MaRkOs
Higher intermediate
Mogu misliti koje ce protivljenje da izazove ukidanje drzanja zivotinja, ima da izadju sa svinjama i zivinom na ulicu. A za apoteku ne brinite, promenice namenu u kladionicu ili forneti, jer boze narod to trazi. :rant:
Izvor: Novosti
Blokovi bez štala i obora
ODLUKA novobeogradskih vlasti da zabrane gajenje domaćih životinja u ovoj opštini, podelila je njene žitelje. Dok su jedni zadovoljni što neće morati da trpe smrad iz obora i štala, uzgajivači se pitaju od čega će živeti njihove porodice.
Anja Zlatarov iz opštine Novi Beograd objašnjava da su glavni razlozi za ovakvu odluku učestale žalbe žitelja Novog Beograda u čijem komšiluku se čuva st*** i živina.
- Građani su počeli da se žale na neprijatne mirise koji se šire iz ovih dvorišta - objašnjava Zlatarova. - S druge strane, Novi Beograd je postao visokourbanizovana sredina i nije primereno da se tu gaji st***. Imali smo obzira prema sugrađanima koji čuvaju domaće životinje i ostavili im rok od dve godine da ih izmeste. Svesni smo da oni nisu radili ništa protiv zakona.
Zlatarova kaže da ne postoje tačni podaci o broju domaćinstava koja imaju marvu i živinu jer takvi popisi nikada nisu rađeni.
Porodica Đurović jedna je od onih koje će najviše pretrpeti zbog odluke opštine. Na svom imanju u Vojvođanskoj ulici oni čuvaju 20 bikova i više od 100 svinja.
- Ne znamo od čega ćemo živeti ako nam zabrane da gajimo stoku - vajka se Ljubiša Đurović. - Cela porodica živi od poljoprivrede. Kuću i okućnicu sagradio je još moj pradeda 1914. godine. Tada je ovo bilo selo. Ja razumem da ljudima smeta smrad, smeta i meni, ali nemamo izbora. Trebalo bi da nam ponude uslove da premestimo štale i obore van grada, gde nikome neće smetati.
Komšije kažu da shvataju da ima porodica koje žive od uzgajanja stoke, ali da Novi Beograd ipak nije mesto za to. Posebno je teško, kažu, preko leta, kada je smrad nepodnošljiv zbog vrućine.
- Ovde ima mnogo građana koji imaju štale i obore iz kojih dopire neprijatan miris - pričaju susedi. - Sada će nam, valjda, laknuti, kada ih presele.
ŽALBE
ODLUKOM iz 1985. godine, bilo je dozvoljeno držanje domaćih životinja u Bežaniji, ulicama Vinogradskoj i Vojvođanskoj, kao i delovima opštine na obodu. Najviše žalbi zbog neprijatnih mirisa opština Novi Beograd dobila je od stanara blokova 61, 62, 63 i Bežanijske kose.
Možda je apoteka u Vojvođanskoj pod zaštitom Čak Norisa?vucko":3cj26vbn je napisao(la):Samo fali i teksaski rendzer.
Nije, rekao sam da ću da pozovem Batu Živojinovića i sada Čak Noris svima priča kako sam super lik...shmeksi":1phttwdc je napisao(la):relja didn't finish his sentence, Chuck Norris roundhouse kicked him. :kafa:
Komšija, koji deo Vračara.Nenad":1bdt6oeg je napisao(la):Pa da li su ovi ljudi normalni? Pa da su do sada prodali "imanje" mogli su sebi da priuste pravi ranc "a la texas" negde u vojvodjanskoj preriji.
Kao sto pomenuh, ta gradska odluka mora da se sprovede na teritoriji celog grada. Mene na Vracaru konstantno budi petao (za neupucene, krece oko 4 ujutru )
O tome sam i ja pricao, ali tu je jos 5-6 stanarskih kuca, koje tek ne mogu da rese ili je negde zapelo.vucko":x5qqtvrk je napisao(la):Danas prvi put u zivotu prolazih vojvodjanskom,busom 72.Ono je nesto najgluplje sto sam video u zivotu.Ja bi im zapalio onu apoteku,majke mi :rant:
Zasto su samo sa strane ka surcinu uradili saobracajnicu,zasto je ne urade i sa druge pa da ih samo spoje kada se resi problem apoteke?