Šta je novo?

Vojvođanska - Tošin Bunar

U toj hali zive romi,videh i bebe da imaju.Skidali su stvari sa krova dok su pricali na nekom alkatel mobilnom iz 1980tih dok sam prolazio skoro tuda.

Valjda ce vise srediti taj kraj,ovo je totalni horor.

relja":35zesa6a je napisao(la):
MaRkOs":35zesa6a je napisao(la):
Jos jedna zanimljivost, u delu Zemunske ulice ka Tosinom Bunaru, dakle suprotno od Vojvodjsnske pored nove stambene zgrade su ostaci nekadasnjih magacina dal Borca, koji su isto poceli da ruse doduse nisam video nikakve radnike osim roma koji tu zive skuceni.
dscn9340q.jpg

Pre više meseci ovde je izbio manji požar.
Ne bi bilo neuobičajeno da objekat nije odavno napušten i da je bio poplavljen....

Šta god, ove sve zgrade je odavno trebalo srušiti.

Znam za pozar, ali se nakon njega nije krov urusio, ovo skidanje se dogodilo ovog meseca a ja nisam izvalio ni kada ni ko je to zapoceo pa sam se ponadao da ruse trajno, ali sada nisam siguran.

Ahm, pa dobro, ima napretka :) Milimetarskog doduse, ali dobro sad, necemo cepidlačiti :lol:

Btw meni je ta kuća broj 1 uvek nekako bila simpatična iako bi je vi svi bagerom zakačili :lol: Taj suvi ulaz sa strane mi je skroz divan, mada je ja oduvek pamtim ovako oronulu i nikakvu, ali opet mi je nekako draga :D

Гага":35q0tfig je napisao(la):
MaRkOs":35q0tfig je napisao(la):
Jeste. Pocela je selidba Vojvodjanske broj 3. :vops:
Лепа вест МаРкОс :kk:

А што се типовања тиче, погодио си (Ja kazem 3, 5, 7, pa 1a.) да почиње са Војвођанском 3, укњижен плусићћћ због тога, а :vops: кад буде прилике.

Gago realno ne bi ja pogodio da nije Belke. ;)

MaRkOs":1zy96iak je napisao(la):
Гага":1zy96iak je napisao(la):
MaRkOs":1zy96iak je napisao(la):
Jeste. Pocela je selidba Vojvodjanske broj 3. :vops:
Лепа вест МаРкОс :kk:

А што се типовања тиче, погодио си (Ja kazem 3, 5, 7, pa 1a.) да почиње са Војвођанском 3, укњижен плусићћћ због тога, а :vops: кад буде прилике.

Gago realno ne bi ja pogodio da nije Belke. ;)
Није битно, али си ипак погодио и то се рачуна. ;) Ма у то име ће мо :vops:

MaRkOs":2wb2hfrh je napisao(la):
Evo malog update-a o nasoj epopeji. :lol:

Na cosku Gandijeve i Vojvodjanske je broj 1A ''najlepsi'' objekat od svih. Vec godinama u njemu niko ne zivi. Licno bih ga zakacio bagerom.

Да у тој кући већ три година нико не живи, али ето одолева. У оном делу те куће до оне зграде је живела чини ми се једна избегличка породица која је док је ту живела производила неке сокове или нешто слично томе (!), видео сам неку ручну машиницу за затварање флаша. Ту је био стално и паркиран неки Тамићћћ.

Једно мало скретање са теме, надам се да се нико неће љутити, а стално ме копкало, вероватно ће и друге интересовати, а кад већ говоримо о овом делу Новог Београда ! Реч је о овој згради и делу зграде који сам заокружио црвеним кругом, односно од црвене линије са стрелицама.

