Šta je novo?

Vojska i Namenska industrija Srbije

Da li ste za povratak vojnog roka?

• Da

Glasovi: 118 30,3%
  • Ne

Glasovi: 243 62,3%
  • Ne znam

Glasovi: 29 7,4%

• Ukupno glasača
    390
Ja mislim da treba verovati ovom "operativcu" ovde koji komunicira sa mirno okupljenim građaninom u fantomci neposredno pre nego što je isti uzeo vatromet i gađao građane i decu u Vrbasu
Pogledajte prilog 252313

Ili ovim operativcima koji stoje mirno ispod drugog građanina sa fantomkom:
Pogledajte prilog 252321

"Operativne procene" su tajnovite, ne znamo ni ko ih donosi ni kako i na osnovu čega.

Drugim rečima, mogla je moja baba da kaže da je neko opasan i da na osnovu toga maltretiraju i odvajaju građane
Za operativne procene bi prvo morao da završiš fakultet, da odradis pripravnicki staž, da eventualno polozis pravosudni ispit i steknes nekoliko godina iskustva u tom poslu. Ovako si ti jos uvek srednjoskolac i ne možeš davati bezbednosne procene.

Pa ne razumem sta onda hoćeš? Podrzavas kršenje Ustava kada je Kosovo u pitanju a mene optuzujes za selektivno tumačenje Ustava kom si ti sklon.
U slučaju Kosova je prekršen Ustav, ovde gde navodis nije.

Ја подржавам кршење Устава када је Косово у питању? Где сам то рекао? Хајде не измишљај!

U suštini, svi koji kritikuju režim su deca ili eventualno studenti, koji sede po ceo dan i zazjavaju u kućama roditelja (uglavnom bivših komunjara i ponekih ustaša). A svi ovi koji ga brane su odrasle, zrele i ostvarene ličnosti i vrsni stručnjaci u svojim oblastima, a i šire. Od nauke, tehnike, ratovanja, preko ekonomije, politike pa sve do prava i sociologije. Sve sami doktori, nobelovci, akademici, inženjeri, veštaci, savetnici i intelektualci.

Toliko su stručni i upućeni da žive u Srbiji a da ne vide nijedno kršenje Ustava i nijedan veći problem sa ovim društvom i sa ovim režimom. Da, dobro, vide i priznaju poneki manji problem i iznesu poneku manju zamerku, čisto da ne budu vidljivi iz aviona... Ali van toga, ne vide nikakav problem sa vlašću i """institucijama""" u ovoj zemlji.

I bez Kosova i bez svih izdaja, on krsi ustav time sto svaki dan kao predsednik drzave radi stvari koje mu po ustavu nisu u nadleznosti, odnosno u nadleznosti su vlade.
To sto se meša u poslove koji spadaju u nadležnost Vlade suštinski jeste kršenje Ustava ( ni približno tog intenziteta kao kad je Kosovo u pitanju) ali on crpi legitimitet iz naroda. U pravu se zna da najaci legitimitet ima ona vlast koja proističe direktno iz naroda. Vlada i svi ostali samo posredno crpe legitimitet iz naroda i zato nemaju realno tu snagu i zavise od njega jer bi Macut na izborima dobio tri ipo glasa bez Vucica.

I bez Kosova i bez svih izdaja, on krsi ustav time sto svaki dan kao predsednik drzave radi stvari koje mu po ustavu nisu u nadleznosti, odnosno u nadleznosti su vlade.

За то време је председник владе данас дошао на параду са легитимацијом око врата, јер га нико не би препознао. :ROFLMAO:

Pa tako reci, znači može da radi šta god hoće, ebe mu se, crpi legitimitet (i što šta drugo) iz naroda...
A sta tebi tu nije jasno? Tadić je radio drugačije, Vlada mu je protivrecila? Makron? Tramp? Svi predsednicki sistemi( mi smo polupredsenicki mada naginjemo ka njemu) su takvi.
Ja samo pokušavam da vam objasnim kako sistemi funkcionišu a svestan sam manjkavosti svakog sistema, jer su ljudi uvek problem.

Stranice i stranice palamuđivanja, što bi rekli Šumadinci, sa obe strane.

