Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Inostranstvo nekom donese korist. Pokušaj. Mada Aleksa Santic je pevao " sunce tuđeg neba, grijati vas neće ko sto ovo grije" ali da se ne zamlacujemo i sa Santicem. Samo napred.

Poslednja izmena:
Demografski kolaps Srba na Kosovu nakon rata je veći nego Srba u Hrvatskoj nakon rata.
Ovo je ključno, ali avaj, aj ti objasni to ljudima koji gledaju Informer i nisu ni kročili recimo u tu istu Hrvatsku.

Srbi u Hrvatskoj i dan danas žive i to daleko normalnije no Srbi na Kosovu. Da ogroman broj je proteran, ali da se država Srbija pitala o njihovoj sudbini nakon rata, situacija tamo bi bila kao danas na Kosovu. Mnogo je sela sa većinski srpskim stanovništvom po Dalmaciji, ja leti odem na svoju dedovinu, prošetam slobodno Kninom, u kojem leti vidiš više srpskih automobila nego hrvatskih, ajde da vidim koliko Srba šeta slobodno po gradovima na Kosovu?

To je najbolje što možeš?
Nedovoljno, dragi kolega... nedovoljno!

ajd @Bender Rodriguez raspali ti, ovaj je amater na kvadrat.
tvojim postovima se bar slatko nasmejem, za razliku od praznine koja ostaje čitajući ovog diskutanta.
Kosovo je Srbija. Dogodine će se vijoriti trobojka u Prizrenu. Srbija će imati najjači PVO u Evropi. Aca je uz Šešelja najveći Srbin koji je živeo na ovim prostorima od 1945! I Nemci nam zavide dok propadaju a mi letimo u vis. A braća Kinezi nas dočekuju u toplo naručje širom otvorenih ruku i srca, spremni da nam obezbede mesto uz njih u budućnosti, dok mnogi drugi propadnu i nastradaju.

I da, Perkan ima život van foruma i opštinskog odbora.

laughing-hysterically.gif

Poslednja izmena:
Ovo je ključno, ali avaj, aj ti objasni to ljudima koji gledaju Informer i nisu ni kročili recimo u tu istu Hrvatsku.

Srbi u Hrvatskoj i dan danas žive i to daleko normalnije no Srbi na Kosovu. Da ogroman broj je proteran, ali da se država Srbija pitala o njihovoj sudbini nakon rata, situacija tamo bi bila kao danas na Kosovu. Mnogo je sela sa većinski srpskim stanovništvom po Dalmaciji, ja leti odem na svoju dedovinu, prošetam slobodno Kninom, u kojem leti vidiš više srpskih automobila nego hrvatskih, ajde da vidim koliko Srba šeta slobodno po gradovima na Kosovu?
Pa ti zato protestujes protiv Vucica a ne protiv Plenkovica. Ovaj te terorise a Plenkovic ti je omogućio blagostanje. Sada te vec bolje razumem.
Vidiš u tvojoj drugoj ( ili prvoj) otadžbini, moja poznanica je u ostavinskom postupku dobila novčanu kaznu jer se sudiji obratila sa sudija a ne sudac. Vas izgleda treba dobro uterati u red da bi nešto poštovali.

Da mi je znati iz koje fantazmagorije crpite taj optimizam. Ej, Kosovo ćemo vratiti zajedno sa Amerima? Informer vam popio mozak.

Demografski kolaps Srba na Kosovu nakon rata je veći nego Srba u Hrvatskoj nakon rata. Ako tamo ne ostane nijedan Srbin, a taj proces nestajanja je u ubrzanom toku od Banjske, neće se nikad nijedan srpski vojnik vratiti na Kosovo.
Cek cek, pa zar nismo tim istim Amerima bili najveci saveznici u prvom i drugom svetskom ratu, otkud neprijatelji 90ih ? Jesi cuo za onu, Amerima je zaj**** biti neprijatelj, a jos za***anije prijatelj. Za razliku od recimo Nemaca koji po cenu zivota ne daju svoje saveznike iz WW2, Ameri menjaju saveznike kako vetar dune, tj kako njima odgovara. Istorija vas bas nista nije naucila...

