Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Neće sa tim, ovo sredstvo ulazi u upotrebu za pešadince uskoro
Nova OSAPogledajte prilog 252595

Odlično, hvala :).

Jel se zna nešto o municiji koju koristi koja je u drugom planu? Nadamo se da je velika lepeza ubojnih sredstava koju ima Karl:

karl-gustaf-9.jpg.webp

1000px-Carl_Gustav_M3_Kokonaisturvallisuus_2015.jpg

Poslednja izmena:
Veoma zanimljiv Partner 2025, potvrdjena ipak tek ovde vest koju sam ja malko istrčavši pred rudu objavio za paradu da je prikazan SkyStriker kamikaza koju smo takodje kupili-
20250923_135912-1-scaled.jpg

Takodje kod Kineza postavljene makete FK-3, HQ-17, HQ-9BE( FD-2000B) za koji se sa velikom verovatnoćom zna da smo ga mi kupili, i za koje isto ja sam objavio da smo ga nabavili, ali i nešto što je i za mene iznenadjenje FK-2000, naravno ukoliko smo i njega kupili.
20250923_125904-scaled.jpg

Veoma zanimljiv Partner 2025, potvrdjena ipak tek ovde vest koju sam ja malko istrčavši pred rudu objavio za paradu da je prikazan SkyStriker kamikaza koju smo takodje kupili- Pogledajte prilog 252714
Takodje kod Kineza postavljene makete FK-3, HQ-17, HQ-9BE( FD-2000B) za koji se sa velikom verovatnoćom zna da smo ga mi kupili, i za koje isto ja sam objavio da smo ga nabavili, ali i nešto što je i za mene iznenadjenje FK-2000, naravno ukoliko smo i njega kupili.Pogledajte prilog 252715
Ukoliko nismo potrošili parice na dve od tri baterije narucenih Pancira, FK-2000 je sistem u potpuno istoj kategoriji, te bi bilo logično i pozeljno.

Mislim da bi dobar deo nas na forumu bi na ovu tvoju poslednju fotku reklo, samo kupi :).

Veoma zanimljiv Partner 2025, potvrdjena ipak tek ovde vest koju sam ja malko istrčavši pred rudu objavio za paradu da je prikazan SkyStriker kamikaza koju smo takodje kupili- Pogledajte prilog 252714
Jedna zanimljivo oko SkyStriker sistema je da može da bude lansiran katapultom, kao mnogi:

Screenshot 2025-09-24 at 00.54.25.png

Ali ga može lansirati i naš PULS :), te eto još jedna poveznice zašto je ovo dobra nabavka:

Screenshot 2025-09-24 at 00.55.29.png

PULS je zaista švajcarski vojni nož raketne artiljerije po pitanju municije i dronova koje može da ispaljuje/lansira.

Poslednja izmena:
Ukoliko nismo potrošili parice na dve od tri baterije narucenih Pancira, FK-2000 je sistem u potpuno istoj kategoriji, te bi bilo logično i pozeljno.

Mislim da bi dobar deo nas na forumu bi na ovu tvoju poslednju fotku reklo, samo kupi :).
I ako smo potrošili moramo ih naći jer je procena gstaba da je za taj segment( Pancir ili nešto slicno) za našu zemlju potrebno 60 jedinica.

I ako smo potrošili moramo ih naći jer je procena gstaba da je za taj segment( Pancir ili nešto slicno) za našu zemlju potrebno 60 jedinica.
Ja mislim da su Rusi umesto tih para za Pancire,Mi17 i Mi35 koji su njima preko potrebni,nama isporucili gas za isti novac.

Потписан документ о сарадњи ВЗ „Мома Станојловић“ и компаније Аirbus Helicopters

Потписаним документом обезбеђује се даљи наставак ангажовања капацитета ВЗ „Мома Станојловић“ као локалног произвођача хеликоптерских компоненти у глобалном ланцу снабдевања компаније Аirbus, чиме је обезбедјен континуитет у трансферу знања и развоју високотехнолошке производње у Републици Србији.

Потписан Споразум између Министарства одбране и корпорације „Dassault aviation“

На основу потписаног Споразума велики француски произвођач „Dassault aviation“ и његове партнерске компаније ће са нашом одбрамбеном индустријом и Војнотехничким институтом реализовати заједничке пројекте сарадње у циљу подизања способности за развој и производњу наоружања и војне опреме, пре свега у ваздухопловном домену.

Потписани уговори између Министарства одбране и предузећа домаће одбрамбене индустрије

Уговоре о реализацији финансирања инвестиционих пројеката за 2025. годину потписали су представници Министарства одбране, „Прва искра-наменска производња“, „Милан Благојевић – наменска“, „Први партизан“, „Застава оружје“, Компанија „Слобода“, ХК „Крушик“, „Прва петолетка – наменска“, „Телеоптик – жироскопи“, „Застава ТЕРВО“, „ФАП Корпорација“, „Застава Ковачница“, „ППТ ТМО“, „Трајал корпорација“, „ЈУМКО“ и предузеће „Тигар“.

На данашњој свечаности потписани су и уговори о набавци наоружања и војне опреме за потребе система одбране између Министарства одбране, „Застава оружја“, „Застава ТЕРВО“, „Телеоптик – жироскопи“, „ЈУМКО“, „Romax Trade“ и представника ЈП Југоимпорт СДПР.

Jedan dobar video gde stranci hvale našu modernizaciju M84AS3 tenka i uporedjuju ga sa Leopardom, gde ističu prednosti našeg tenka u odnosu na Leo.

Vrh