Ozbiljne analize verovatno parade i opšteg stanja sektora odbrane neće ni biti.
Ionako, Vojska Srbije je neka treća oružana sila po važnosti u Srbiji, posle policije i žandarmerije.

Apsolutno!
Imajući u vidu šta su radili na ulicama Srbije u prethodnih 10 meseci, bilo bi neodgovorno ne uraditi sve da celi događaj prođe u najboljem redu.
Zamisli neke budaletine da izlete pred tenkove ispred bine i sednu na asfalt - sve pred kamerama. Bolje ovako. :)

E sad kad je sve gotovo, možete da nastavite sa jalovim pumpanjem...
Ionako većinu stanovništva u Srbiji zabole za to... toliko je sve postalo neinteresantno.
Zašto pljuješ Vojsku Srbije i Srbiju?

Prozivaš ih da su glumci i da je ovo sve obična predstava!

Vojska i policija su spremne da se odbrane, što su danas i demonstrarili na paradi!

Pored opreme koju su pokazali, pokazali su i kako intervenišu u raznim situacijama.

Tako da, mogu i sprečiti da neko upadne i zalegne pred tenk, a ako se već i desi, adekvatno reagovati i brzo sve rešiti.

Naša vojska je spremna i obučena da reaguje na najbolji način i ne plaši se ni mnogo jačih, a kamoli nekih demonstranata koji legnu na ulicu.

Dosta više sa vama autošovinistima koji vređaju vojsku govoreći da je nesposobna i da je ovo danas samo pozorišna predstava!

Živela Srbija!

A sta tebi tu nije jasno? Tadić je radio drugačije, Vlada mu je protivrecila? Makron? Tramp? Svi predsednicki sistemi( mi smo polupredsenicki mada naginjemo ka njemu) su takvi.
Ja samo pokušavam da vam objasnim kako sistemi funkcionišu a svestan sam manjkavosti svakog sistema, jer su ljudi uvek problem.
Nije mi jasno pravdanje kršenja ustava nekakvim crpljenjem legitimiteta iz naroda.

Razumem da kažeš da su i drugi to radili, ili da misliš da to nije neki problem, da je to tako normalno ili nešto slično.
Ali da ovaj (ili bilo koji drugi) može da ima legimitet da krši Ustav, e to ne mogu da razumem. Šta će nam onda uopšte Ustav, ako predsednici imaju legitimet da ga krše?

zvanice-u-prvom-redu-v0-45ybdvx4taqf1.jpeg

A šta će Stiven Sigal u prvom redu? Jel on vojno lice?

Види стварно Стивен Сигал😅ја мислио за********* нека

Sačuvaj me Bože ovih što bi blokirali saobraćajnice i Univerzitet, pravili zborove, plenume, a sad ODJEDNOM im puna usta Ustava.
Kao i Kosova...

Aplaudiraće Veselinoviću kako tužaka sopstvenu državu u Briselu, ali vikaće na sav glas "izdaja Kosova".
Ali kad treba uvesti vojni rok da bi obučili stanovništvo za neki budući rat, pa možda i na Kosovu, e to već ne može... fuj bljak...

Pa, državni organi ne smeju da dele građane.. Stvarno????
Jeste li ih vi delili kad satima niste puštali ljude da prođu blokiranim saobraćajnicama ?
Da se neko pozvao na Ustav i zakone kad ste blokirali Autokomandu, proglasili bi ste ga ćacijem

Jeste li aplaudirali "lepoj našoj deci" i delu dekana i profesora što s***aše celi Univerzitet, i ukraše mladoj generaciji godinu života? Jel to bilo po Ustavu?
Je li po Ustavu političko organizovanje na Univerzitetima? A studetska lista - bjutiful, kažete!

Ono što beskrajno iritira je to što vam je do Ustava i Zakona i Kosova kao do lanjskog snega.
Setite ih se samo kad treba pljuvati po Vučiću.

Lebte***o, nema kraja ni cinizmu ni licemerju!

Nije mi jasno pravdanje kršenja ustava nekakvim crpljenjem legitimiteta iz naroda.