Jeste, sad će Ameri da oslobađaju sa Srbima Kosovo, a Kosovo je već njihovo. Od koga da ga oslobađaju, od samih sebe? :ROFLMAO:

Isto ko što ovaj tvoj kolega kaže sad će Kurti na sever, nestrpljiv je, a Kurti uzeo sever još pre dve godine. Bugari ušli u Sofiju fazon.

Od 1. oktobra desetine hiljada Srba koji rade, studiraju i žive na Kosovu mogu da biraju, hoće li da rizikuju novčane kazne, hapšenja, prinudne deportacije, zatvor ili će da daju otkaz, promene mesto studija i presele se. To je realnost i posledica neuspešne politike vladajućeg režima u Srbiji, pa sad vi vidite.

Čuo sam i neke još gore najave šta će se desiti početkom oktobra. Nadam se da nisu istinite.

Pa ti zato protestujes protiv Vucica a ne protiv Plenkovica. Ovaj te terorise a Plenkovic ti je omogućio blagostanje. Sada te vec bolje razumem.
Vidiš u tvojoj drugoj ( ili prvoj) otadžbini, moja poznanica je u ostavinskom postupku dobila novčanu kaznu jer se sudiji obratila sa sudija a ne sudac. Vas izgleda treba dobro uterati u red da bi nešto poštovali.
Jeste, mene pre mesec dana streljaše, jer sam u Konzumu u Kninu rekao hleb umesto kruh.

Mani me te priče. Znam ja vrlo dobro situaciju tamo, i odgovorno tvrdim da je daleko povoljnije od situacije sa Kosovom.

A ovo za Plenkija, tek da ne komentarišem, dno-dna argument. Jel ja nemam pravo da biram vlast u Srbiji, pošto moji roditelji vode poreklo iz Hrvatske?

Praštaj Igore za ovaj silni offtopic.

Ne zaboravi da je time sto je "Kosovo njihovo" prekrseno medjunarodno pravo i zemlja oteta na silu, i to ce ostati za vek vekova. Mislis da nekom to nece pasti na pamet nekad u buducnosti ? Ne kapiras poentu, niko nije mislio da ce se Ameri udruziti sa Srbima da vrate Kosovo, dovoljno je da kazu "omogucavamo povratak srpske vojske, baza Bobdstil ostaje" i to je zbogom suverenitetu tzv Kosova. Sa Amerima nikad ne znas na cemu si, i uopste nije nemoguce da ce se u buducnosti to desiti. Sa Nemcima je druga prica...

Jeste, mene pre mesec dana streljaše, jer sam u Konzumu u Kninu rekao hleb umesto kruh.

Mani me te priče. Znam ja vrlo dobro situaciju tamo, i odgovorno tvrdim da je daleko povoljnije od situacije sa Kosovom.

A ovo za Plenkija, tek da ne komentarišem, dno-dna argument. Jel ja nemam pravo da biram vlast u Srbiji, pošto moji roditelji vode poreklo iz Hrvatske?
Ne, ti mozes i tamo da biraš vlast i da protestujes protiv iste.
A ovo za primer koji sam naveo mi je fenomenalno. Lagala me zena ili ja izmisljam. Sta ti tražiš ovde uopšte ako je tamo bolje? Pusti nas da se mucimo idi gde će ti kvalitet života biti bolji. Što bi ti rekao kod Plenkija.

Bila je priča da FAPova šasija nije pogodna za Noru i dr. sisteme jer se deformiše prilikom delovanja...
То је било са старом шасијом 2832 од прототипа Оркана, која је тестирана 2005.
Нова шасија је била задовољавајућа чим је направљена, али је СДПР имао Камазе јефтино на лагеру.