Да ли неко зна зашто је овај заокружени део зграде, ближи Војвођанској, још неусељен, чак шта више, подрумски део није ни завршен и нема ни прозора, а други део зграде је одавно усељен ???
Можда је и ту нека имовинско-правна проблематика у питању, а зграда припада Гандијевој улици ! Како ли је тек људима који су ту купили станове, а не могу да се уселе !?!

image upload

I ja bih to voleo da znam. Da bude jos zanimljivije secam se da je prvo izgradjen ovaj ulaz pa tek u nastavku taj nizi koji je i potom useljen mada je i njemu trebalo neko vreme. Ispred zgrade je prilicno neuredjeno. Ima mesta za jos jednu traku Gandijeve plus parking

Sećam se da sam svojevremeno viđao ispred onog dela koji je useljen očajne grupe kupaca, kako se dogovaraju da se na silu usele i da o svom trošku makar urade ono najosnovnije kako bi se u stanovima koje su kupili moglo živeti, pošto su završni radovi stalno bili odlagani, a samim tim i useljenje. Kao što je rečeno, čak i taj useljeni deo ne izgleda da je spolja sasvim završen, a pogotovo je neposredna okolina zgrade nedovoljno uređena.

Kako se na kraju desilo da je ovaj desni deo ostao vidno nezavršen i neuseljen, to ni meni nije jasno.

Setio sam se da okačim i ovu sliku (jes pre 10 dana ali opet...)

Donji levi ugao te fotke. Te zgrade iako baš izgledjau kao jeftina novogradnja, taj kraj izgleda toliko lepo sa tim novim zgradama sa jedne strane i ušoranim kućicama sa druge. Širina ulice je toliko oplemenila taj prostor!

Zamislite još da su te vojvođanske kuće zadržale svoj stari sjaj i da izgledaju baš kao one u vojvođanskim selima, bilo bi prelepo

Гага":3slvxwbp je napisao(la):
MaRkOs":3slvxwbp je napisao(la):

Na cosku Gandijeve i Vojvodjanske je broj 1A ''najlepsi'' objekat od svih. Vec godinama u njemu niko ne zivi. Licno bih ga zakacio bagerom.

Да ли неко зна зашто је овај заокружени део зграде, ближи Војвођанској, још неусељен, чак шта више, подрумски део није ни завршен и нема ни прозора, а други део зграде је одавно усељен ???

U tom 1A je zaista bio sodadzija, a sa procelja se ulazilo u frizerski salon kod Doneta, cela Bezanija se tu sisala i brijala dok je radio stari Done. Sin je nastavio tradiciju, ali mozda bolje da nije. Stvar ukusa.

Na tom mestu Vojvodjanska se sekla sa ulicom Vuka Karadzica, koju su posle nazvali Gandijevom. Bas preko puta ove kuce u Vuka Karadzica bila je cuvena kafana "kod Kume", a ceo kraj oko raskrsnice je "kod Zekovica", ali ne znam gde je tacno bila kuca te porodice.

Kad vec govorimo o neuseljenim zgradama, i ona preko puta skole Milan Rakic je samo donekle useljena, sto se vidi po par upaljenih svetala kad padne noc. Ocigledno da su se i tu uselili na svoju ruku ljudi koji nisu mogli da cekaju zvanican prijem.

Neko je davno na ovom postu izneo da je verovatan razlog velika vlaga u stanovima, ali to niko nije potvrdio. Pa ako je neko u medjuvremenu saznao sta se desava, bilo bi lepo da podeli sa nama.

Evo i kratikog izvestaja sa terena.

Kuca iz koje dopiru najtezi i najneugodniji mirisi pre desetak dana se ponovila sa jos desetak junica i tako poslala poruku svim jadnicima koji su se nadali da ce novi zakon o drzanju zivotinja nesto promeniti.

Saznao sam iz prve ruke i da je u MZ Bezanija kod starog solitera odrzan sastanak svih starosedelaca koji drze zivotinje i koji su jednoglasno zakljucili da ce kolektivno nahebati zbog gore pomenute kuce, jer oni svi drze po jedno krme i 2-3 kokoske, ali zbog onih koji imaju desetine grla raznih sorti komunalci ce pocistiti sve, pa i njih. Pao je dogovor da najstarije i najpostovanije bezanijske glave odu do tih najvecih novobeogradskih svinjara i zamole ih da makar malo smanje proizvodnju kako ne bi kolektivno nahebali. I da malo bolje odrzavaju higijenu oko svinjaca i stala. Mada su svesni da ce efekat biti kao da operes upuvalog tvora sapunom.