Razumem da kažeš da su i drugi to radili, ili da misliš da to nije neki problem, da je to tako normalno ili nešto slično.
Ali da ovaj (ili bilo koji drugi) može da ima legimitet da krši Ustav, e to ne mogu da razumem. Šta će nam onda uopšte Ustav, ako predsednici imaju legitimet da ga krše?
Ti ipak ne razumes o čemu ja govorim. Ja ne podržavam bilo kakvu nezakonitost ili neustavnost ali živimo na tom stepenu razvoja. Drugačije razmišljanje je utopija a ovi koji nasiljem hoće da promene sistem nas vode direktno u distopiju.

Sačuvaj me Bože ovih što bi blokirali saobraćajnice i Univerzitet, pravili zborove, plenume, a sad ODJEDNOM im puna usta Ustava.
Kao i Kosova...

Aplaudiraće Veselinoviću kako tužaka sopstvenu državu u Briselu, ali vikaće na sav glas "izdaja Kosova".
Ali kad treba uvesti vojni rok da bi obučili stanovništvo za neki budući rat, pa možda i na Kosovu, e to već ne može... fuj bljak...

Jeste li ih vi delili kad satima niste puštali ljude da prođu blokiranim saobraćajnicama ?
Da se neko pozvao na Ustav i zakone kad ste blokirali Autokomandu, proglasili bi ste ga ćacijem

Jeste li aplaudirali "lepoj našoj deci" i delu dekana i profesora što s***aše celi Univerzitet, i ukraše mladoj generaciji godinu života? Jel to bilo po Ustavu?
Je li po Ustavu političko organizovanje na Univerzitetima? A studetska lista - bjutiful, kažete!

Ono što beskrajno iritira je to što vam je do Ustava i Zakona i Kosova kao do lanjskog snega.
Setite ih se samo kad treba pljuvati po Vučiću.

Sram bilo i tebe i ostale partijske internet ratnike što botujete po zadatku.

Narod će vas skinuti sa grbače kad-tad, pitanje vremena samo. Pa nećeš više grejati stolicu u javnom preduzeću, nego te čeka lopata i kramp.

Ti ipak ne razumes o čemu ja govorim. Ja ne podržavam bilo kakvu nezakonitost ili neustavnost ali živimo na tom stepenu razvoja. Drugačije razmišljanje je utopija a ovi koji nasiljem hoće da promene sistem nas vode direktno u distopiju.
To već mogu da prihvatim. Zvučalo mi je kao da opravdavaš.

Kao i Kosova...

Fenomenalni su Perkane. Blokiraju i prave svinjac od državne imovine, maltretiraju građane svakodnevnim blokadama ( hvala Bogu izduvali su se) I govore o kršenju zakona.

zvanice-u-prvom-redu-v0-u5qwc7j2waqf1.jpeg

Jedna verzija kaže da je Stiven Sigal pozvan kao najuspešniji specijalac u istoriji Američke vojske, operativac CIA, instruktor mornaričkih foka i brojnih drugih jedinica po svetu, vojni strateg, analitičar, ekolog i promoter mira.

Druga verzija kaže da je pozvan samo zato što je poznat, a naši vole da dele državljanstvo svakom poznatom ili bogatom pajseru koji dođe, jer misle da i u međunarodnoj politici i diplomatiji važi ono "bolje i loš publicitet, nego nikakav publicitet".

Ali pošto je Srbija sada (zahvaljujući Vučiću i Šešelju) ponovo ozbiljna i velika država, mislim da se ne radi o ovom drugom već o ovom prvom. Da je Sigal bitan i relevantan za vojne teme i događaje, pa je zato pozvan i stavljen u prvi red, jelte, ko mečka na vašaru.

... i kad im tu prostu činjenicu namažeš na nos, proglase te botom koji radi po zadatku :)
Ma ovaj je politički aktivista, vidi mu se po rečniku, prica i nista ne kaze. Klasican politicar tj. igrač " nulte sume" nesposoban da stvori novu vrednost ali bi znao da postojeću vrednost preraspodeli u svoju korist. E za to se on bori ovako ostrasceno.

Naravno da ne smeju
Ko im je tačno branio da prođu peške? Gde god su hteli mogli su da prođu. Nije nikome ukinuta sloboda kretanja od strane studenata koji svakako imaju pravo na okupljanje. A sa druge strane, ekipica iz Pionirskog parka je ubedljivo najviše uzurpirala vremenski građane. A evo pozivam te da probaš u Pionirski park da uđeš da se prošetaš.

Vrh