Данас смо заједно Маркос и ја обишли радове у Војвођанској улици.
Наравно ради се пуном паром и не баш на свим деловима, што се уосталом и види по радовима који одмичу доста брзо, а време им и те како иде на руку.
Радови на раскрсници Гандијева-Војвођанска-Земунска: копају се канали за постављање инсталација. Саобраћај у Гандијевој мало отежан, али регулисано је све знаковима, а треба и мало стрпљења.
За сад је у делу Војвођанске, од Гандијеве до Нехруове, акценат на постављању свих врста цеви, инсталација и шахтова.
На раскрсници Војвођанске и Нехруове се углавном ради у оном делу који иде према улици Пере Сегединца и у делу Војвођанске код ОШ Милан Ракић. Од школе до већ завршеног дела Војвођанске, до оне ауто перионице, данас се није радило ништа.
Један мали проблемчић! је искрсао на делу улице код оне мале продавнице и зида цркве према улици. Ту се сад излива отпадна вода из једне од цеви и већ има прилична бара. На другој слици сам означио стрелицом одакле се излива та отпадна вода !
После смо Маркос и ја прешли на другу страну већ завршене Војвођанске, пошто тамо раде тротоаре.
Упуштени ивичњаци на једном делу пешачког прелаза (разделно острво између трака у Нехруовој) су у нивоу асфалта саме улице, а како би био олакшан прелаз мајкама са колицима за бебе и инвалидима. Мислим да се уклапа у оне димензије које је Др. Стрејнџлав написао (150 до 180 цм), бар по одокативној
методи.
На делу тротоара од Нехруове према Гандијевој су постављени ивичњаци за бициклистичку стазу, а код дела тротоара који је код аутобуског стајалишта, бициклистичка стаза је постављена до школског дворишта, а после стајалишта се премешта на леву страну тротоара и биће уз зелени појас скроз до раскрснице са Гандијевом. На том делу тротоара су већим делом постављене и бехатон плоче, а током сутрашњег дана настављају даље према Гандијевој.
На делу земљишта, а одмах иза фискултурне сале ОШ Стерија и оног балона за тенис се полако, али сигурно, ствара једно ново нехигијенско насеље !!! Колико смо Маркос и ја оценили углавном је нагомилан отпад, али имају и две „саграђене страћаре“, али нисмо видели никог од "станара"
!
Што се временских прилика тиче једна мала дигресија!
Ево једне слике коју сам снимио тачно пре годину дана, значи 19. јануара 2013. године у поподневним часовима. Слику сам снимио на раскрсници улица Николе Добровића и Тошиног бунара и као што видите било је неких 5 до 10 цм снега, како где. А данас, 19 јануара 2014. године, ето имамо пролеће !