Dakle, da ponovim post posto je doslo do neophodnog brisanja:

Nastavlja se rasciscavanje pomocnih objekata(garaza) Vojvodjanske 3 i 5, a takodje sa bocne i zadnje strane kuce se moze primetiti da su porusene i duge supe i stale unutar dvorista, poseceno je dosta siblja i nesto drveca tako da se sada mnogo bolje vidi ceo prostor. Ono sto ne znam da li su se stanari broja 3 konacno iselili jer kuca jos nije dirnuta ali po mojoj proceni vec za par dana mogu poceti od krova. Sto se tice Vojvodjanske broj 7 jos uvek nema promena. Uskoro sledi i vizuelni prikaz.

MaRkOs":2kt44bos je napisao(la):
Dakle, da ponovim post posto je doslo do neophodnog brisanja:

Nastavlja se rasciscavanje pomocnih objekata(garaza) Vojvodjanske 3 i 5, a takodje sa bocne i zadnje strane kuce se moze primetiti da su porusene i duge supe i stale unutar dvorista, poseceno je dosta siblja i nesto drveca tako da se sada mnogo bolje vidi ceo prostor. Ono sto ne znam da li su se stanari broja 3 konacno iselili jer kuca jos nije dirnuta ali po mojoj proceni vec za par dana mogu poceti od krova. Sto se tice Vojvodjanske broj 7 jos uvek nema promena. Uskoro sledi i vizuelni prikaz.

Update: Stanari i broja 3 i broja 7 su se iselili, radnici poceli sa rusenjem broja 3, a kod broja 7 pocelo rasciscavanje. Do kraja meseca bi trebalo da sve bude gotovo. Sutra kacim slike. ;)

@Belka, nismo te odavno culi, ima li nekih novina u vezi broja 1A? Naravno ono sto mozes da nam kazes.

Super!!!Predlazem da grad nabavi jedno ovakvo sokocalo.Kad ima zelenilo lamborgini traktore od 100 000 eura i vise.Ovo bi mogli nabaviti.Stvarno smori taj nacin sa demontazom.Lepo kugla ko u americkim filmovima i kaput!

Wrecking-ball-coloring-page.gif

Bogapitaj kolko li je teska ova kugla, dal ima tonu.

Гага":2r2z8hk5 je napisao(la):
MaRkOs":2r2z8hk5 je napisao(la):

Да у тој кући већ три година нико не живи, али ето одолева. У оном делу те куће до оне зграде је живела чини ми се једна избегличка породица која је док је ту живела производила неке сокове или нешто слично томе (!), видео сам неку ручну машиницу за затварање флаша. Ту је био стално и паркиран неки Тамићћћ.

Једно мало скретање са теме, надам се да се нико неће љутити, а стално ме копкало, вероватно ће и друге интересовати, а кад већ говоримо о овом делу Новог Београда ! Реч је о овој згради и делу зграде који сам заокружио црвеним кругом, односно од црвене линије са стрелицама.

Можда је и ту нека имовинско-правна проблематика у питању, а зграда припада Гандијевој улици ! Како ли је тек људима који су ту купили станове, а не могу да се уселе !?!

image upload
Par puta sam ulazio u tu zgradu, jos nista se nedesava, ulaz je sa unutrasnje strane bloka tu bi voleo da imam svoju gajbu jer je fantastican pogled sa terase na raskrsnicu i vojvodjansku i gore kosu. Ostali deo zgrade je useljen. Pitao sam ljude o cemu se radi i niko nezna, to je bilo prosle godine, al je mnogo lepa lokacija, nastranu taj budzak pored to se ionako rusi.

Nebojsa":t7sd8i9k je napisao(la):
Par puta sam ulazio u tu zgradu, jos nista se nedesava, ulaz je sa unutrasnje strane bloka tu bi voleo da imam svoju gajbu jer je fantastican pogled sa terase na raskrsnicu i vojvodjansku i gore kosu.
800 grama zlata po kvadratu i ključevi su tvoji (jbg, pale su cene).

:) ;) moram onda da proverim koliko je kinti gram!
@ markos oopaaaaaa, ce da vidimo sutra na licu mesta :violina:

Vrh