Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Дане, срамотно због чега ?
Па људи су ударнички радили од септембра до Нове године сваку суботу и недељу користећи лепе дане и само смо их ми са Беобилда хвалили, а сад кад ето нису радили један викенд (мада су у суботу и радили) одмах повике и срамота !!! Извини баш те не разумем.

Из којих то поузданих извора знаш да је баш данас (понедељак-03. марта) требало да се "отвори" овај део улице, односно Гандијеве ? Па још увек се раде земљани радови, из разлога што су извођача радова успорили неки од под извођача. По плану, отварање овог дела Гандијеве би требало да буде у другој половини марта, а можда буде и раније.

Ето у данашњем Блицу један небулоза чланак о радовима у овом делу Гандијеве, а то показује колико су ови из Блица не обавештени. Наиме објавили су да од данас (понедељак-03.марта) се мења траса линије 82 због радова у Гандијевој улици !!! Због радова од данас, а оно већ две недеље је због радова тај део Гандијеве затворен за саобраћај. Послао сам коментар Блицу, да нису добро обавестили јавност, јер већ има две пуне недеље како је затворен за саобраћај овај део Гандијеве и да ако желе да буду обавештени треба да прате наш форум и оставио сајт адресу Беобилада. Наравно до сад ми нису објавили коментар, а сигурно и неће. По Блицу радови се завршавају:

Do 11. marta delimična izmena trase linije 82
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/446908 ... -linije-82
 
Naravno da je sramotno jer je zaustavljena jedna ulica a ta ista se ne zavrsava...postujem sve to sto su radili stalno ali ne treba da se opuste i propuste lepo vreme...a sto se tice pouzdanog izvora,jos oko 22.februara sam pricao sa komsinicom koja bas izdaje te upotrebne dozvole,cak je 1. marta trebala da se otvori...ocigledno se u medjuvremenu nesto promenilo...vidoh i ja juce da ce tek 11.,ma nista meni to ne smeta ali msm da onaj deo ne zahteva veliki rad...ali ajde da ne bude da samo ja kritikujem...
 
Дане, баш те не разумем.

Па део улице мора да се затвори да бе се урадило то што треба да се уради.

Људи раде ударнички, нису радили један дан (на који имају право да не раде, као и сви остали), а све остале недеље (мислим на дан) од почетка радова су радили, а нису морали. Сами себи су одредили брзину радова, а да будемо искрени и време их је служило.

Радови на обнови Гандијеве су почели 20. фебруара, а 19. увече је затворена улица. Тог 19., уторак - први дан након празника, је урађена девијација у у Земунској улици, а то је морало прво да се уради, па су онда почели са уклањањем ивичњака, уклањањем аутобуског стајалишта, уклањање надземних инсталација, скидање асфалтних подлога и подлога испод асфалта, уклањање старих подземних инсталација, проналажење инсталација које нису уцртане у планове !!! па то онда мало одложи радове да се пронађе шта је то и чије је јер нема никаквих података, копање канала, земљани радови,..... Па онда иде обрнутим редом, постављење нових подземних инсталација, разне подлоге, изолације, асфалтирање, тротоари, зелени појас, стајалиште, семафори, надземне инсталације,..... Има тога пуно, зар не.

Тај део као што видиш захтева обиман и велики рад, а не да ти радови трају, по речима твоје комшинице, 9 (девет) дана, од 20. 02. до 01.03. !!!!!! Па где то има, уз оволико посла око овог дела Гандијеве и још да се уради квалитетно и добро, као што сад ради извођач радова.
 
Evo par slika od veceras, sa raskrsnice sa Gandijevom
imag1267.jpg

imag1268.jpg

imag1269.jpg

imag1272.jpg

imag1270.jpg
 
opet nisam shvacen...podrzavam to sto je ogroman napredak i sve to..ali 3 ili 4 dana prolazim i gledam,na tom delu tih 3,4 dana nisam video nikakav napredak a msm da je to sada prioritet zbog guzvi u nehruovoj i pere segedinca ali ocigledno sam ja jedini hejter...ako se vec radi neka se radi...svi mi radimo...
 
