29.06.2014.
Мала репортажа након завршених свих радова у Војвођанској улици. Како је урађено и да ли су све завршне радови одрадили до краја, а након пуштања свих шест трака у саобраћај.
Изгледа стварно јако лепо и квалитетно урађено, а наравно могло је и нешто мало боље, али како је било, одлично је. И сама улица одаје утисак велике ширине, као неки Булевар, што у ствари и јесте на неки начин, а и тротоари са бициклистичким стазама и зеленим појасевима делују јако лепо и уредно. Сво зеленило које је посађено, се примило.
Све бахатон плоче на тротоарима су поставили где треба, нема више оног расутог песка и ситних каменчића по тротоару, сав песак је стављен између (на ивице) самих бехатон плоча. Све је очишћено.
На жалост једино на два места нису постављене бехатон плоче, односно није изнивелисано са бехатоном него са бетоном ! То је рађено накнадно, а зашто нису поставили бехатон, није ми јасно. Једно место је у Нехруовој улици код школе Стерија, а друго је у Гандијевој релативно одмах уз скретање у улицу Пере Сегединца доњи део и близу аутобуског стајалишта, али о томе касније.
Почетак Војвођанске, скоцкано све како треба једино ми није јасно зашто су из Београд пута исцртали део бицикла на полопцу шахта за телефонске каблове ! Па зар нису могли да исцртају бицикл после поклопца. Надам се да радници Телекома кад буду нешто радили, неће поклопац окренути наопачке, па ће да изгледа прилично накарадно.
Иначе бахато „паркирање“ се већ одомаћило на новом тротоару.
Код некадашњег улаза/излаза у Војвођанску, који је сад како сви знамо затворен, нисам приметио трагове преласка возила преко зелене површине. Вероватно посађено зеленило одрађује своје, а надам се да je и савест поједних возача сад на већем нивоу
).
Иначе „паркирање“ се већ одомаћило на новом тротоару, поготово код пијаце „Бежанија“ где је ауто перионица. На тротоару остављају опрана возила од муштерија. А и на другим местима се исто паркирају на тротоару и бициклистичкој стази без пардона.
И на раскрсници са Нехруовом је све у реду, одрађено како треба, можда једино онај шахт који је мало повишен на самом тротоару, на непарној страни Војвођанске код оне кафе-пицерије. О томе смо већ расправљали, али шта да се ради, остаде тако.
Још није постављена настрешница на аутобуском стајалишту код школе Милан Ракић. Срећим ту су висока дрвећа па људи могу да се склоне у хладовину.
У наставку код теретане и цркве, има земље по тротоару од воде која није отицала у сливник, а од великих киша које су биле пре неки дан. Куте је то лепо овековечио са своје терасе. :kk:
Предпостављам да је проблем или зачепљена цев или да је опет пукла. Наиме док су радили баш на овом месту, пукла је цев, па се сливала вода
image hosting site no sign up
Ево и слике од 19. јануара 2014. Кад су баш радили овај део и види се одакле је цурела вода
Поглед на Војвођанску, на обе траке, од раскрснице са улицом Душана Вукасовића. На разделном зеленом појасу, на делу пре цркве, гледано од ове улице (Д.В.), остала је она жута табла са подацима извођача радова и осталим подацима и цртежом улице.
Тротоар са непарне стране у правој линији.
Недостаје поклопац на шахту на троатоару. Мислим да га није ни било и пре почетка радова овог дела Војвођанске. Прегледаћу све слике које имам. Без обзира на то, требало је нови поклопац да се стави.
Овде ни није било поклопца за шахт, а овако је било и пре почетка радова. То је код Кутеове зграде.
На жалост има већ улегнућа бехатона на једном месту на тротоару и то баш испред Кутеове зграде. То је изгледа последица честог бахатог „паркирања“ испред његове зграде !
Тротоар код школе Јован Стерија Поповић је исто урађен добро, осим на једном месту.
Споменуо сам на почетку репортаже да је овде у Нехруовој изливен бетон на једном месту код школе, уместо да су поставили бахатон ! Ево то је овде, слику сам снимио 05. јуна о.г.
Још увек није постављено аутобуско стајалиште код школе Стерија. Кад ће, то ..............!
Тротоар је до Гандијеве исто урађен како треба
Оштећење бетонске ограде са лампом које је извођач радова оштетио, је поправљено, надам се да ће и обојити поправљени део.
А ево како је било
Раскрсница Земунска-Војвођанска–Гандијева, ширина моћног „булевара“ баш мами за стискање папучице гаса.
Како сам напоменуо на почетку репортаже, и у Гандијевој улици изливен је бетон на једном месту, уместо да су поставили бахатон, ево то је овде.
Такође сад нису урадили онај испуст за колица за бебе и инвалиде. Раније је тај испуст био и то баш у овом делу где је сад зелени појас. Ту је раније био тротоар. Требали су и ове беле ивичњаке да поставе до ове нише за контејнера, лепше би изгледало, а не овако да оставе.