dubinu zemljišta, a da isturene parcele prodamo i da u toj prenameni sredstva odu u gradski, odnosno republički budžet", kazao je on.



Dodao je da iako PKB nema prerađivačke kapacitete, "nije neostvarivo napraviti novu prerađivačku tehnologiju", pa bi se mleko, smrznuto voće i povrće mogli prodavati po ceni koja bi mogla biti profitabilna za PKB, a koja do sada to i nije bila.



"Prenosom osnivačkih prava PKB-a na grad razvoj infrastrukture će biti brži i jeftiniji narednih godina", rekao je Čučković i istakao da bi za dve do tri godine neke parcele koje su uz saobraćajne koridore, kao što je Zrenjaninski put, mogle da se preimenuju za komercijalno-stambenu izgradnju ili za industrijske zone.



Kao dokaz uspešne odluke da PKB postane 23 javno preduzeće prestonice, on je naveo da 80 hektara zemljišta te kompanije, na kojem će se graditi deo pristupne saobraćajnice za most Zemun-Borča vredi više od milijardu dinara.



PKB je najveći poljoprivredni kombinat u Beogradu, koji poseduje 22.000 hektara zemljišta, bavi se ratarstvom, povrtarstvom i stočarstvom i snabedeva tržišta Beograd i Srbije.

Izvor Blic




Da li ovo znaci da bi mogli da rese problem i nase sporne apoteke?
 
Posto je PKB sada gradski to znaci da ce sigurno problem biti resen :kk:
 
nkrstic":1grtlx5z je napisao(la):
Poznajem coveka koji je bio vlasnik kuce i lokala za prodaju vodovodnog materijala preko puta bezanijske pijace, to je sada prva kuca posle semafora sa Nehruovom kada se ide prema gradu. Juce mi je preneo zajednicki prijatelj da iseljava lokal i premesta ga u one nove zgrade u Vojvodjanskoj jer mu ruse kucu za par dana. Naravno, radi se o neparnoj strani, tako da ce nakon rusenja njegove kuce ostati jos svega 3-4 kuce na potezu Nehruova - Gandijeva.
I KONACNO je srusena i ova kuca!!! Danas sam prolazio i slucajno video. Boze radosti. :kk:
Sada je na tom delu ostala samo jedna kuca, a to je onaj lik sto je izgradio dvorac unutar kuce i koji ce biti tezak za saradnju. Kao sto neko rece sa video nadzorom a i crvenim renoom klio. :cool:

Sto znaci da su ostale tri kuce na pocetku Vojvodjanske(plus jedna mala na cosku Gandijeve koja je mislim napustena), romska kuca koju bi trebalo prvu srusiti zbog rugla a i prilaza novoj izgradjenoj narandzastoj zgradi, zatim lik sa kolibom, kozama i autootpadom(ciji posao je procvetao rekoh bi po broju prisutnih automobila) i ovaj lik sa video nadzorom. Naravno ''kapiten'' u ovom timu je svakako ''one and only'' PKB apoteka sada u vlasnistvu grada. Ali to i dalje ne menja stvari, jer je ostalo jos godinu dana za drzanje domacih zivotinja. :dil:
 
vucko":1vwmvec3 je napisao(la):
Posto je PKB sada gradski to znaci da ce sigurno problem biti resen :kk:
@Vucko izgleda da je problem resen.:)

Veceras prolazeci Vojvodjanskom i to bas pored apoteke, bacim slucajno pogled na vrata kad stoji obavestenje:
APOTEKA SE SELI 04.08.2010. U VOJVODJANSKU 63(nova neuseljena zgrada na cosku sa Nehruovom) :kk:

Ljudi, izgleda da cemo doziveti dan rusenja apoteke, tako da pripremite svoje fotoaparate, a ni 04.08 nije daleko da se proveri ova konstatacija. U soku sam, jer sam bio izgubio svaku nadu. Jos uvek ne mogu da poverujem!!! :gobb:
 
Vrh