Ко каже Директоре да нема слика
, ти и Вучко сте видим са црвеном муњом били после мене у Војвођанској. Видим имаш и једну слику са почетка Виноградске улице.
Слике 05.04.2014.
Званично отварање целе улице се предвиђа између 21-24. априла, а од уторка-15. априла ће у саобраћај бити пуштене по две траке у сваком правцу Војвођанске улице.
Значи имаћемо улицу пуштену у саобраћај скоро месец и више дана пре званичног рока, које је требало да буде 28. маја 2014. године. Ето и маратонци ће трчати по једном новом делу па онда скрећу лево у Нехруову.
Да је требало да раде нишу за стајалиште линије 82 у Гандијевој-правац ка Бежанијској коси, требало је, то сви знамо, али пита се дирекција и инвеститор :notok: . Баш кад сам прилазио Војвођанској наиђе 82-ка и ево резултата кад аутобус стане на стајалиште. Да будем искрен чекао сам да изађу сви путници, уђу други у аутобус и тек пред само кретање аутобуса сам сликао, да се скупи што више возила иза аутобуса
и ето, створи се ред возила иза њега и тај ред се протеже и преко целе раскрснице до друге стране Гандијеве !
Током следеће недеље ће поставити саму настрешницу стајалишта, а радиће и поплочавање стајалишта и тротоара.
Док сам сликао ето улете у раскрсницу и хитна помоћ под сиреном, блинкерима и светлима, срећом колона иза аутобуса се колико толико расчистила, али је опет било возила и сви се склонише на страну, како и треба наравно, а одмах затим је прошла и полиција исто под сиреном и светлима, нешто се било десило у Пере Сегединца (доњи део), нешто мало даље од Максија.
Гледано од краја Земунске улице према Гандијевој, постављени су ивичњаци тротоара и поплочавање бехатоном почиње од понедељка.
И код самог почетка Војвођанске код продавнице боје и лакова је остало још постављење последњег слоја подлоге, утабавање, па постављање бехатона и асфалтирање бициклистичке стазе.
Са друге стране улице тј. у делу Гандијеве код оне зграде која је у проблему и која још није усељена,
се прави аутобуско стајалиште за 82-ку. Укида се садашње стајали у Гандијевој пре раскрснице, а код Максија.
Насипа се земља за зелени појас на десној-парној страни Војвођанске. Такође су на асфалту тачкасто обележили где ће се исцртати испрекидане и пуне линије на овој десној траци.
На жалост, код дела улице коју су затворили (код пумпе), аутомобили већ увелико користе као излаз/улаз у Војвођанску и то без пардона, као и овај бахати са Хондом Џез.
У овом делу улице је опет пре два-три дана градски аутобус закачио жену кад је претрчавала улицу. Срећом ништа јој није било, чак кад је устала, само је одшетала даље !!!
Док сам сликао у овом делу Војвођанске, поред мене почела да пролази колона возила ! Неко је прошао поред оних пластичних Џерски преграда на раскрсници са Гандијевом, па онда и остали видели и ето. Међутим нису могли даље од преграђеног дела код Нехруове, а поготово што је ту баш била патрола полиције и сви се полако вратише. Полиција није хтела никога да кажњава, само је прве који су били у колони опоменула, а остали брже-боље окретали и враћали се.
Кажу радници да је то скоро сваки дан овако како се радови приближавају крају. Они позову полоцију, буду неко време овде и оду, па не може ни полиција да буде сво време овде.
Ето га и бахати из „њихове лепе“ (ЗД 738 ФБ) !
Радови код Нехруве се полако приводе крају. У делу ка Пере Сегединца (доњи део), код школе Милан Ракић, су почели са обележавањем пешачких прелаза, линија, итд. Као што је и речено, биће три траке (2+1) односно једна трака ка Пере Сегединца и Мустафе Голубовића (уствари ка Бежанијској коси и две траке, за лево скретање у Војвођанску и трака за право према Нехруовој и десно скретање у Војвођанску.
У понедељак (07. априла) ће бити пуштен саобраћај у овом делу. После тога се раде тротоари са обе стране улице.
У делу Војвођанске од Нехруове па даље према већ раније завршеном делу се постављају ивичњаци за тротоар и бициклистичку стазу, па онда иде поплочавање и насипање земље за зелени појас.
Са друге стране раскрснице Војвођанска-Нехруова код школе Стерија
у среду (09.априла) ће асфалтирати у Нехруовој десно скретање у Војвођанску и део улице где су скинули хабајући слој асфалта, а почеће у том делу да се поплочава и тротоар.
Од броја 76 ће почети да поплочавају тротоар и да асфалтирају бициклистичку стазу у овом делу Вовјођанске. То ће почети крајем следеће недеље.
Онај проблематични „шахт“ код кафе пицерије на раскрисници са Нехруовом није у опште шахт, то је црпна станица и испод су две пумпе. Те пумпе су на шинама које су учвршћене/причвршћене доле у земљи. Те пумпе не могу у опште ни да се изваде и тако мора да стоји. Покушали су и са неким другим решењима, али не може.
Сликано тачно са линије где се спајају нови асфалт и „стари“ асфалт од пре две године.
Девијација која је била доскоро у делу Војвођанске где се завршавају радови, је заграђено са разделном траком и постављени ивичњаци и зелени појас