Ne, ti mozes i tamo da biraš vlast i da protestujes protiv iste.
A ovo za primer koji sam naveo mi je fenomenalno. Lagala me zena ili ja izmisljam. Sta ti tražiš ovde uopšte ako je tamo bolje? Pusti nas da se mucimo idi gde će ti kvalitet života biti bolji. Što bi ti rekao kod Plenkija.
Ne kažem da lažeš, ali kažem da je to isto kao da ja tebi kažem da znam da je u Srbiji deda završio u zatvoru jer je bacio petardu za novu godinu i da je onda mučki ubijen u tom istom zatvoru nakon što su ga silovali neki bolesnici.

I šta ćemo sad?

A naravno da biram vlast i tamo, jer kao savestan građanin iskorišćavam svoje demokratsko pravo podjednako i tamo i u Srbiji.

Ne kažem da lažeš, ali kažem da je to isto kao da ja tebi kažem da znam da je u Srbiji deda završio u zatvoru jer je bacio petardu za novu godinu i da je onda mučki ubijen u tom istom zatvoru nakon što su ga silovali neki bolesnici.

I šta ćemo sad?
Ta zena je iz istih krajeva iz kojih si ti. To mu dodje tvoja reč protiv njene a ti si mi nesto mentalitetom bliže njima, od nje. Sta ćemo sad?

Ta zena je iz istih krajeva iz kojih si ti. To mu dodje tvoja reč protiv njene a ti si mi nesto mentalitetom bliže njima, od nje. Sta ćemo sad?
Pa čekaj, ja tebe pitam, jel slučaj ubijenog Srbina u srpskom zatvoru znak da je ova zemlja debelo u govnima i da je srpski narod ugrožen i na teritoriji Srbije?

Ili je kažnjavanje zbog sudija umesto sudac, daleko opasnije od ovoga što se kod nas dešava, pogotovo ovoga što se dešava na Kosovu, koje je valjda i dalje deo Srbije, a znamo da i tamo ljudi dobijaju daleko češće kazne za još banalnije stvari.

Možeš ti da guraš svoju agendu da sam ja za razliku od prijateljice ustaški plaćenik, isto kao što ja mogu da guram agendu da si ti domaći izdajnik, jer podržavaš ubijanje Srba od strane vlasti i proterivanje Srba sa Kosova. Sve pod mantrom "rešiće se to za x godina, ovo je samo privremeno, pametni su naši političari".

Ubija vas to deljenje naroda, jer hronično odbijate da shvatite da današnje generacije ne žive u skladu sa vašom mantrom.

Pa čekaj, ja tebe pitam, jel slučaj ubijenog Srbina u srpskom zatvoru znak da je ova zemlja debelo u govnima i da je srpski narod ugrožen i na teritoriji Srbije?

Ili je kažnjavanje zbog sudija umesto sudac, daleko opasnije od ovoga što se kod nas dešava, pogotovo ovoga što se dešava na Kosovu, koje je valjda i dalje deo Srbije, a znamo da i tamo ljudi dobijaju daleko češće kazne za još banalnije stvari.

Možeš ti da guraš svoju agendu da sam ja za razliku od prijateljice ustaški plaćenik, isto kao što ja mogu da guram agendu da si ti domaći izdajnik, jer podržavaš ubijanje Srba od strane vlasti i proterivanje Srba sa Kosova. Sve pod mantrom "rešiće se to za x godina, ovo je samo privremeno, pametni su naši političari".

Ubija vas to deljenje naroda, jer hronično odbijate da shvatite da današnje generacije ne žive u skladu sa vašom mantrom.
Ne, ti ne praviš razliku izmedju kriminala i aparthejda. Stokholmski sindrom.
Pazi sta ti uporedjujes. Debile kriminalce i zvanične predstavnika sudske vlasti koji se izivljavaju nad građanima.
Primer koji si naveo nije jedini primer kriminala u zatvorima ili van njih ali izivljavanje državnih funkcionere nad pripadnicima manjine samo zato što su srbi je izuzetak u Evropi...sem Kosova ali oni nisu formalno država. I ti to pravdas. Rekoh ti da sa vama tako i treba. Ovde mi prodajes vladavinu prava a tamo pravdas izivljavanje nad manjinom kojoj ti pripadas.

