Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

Хвала Маркос на бризи, тако се штите старији, имаш каФућино у Олимпу или Нади код мене у крају, бирај. :kk:
 
Markose, kad budes za jos neki kafuciento ti samo javi, pa da napadam i druge forumase! :laugh:
 
01.03. Vreme je da pocnu radovi! Ima li novih informacija? Mozda Belka?

Secam se pre 4 godina za prvi deo ulice Studio B je jedan od prvih obelodanio pocetak radova i to je bilo u ovo vreme. Gacam po snegu ili blatu svaki dan i sanjam asfalt(bukvalno sanjam pre jedno 7 dana kako rade, doduse bio je i neki tunel. :D
 
:) Pusti snovi moj Marko. Ja taj san imam vec jedno dvadesetak i vise godina, al' kad se probudim, opet blato. Nesto mi sve to smrdi. Dva coska, jedan u Vojvodjanskoj i jedan u T Bunaru. A o ostalom da ne govorim. Nego, evo danas smo postali "kandidati", pa mozda to nesto znaci. Samo ne znam sta.
 
значи да смо пристали на још једну рунду уцена, одустали од ко зна чега, за слово на папиру и могућност да се додатно задужимо код европских држава (политичари ове "претприступне фондове" воле да кажу да су то инвестиције).
 
jlaki":1rk4g4op je napisao(la):
Ukoliko nekoga interesuje stanje biciklističke staze u izgrađenom delu Vojvođanske ulice, neka pogleda: http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=172163#p172163

Poslao sam komentar na tom topiku, a ovde samo da sumiram:
Moj predlog, ali i mnogih iz Vojvodjanske, jeste da se ukinu te zardinjere ispred svake kuce jer one mozda jesu lepe, ali su sa svih strana zakrcene automobilima koji nemaju gde da se parkiraju. Projektanti su ostavili samo prilaz kapiji pretpostavivsi da se svi Bezaninci parkiraju u svojim dvoristima, sto nema veze sa zivotom pa su sada svi na trotoaru. Takodje su i prilazi non-stop blokirani pa kada izlazimo iz kapijje moramo da trazimo one koji su parkirali "samo na minut, dok trknu do crkve, stadiona, skole, pekare...". Dakle, jedino sto bi resilo problem su kosi parkinzi duz cele ulice, sa drvecem na svakih X metara.
 
Stvarno ne znam koja im je fora sa parkiranjem na tortoaru. Ja bi tu poslao pauk, sa sve gradonacelnikom na celu i cao. Pa svi imaju dvorista a parkiraju ispred, jaka fora..
 
jedan od nas":a4ffhqmz je napisao(la):
Stvarno ne znam koja im je fora sa parkiranjem na tortoaru. Ja bi tu poslao pauk, sa sve gradonacelnikom na celu i cao. Pa svi imaju dvorista a parkiraju ispred, jaka fora..

Mnoge kuce nemaju dovoljno siroko dvoriste da bi usli kolima.
Mnoge kuce imaju i po 5 i vise vlasnika. Jasno je da oni svi ne mogu da se naguraju u dvoriste. Pa jos kad dodju gosti na slavu, rodjendan... Ne mozes traziti da se svi potrpaju u dvoriste.

Ponavljam, da su kao u Tosinom bunaru napravili kose parkinge pored puta a onda izmedju parkinga i kuca trotoar sa bici-stazom mislim da bi svi bili zadovoljni.
 
Jutros oko 15 do 9 sam prošao tuda na putu za posao.
Pored te poslednje zgrade su bila parkirana dvoje patrolnih kola, nekoliko policajaca u uniformi i više civila.

Pošto nije bilo građevinskih mašina, pomislio sam da nije možda neki uviđaj ili nešto slično.
 
Bio je juce prilog u BGD hronici o toj kuci.

Tu zive dva brata u recimo 150 kvadrata. Na tu kvadraturu su i placali porez. Medjutim, opstina (ili grad) im nude protivvrednost od 50-ak kvadrata koliko oni tvrde da je legalno.

Bio je vec jedna pokusaj iseljenja, ali stanari se nisu dali. Za danas su najavili novi pokusaj (uz policiju)

Brojevi bas nisu najtacniji ali shvatate poentu.

Receno je da ta kuca smeta da bi se napravio KRUZNI TOK!!!
 
astrodule":25a3uh7v je napisao(la):
Tu zive dva brata u recimo 150 kvadrata.

Možda formalno.
Stalno prolazim tuda, kuća je ruina, kapija zaklljučana, nikada nisam video da ima nekoga unutra.

ps - dobra ti je slika za avatar :kk:
 
očigledno braća vrše pritisak preko medija da dobiju veću sumu.

nadam se da će kuću srušiti danas pa da uskoro vidimo taj kružni tok.
 
relja":oux3dd42 je napisao(la):
Jutros oko 15 do 9 sam prošao tuda na putu za posao.
Pored te poslednje zgrade su bila parkirana dvoje patrolnih kola, nekoliko policajaca u uniformi i više civila.

Pošto nije bilo građevinskih mašina, pomislio sam da nije možda neki uviđaj ili nešto slično.

Da, i ja sam video i cudno mi je da ikoga iseljuju iz puste kuce. A jos cudnije sto nema nikakve mehanizacije, mozda cekaju bager. U svakom slucaju provericemo popodne dal' se nesto desilo.
 
Upravo je ruše. Gledao sam jedno 15 minuta kako radi bager i ostalo je možda trećina kuće i gomila šuta.
 
this_thread_is_worthless_without_pics.gif
:D
 
Sad se osećam kao da sam ih ja pecnuo, pošto sam na beoinfo@eunet.rs poslao pitanje kada će se nastaviti sa eksproprijacijom i radovima u Vojvođanskoj. Oni su me preusmerili na info@beoland.com, a oni mi nisu odgovorili, ali... :D
 
slika1119h.jpg


slika1118.jpg


slika1120.jpg



Ali, ako je istina da su ljudima godinama naplaćivali porez za jednu kvadraturu, a hteli da otkupe za iznos koji odgovara drugoj i na kraju im srušili...e, to je onda svinjarija.
 
Vrh