I danas uprkos kisi je bili živo na gradilištu:
Gandijeva -malo dnevnih fotki
fotografija1245.jpg

fotografija1246.jpg


Ugao Gandijeve i Vojvodjanske
fotografija1248.jpg

fotografija1250.jpg

fotografija1252.jpg
 
Danaj se počelo postavljanje ivičnjaka na trasi između Nehruove i Gandijeve.
 
Počeli prvi radovi na asfaltiranju kod bežanijske crkve.

Na delu od pijace pa do recimo "Tepih servisa" postavljeni su ivičnjaci.
 
Ради се пуном паром уз одређене проблеме који су увек присутни при оваквим радовима.

Радови у Гандијевој улици полако улазе у завршну фазу. До успоравања је дошло због неких ствари о којима не бих сад, можда кад се све заврши у мају, а речено ми је од неких компетентних људи.

И једна лепа вест.
Дошло је и до промене дела пројекта за овај део Гандијеве и то је новост која ће многе обрадовати. По налогу Секретаријата за саобраћај, промењен је део пројекта, тако да ће у овом делу Гандијеве бити од сад три (3) траке, значи 2+1.
Гледано од Бежанијске косе, биће две траке, једна за десно скретање у Војвођанску и за право према другом делу Гандијеве, а друга трака за лево скретање у Земунску улицу.
Трећа трака ће бити само за правац према Бежанијској коси. У тој траци ће бити, као што сам и раније јавио, стајалиште за линију 82 (значи где је и некада било).

Да кажем и то да ће пуштање у саобраћај овог дела Гандијеве бити или у среду-12. марта поподне или у четвртак-13.марта пре подне.









Ради се доста и на делу Војвођанске од Гандијеве до Нехруове. На свим електричним стубовима су постављене светиљке



Из правца Нехруове се постављају ивичњаци са обе стране овог дела (траке) Војвођанске улице. Код сваке куће и улаза у њихова дворишта су постављени упуштени ивичњаци.




На овом делу улице се постављају бетонске основе на којима је метални обруч за поклопце шахтова. Подешавање са воденом вагом је неопходна, мора све да буде под конац



Тротоар је утабан, а кад поставе све ивичњаке на улици иде и његово уређење са бехатон блоковима, уређење бициклистичке стазе и зеленог појаса.


На делу Војвођанске од Нехруове па до краја где се обављају радови (до оне перионице возила), се исто ради пуном паром, а и овде има новости. Врше се последње припреме за почетак асфалтирања овог дела улице, јер у понедељак-10.марта почињу ти радови.
Све машине су ту и чекају почетак, а сад се наноси битумен на ивицама саме улице, постављеној подлози и аутобуског стајалишта.





Са друге стране улице већ завршеног дела, скоро ништа ново. Део потпорног зида код школе Стерија је завршен, а други део ће се ускоро радити


У овом делу улице још није скроз завршено поплочавање тротоара, чека се завршетак свих радова у Нехруовој код школе па онда наставак даље.


И на раскрсници са Гандијевом (према улици Јурија Гагарина) се чека да се поставе цеви за водовод и то траба да уради Градски водовод. Онда ће се наставити даље са радом на тротоару, бициклистичкој стази и зеленом појасу.


Пошто је у среду/четвртак пуштање у саобраћај дела Гандијеве који се сад ради, у петак-14. марта је почетак радова на обнови Нехруове улице од Војвођанске до доњег дела Пере Сегединца и овај део улице ће од тад бити скроз затворен за саобраћај.

Е да на крају оно најлепше.
Планирано отварање Војвођанске улице је за празник рада, 01./02. маја 2014. године. Ето скоро 27 дана раније/пре рока, мало ли је.

Живели :vops:
 
Гаго одлично! Пет минута сам размишљамо која му је то водена вага.
 