"Možeš ti da guraš svoju agendu da sam ja za razliku od prijateljice ustaški plaćenik, isto kao što ja mogu da guram agendu da si ti domaći izdajnik, jer podržavaš ubijanje Srba od strane vlasti i proterivanje Srba sa Kosova. Sve pod mantrom "rešiće se to za x godina, ovo je samo privremeno, pametni su naši političari".

A da stvarno palis u lijepu tvoju i ne zamlacujes sa kosmopolitizmom. Tamo bas imaju razumevanja za takve.

Na Kosovu je aparthejd. A Srbija nije pokrenula ama baš nijednu pravnu proceduru vezanu za položaj Srba, ama baš nijednu. Ni unutarpolitičku ni spoljnopolitičku. Vučić ćuti kao p****. Jer je rezultat njegove kosovske politike potpuni poraz. Ćuti kao RTS u avgustu 1995. Potpuno isto. A ako mislite da će da padne s vlasti zbog Kosova, varate se. Nije ni Sloba pao 1996. I to upravo zbog ljudi koji razmišljaju kao vi.

Šta je bilo sa proglašavanjem KiM područjem posebne socijalne zaštite koje je nenadležni najavio pre godinu dana? Povučeno iz skupštinske procedure, pojela maca jezik? Ili je dobio packe od svojih evropskih sponzora? https://www.danas.rs/vesti/politika...sebne-socijalne-zastite-iako-je-vucic-obecao/

Pa čekaj druži, kakav je kriminal što je deda bacio petardu i završio u tom istom zatvoru? Jel si ti svestan šta pišeš? Aparthejd? Gde sam ja pravdao to za tvoju drugaricu, samo sam ti rekao da me maneš te mantre, jer ti imaš taj primer i time mi generalizuješ da tamo vlada nekakav aparthejd. A ja ti kao argument da ti je teza glupa, dajem još teži primer iz Srbije, koji je po tebi okej.

Jel si ti svestan u kakvoj državi Srbi trenutno žive? Što Srbi na KiM, što Srbi u ostatku države? Pa ovde dnevno bar 10 slučajeva iživljavanja nad nevinim stanovništvom, samo na osnovu toga što se usuđuju da drugačije misle.

Samo mi reci dve stvari i da završimo off, ili da se otvori nova tema, pa tamo da nastavimo:

- Da li ti misliš da Srbi na Kosovu i Metohiji žive bolje od Srba u Hrvatskoj, odnosno da vlast u Srbiji aktivno pomaže da oni žive bolje? I da li misliš da je demografska slika Srba na Kosovu bolja nego u Hrvatskoj.

@dveipola Kako se usuđuješ to da kažeš, vidiš da gospodin živi u nekoj drugoj ili možda bolje prvoj Srbiji.

Na Kosovu je aparthejd. A Srbija nije pokrenula ama baš nijednu pravnu proceduru vezanu za položaj Srba, ama baš nijednu. Vučić ćuti kao p****. Kao RTS u avgustu 1995. Potpuno isto. Samo se oglašava onaj peško Petković sa pretećom obrvom da osudi.

Šta je bilo sa proglašavanjem KiM područjem posebne socijalne zaštite koje je nenadležni najavio pre godinu dana? Povučeno iz skupštinske procedure, pojela maca jezik? Ili je dobio packe od svojih evropskih sponzora? https://www.danas.rs/vesti/politika...sebne-socijalne-zastite-iako-je-vucic-obecao/
Vidi, ovaj tvoj post potpuno podržavam, tako da ti ne mogu odgovoriti. Nadam se promeni po tom pitanju ali ćemo brzo videti jel ista od toga realno.