Ја говорим и пишем српски, зато сам тако и написао. :)
Ретко кад у нашем језику користим стране речи. Мада су се у нашем језику многе немачке техничке речи одомаћиле. Ето за водену вагу се каже и либела (мерило/справа за равнање са воденим мехуром).
 
Ма схватио сам ја то али нисам могао одолити да не напишем. И ја сам за то да требамо говорити српски. И писати чирилицом па нам се неће догодити да нам је Ђ=ДЈ и сл.
 
Gago, cesto si na gradilistu i odrzavas kontakte sa ljudima koji imaju tacne i aktuelne informacije!Posteno receno od tebe sam saznao skoro sve sto me je interesovalo i zahvaljujem Ti kako u moje ime tako i u ime gradjana kojima prenosim informacije a koji zive u ovom kraju!Mozda si pisao o tome a meni je promaklo pa Te molim da mi odgovoris da li znas da li ce i ona ulicica iza pijace u Bezaniji koja spaja ulicu Pere Segedinca i Vojvodjansku a koja je paralelna sa Nehruovom i ulicicom kod solitera odnosno benzinske pumpe i nalazi se izmedju njih takodje biti zatvorena odnosno da li ce biti onemogucen ulaz iz Pere Segedinca u Vojvodjansku i na tom mestu?
 
Greota je što su propustili da urade uvučeno stajalište za 82jku, koja zna da blokira raskrsnicu kad stane na stajalištu. Po meni je to bilo veći prioritet od izgradnje trake za levo skretanje u Zemunsku, no dobro....biće bolje nego što je bilo, samo uvek fali malo da bude odlično...
 
Sloba0111948":3e7rw05t je napisao(la):
Gago, cesto si na gradilistu i odrzavas kontakte sa ljudima koji imaju tacne i aktuelne informacije!Posteno receno od tebe sam saznao skoro sve sto me je interesovalo i zahvaljujem Ti kako u moje ime tako i u ime gradjana kojima prenosim informacije a koji zive u ovom kraju!Mozda si pisao o tome a meni je promaklo pa Te molim da mi odgovoris da li znas da li ce i ona ulicica iza pijace u Bezaniji koja spaja ulicu Pere Segedinca i Vojvodjansku a koja je paralelna sa Nehruovom i ulicicom kod solitera odnosno benzinske pumpe i nalazi se izmedju njih takodje biti zatvorena odnosno da li ce biti onemogucen ulaz iz Pere Segedinca u Vojvodjansku i na tom mestu?
Слобо, наравно да сам писао о тој уличици, а вероватно ти је промакло. О томе сам писао у репортажама од 18. и 25. фебруара и 02. марта.

Да сад ти не би тражио ево ти само извод из тих репортажа о тој уличици и њеној судбини.

Репортажа од 18. фебруара:
Ипак ће уличица која је излазила на Војвођанску, а код бивше бензинске пумпе и солитера, бити трајно затворена и више неће бити могућности излаза/улаза у Војвођанску. Тако је по пројекту и извођач радова Страбаг тако мора да уради. Значи ту ће у пуном профилу бити тротоар, бициклистичка стаза и зелени појас.
Сам извођач радова је затражио измене у пројекту и поднео молбу инвеститору радова да се уради-омогући излаз/улаз у Војвођанску, као што је некад и било. Још није добијен одговор од инвеститора, а пратићемо шта ће бити даље.

Репортажа од 25. фебруара:
Радови напредују на овом делу Војвођанске који се реконструише, насипа се шљунак, равна се, копају канали, постављају шахтови.... Излаз/улаз оне мале уличице, парче Пере Сегединца на Војвођанску код бивше пумпе, биће по пројекту, значи затвара се и неће више бити излаза/улаза.

Репортажа од 02. марта:
Простор где је некад била бензинска пумпа је ограђен ! Можда ће ту поново бити пумпа па се припремају радови !?!
Као што сам раније јавио, овај некадашњи улаз/излаз у Војвођанску се затвара.