Pa čekaj druži, kakav je kriminal što je deda bacio petardu i završio u tom istom zatvoru? Jel si ti svestan šta pišeš? Aparthejd? Gde sam ja pravdao to za tvoju drugaricu, samo sam ti rekao da me maneš te mantre, jer ti imaš taj primer i time mi generalizuješ da tamo vlada nekakav aparthejd. A ja ti kao argument da ti je teza glupa, dajem još teži primer iz Srbije, koji je po tebi okej.

Jel si ti svestan u kakvoj državi Srbi trenutno žive? Što Srbi na KiM, što Srbi u ostatku države? Pa ovde dnevno bar 10 slučajeva iživljavanja nad nevinim stanovništvom, samo na osnovu toga što se usuđuju da drugačije misle.

Samo mi reci dve stvari i da završimo off, ili da se otvori nova tema, pa tamo da nastavimo:

- Da li ti misliš da Srbi na Kosovu i Metohiji žive bolje od Srba u Hrvatskoj? I da li misliš da je demografska slika Srba na Kosovu bolja nego u Hrvatskoj.
Da bi znao kakav je kriminal morao bi da završiš neku školu po pravilu Pravni fakultet. Nije deda napravio nikakvo krivicno delo nego prekršaj i to jeste prekršaj i u postupku je novčano kažnjen. Kaznu nije platio. Po našem zakonu a verujem da je tako i u lijepoj tvojoj, ako se novčana kazna ne plati zamenjuje se zatvorskom kaznom i to 1 dan zatvora za svakih 1000 dinara novčane kazne. Dakle tu nema ništa nezakonito. Nema potrebe da dramis za nesto sto je uobicajeno i pritom zakonito. To što su id*** bili u sobi sa njim je druga prica.

Da bi znao kakav je kriminal morao bi da završiš neku školu po pravilu Pravni fakultet. Nije deda napravio nikakvo krivicno delo nego prekršaj i to jeste prekršaj i u postupku je novčano kažnjen. Kaznu nije platio. Po našem zakonu a verujem da je tako i u lijepoj tvojoj, ako se novčana kazna ne plati zamenjuje se zatvorskom kaznom i to 1 dan zatvora za svakih 1000 dinara novčane kazne. Dakle tu nema ništa nezakonito. Nema potrebe da dramis za nesto sto je uobicajeno i pritom zakonito. To što su id*** bili u sobi sa njim je druga prica.
Slažem se, apsolutno. Za ovo ti svakako u bilo koje doba dana mogu pružiti ruku, a da li ti meni možeš za ovo reći da je istina i pružiti ruku:

Videli smo x primera da sve ovo što si napisao važi samo za određene ljude, da ne kažem da je to opet neki vid diskriminacije. Jer zaboga, deda je završio na robiji, al je zato mali od DJ.Žexa odmarao u svojoj vili.

- Da li ti misliš da Srbi na Kosovu i Metohiji žive bolje od Srba u Hrvatskoj, odnosno da vlast u Srbiji aktivno pomaže da oni žive bolje? I da li misliš da je demografska slika Srba na Kosovu bolja nego u Hrvatskoj.

@dveipola Kako se usuđuješ to da kažeš, vidiš da gospodin živi u nekoj drugoj ili možda bolje prvoj Srbiji.
Mislim da Srbi a Kosovu žive lošije jer ste vi tamo u potpunosti prihvatili Hrvatsku kao svoju zemlju a Srbi na Kosovu to nisu i neće.

Slažem se, apsolutno. Za ovo ti svakako u bilo koje doba dana mogu pružiti ruku, a da li ti meni možeš za ovo reći da je istina i pružiti ruku:

Videli smo x primera da sve ovo što si napisao važi samo za određene ljude, da ne kažem da je to opet neki vid diskriminacije. Jer zaboga, deda je završio na robiji, al je zato mali od DJ.Žexa odmarao u svojoj vili.
Šta važi za određene ljude od onog što ja pričam? Ja bih Zeljkovog sina ako je kriv osudio na maksimalnu kaznu.

Vrh