Ова уличица ће бити отворена сво време док се буде радила обнова Нехруове улице од Војвођанске до доњег нивоа Пере Сегединца, да могу слободно да улазе/излазе са машинама како не би ишли около.
 
PIGLET":3jk7tufm je napisao(la):
Greota je što su propustili da urade uvučeno stajalište za 82jku, koja zna da blokira raskrsnicu kad stane na stajalištu. Po meni je to bilo veći prioritet od izgradnje trake za levo skretanje u Zemunsku, no dobro....biće bolje nego što je bilo, samo uvek fali malo da bude odlično...
Пиглет, јесте греота, али шта да се ради. Чак је и било предлога од извођача радова да се ту направи ниша за аутобуско стајалиште, али дирекција је била тврдоглава.
По сликама се види, а и сви ми који туда пролазимо, знамо да има места да се то направи, али.. :rant: Поготово што су на линији 82 обични-кратки аутобуси, нису дупли.
А што кажеш и ти, како је било, сад ће бити не одлично, него супер.
 
Гага":3ezp85g7 je napisao(la):
....

Репортажа од 02. марта:
Простор где је некад била бензинска пумпа је ограђен ! Можда ће ту поново бити пумпа па се припремају радови !?!
Као што сам раније јавио, овај некадашњи улаз/излаз у Војвођанску се затвара.

Ова уличица ће бити отворена сво време док се буде радила обнова Нехруове улице од Војвођанске до доњег нивоа Пере Сегединца, да могу слободно да улазе/излазе са машинама како не би ишли около.


Prostor pumpe je ograđen već neko vreme, ali nevezano za to -
koja je svrha zadržavati pumpu na tom mestu ako ne može da joj se priđe iz Vojvođanske?
I koja je svrha benzinske pumpe u smeštenoj u slepoj ulici koja je zapravo krak jedne sporedne ulice?
I kako bi cisterne sa gorivom dolazile do pumpe ako je prilaz iz Vojvođanske zatvoren - kroz Pere Segedinca?
A opet - pumpa je "ušuškana", nije definitivno zatvorena...
Ima tu nešto.
 
Gago, hvala Ti na brzom i preciznom odgovoru ali se nismo u potpunosti razumeli.Ulica kod pumpe odnosno solitera je definitivno resena, bar za sada, ali sam ja mislio na jednu drugu ulicicu.Izmedju Nehruove i ove ulice kod pumpe u donjoj strani ulice Pere Segedinca postoji jos jedna ulicica koja je bila veza sa Vojvodjanskom ulicom a nalazi se pored same pijace i tu su svojevremeno dok je pijaca radila punim kapacitetom i kada je tu bila Gorica i druge trgovacke firme, sluzila za dostavu robe u magacine lokala na pijaci.U toj ulicici se nalazi i podrum pica BIP-a u privatnoj kuci a nalazi se otprilike na sredini izmedju Nehruove i ulice kod pumpe koja se zatvara.Pretpostavljam da ce iz istih razloga kao i ova kod pumpe biti zatvorena za izlaz u Vojvodjansku, ali nikad se ne zna posto su tu locirani lokali Pijacne uprave koje ce biti teze aktivirati ako nemaju mesto za dovoz robe!Mislio sam na tu ulicicu, ali u svakom slucaju Ti hvala i puno pozdrava svima na forumu!
 
Kao što je Gaga napomenuo u ranijim postovima POČELO JE ASFALTIRANJE U VOJVODJANSKOJ :D
Nekoliko fotki slikano oko 13h
fotografija1272.jpg

fotografija1273.jpg

fotografija1274.jpg

fotografija1275.jpg

fotografija1276.jpg

fotografija1277.jpg
 
da li je neko obratio paznju na raskrsnicu kod rome,idu novi ivicnjaci,pa stara bandera,mali prekid ivicnjaka pa nastavak..da li je moguce da nije moglo drugacije majku mu staru? :)
 
Видиш да може! Код нас све може само не: људски, одговорно, паметно, мислити унапред. А квалитетно... е то нам је мисаона именица.
 
Vrh